Zvox AV52 hoofdtelefoon review: betaalbaar en comfortabel, maar het ANC is eigenzinnig

Zvox Model AV52 ANC headphones

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

BetaalbaarComfortabelGeweldige bedieningGoed geluid voor de prijs

nadelen

Basniveaus dalen en volume springt merkbaar met ANC ingeschakeld

Ons oordeel

We houden van deze betaalbare hoofdtelefoon voor normaal luisteren en vinden ze comfortabeler dan de meeste. Basniveaus nemen echter af wanneer u het ANC inschakelt.

Prijs bij beoordeling

$ 69,99

Beste prijzen vandaag

Amazone

$ 69,99

Vrij

Er is het oude gezegde dat je krijgt waar je voor betaalt. Met het comfortabele Zvox-model AV52, dat goed klinkt voor de prijs, krijg je misschien net iets meer dan je betaalt, op voorwaarde dat je bereid bent te leven met een groot probleem: actieve ruisonderdrukking (ANC) die langzaam inschakelt en die verandert de EQ nogal als dat het geval is.

Het geluid met ANC ingeschakeld is meer dan voldoende, maar met aanzienlijk minder bas en een vervelende sprong in volume.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste ruisonderdrukkende hoofdtelefoons, waar u beoordelingen van het aanbod van de concurrentie vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor dit type product.

Ontwerp

De AV52 die ik heb getest, was zwart, maar ze zijn ook verkrijgbaar in roze, wit en blauw. Ze worden geleverd in een handige draagtas, zoals hieronder weergegeven, en Zvox levert zowel een USB-A naar USB-C oplaadkabel als een TRS (Tip/Ring/Sleeve) 3,5 mm-kabel voor bekabeld gebruik.

De bedieningselementen (volume omhoog/volgende nummer, volume omlaag/vorige nummer, aan/uit/paar/spraakassistent op de rechter oorschelp en de ANC-schakelknop aan de linkerkant) lijken in eerste instantie wat goedkoop, maar ze zijn zeer eenvoudig te lokaliseren en te bedienen door middel van aanraakbediening. Ik zal elke dag efficiëntie belangrijker vinden dan stijl en uiterlijk. Naast de joystick op de Marshall-koptelefoon zijn de bedieningselementen van de Zvox AV52 mijn favorieten. Goed bezig Zvox.

Er zijn ook kleine indicatielampjes voor de ANC-status en stroomvoorziening, waarbij de laatste verdubbelt als Bluetooth-status. Er is ook een USB-C-poort om op te laden en dubbele microfoons voor het afhandelen van telefoongesprekken en spraakopdrachten van Google/Apple. Ongetwijfeld is er minstens één in dienst van het ANC, hoewel harde specificaties niet beschikbaar waren op de website van Zvox of tegen onze deadline van de fabrikant beschikbaar waren.

De hoofdband van de AV52 (hierboven afgebeeld), articuleert net boven de cup. Met andere woorden, ze vouwen om in de hoes te passen. Er is meer dan voldoende vulling op de cups en de hoofdband, en zelfs een beetje over de luidsprekerroosters. Ondanks de stevige pasvorm vond ik ze comfortabeler dan de meeste.

Geluid en batterijduur

De AV52’s zijn niet de klinkende hoofdtelefoons die ik heb getest, maar het luisteren naar mijn reeks testnummers zonder dat ANC ingeschakeld was, was meer dan aangenaam. Er is veel bas en het algehele geluid is zeker acceptabel, hoewel de definitie in de midden- en hogere frequenties niet zo scherp is als het zou kunnen zijn. Het volume is voldoende, maar als je op zoek bent naar blasters, koop deze dan niet.

De problemen beginnen wanneer u ANC inschakelt. Je kunt de AV52-schakelmodi horen en het duurt ongeveer een seconde voordat het ANC volledig is ingeschakeld. Wanneer het begint, is er een grote sprong in volume, omdat de processor de verhoogde sterkte van de gecombineerde signalen niet lijkt te compenseren. (ANC gebruikt twee fase-tegengestelde signalen om ruis te onderdrukken.)

Het timbre verandert ook, met een daling van de waargenomen bas en een iets dunner lager middenbereik. Ik zou de AV52 niet in ANC-modus noemen, maar ik vond het vollere niet-ANC-signaal een stuk beter.

Om eerlijk te zijn, Zvox’ ANC reduceert omgevingsgeluid aanzienlijk (vooral in de lagere registers). Zvox’ AccuVoice verhoogt frequenties waar stemmen zich bevinden; misschien gaat de ontwerper ervan uit dat je films aan het kijken bent in een vliegtuig als het ANC bezig is en wil hij een duidelijkere dialoog. Misschien, maar de keuze moet niet voor jou worden gemaakt. Hoe het ook zij, ik zou de ANC van de AV52 leefbaar noemen, niet optimaal.

Aan de andere kant blokkeert de uitstekende pasvorm van de AV52 zoveel omgevingsgeluid dat je ANC misschien grotendeels overbodig vindt. Dat betekent dat je je bas kunt hebben als je dat wilt, ten koste van slechts een beetje meer ruis. De levensduur van de batterij is ook goed; Ik was op 12 uur en telde (zonder ANC) terwijl de batterij nog steeds 40 procent registreerde.

Prima voor normaal luisteren

Voor de prijs klinkt het Model AV52 goed. Niet geweldig, maar dan betaal je slechts $ 70. Het ANC is werkbaar, zo niet ideaal voor muziek. Ik zou ze een leuke reisoptie noemen als je je dure headset niet wilt riskeren.

Jon is een muzikant, voormalig x86/6800-programmeur en een lange tijd (eind jaren 70) computerliefhebber die in de baai van San Francisco woont.

0 Shares:
You May Also Like