Zoomcamera werkt niet op Lenovo-laptop? (7 Snelle oplossingen om het te repareren)

Sinds Covid 19 is Zoom (een van de meest populaire cloudgebaseerde videoconferentieplatforms) een essentiële tool geworden die vaak wordt gebruikt voor videoconferenties. Je hebt een belangrijke videoconferentievergadering met de klanten en de Zoomcamera werkt niet op Windows 10-laptop. De camera werkt op zichzelf prima, maar het probleem doet zich alleen voor wanneer de camera werkt niet goed op de zoom-client-app. Of de webcam veroorzaakt alleen problemen met de zoomclient-app.

Waardoor werkt de zoomcamera niet?

Er zijn verschillende redenen die ervoor zorgen dat de camera werkt niet op Zoom. De camera is uitgeschakeld in uw apparaatinstellingen, de webcam is niet geselecteerd in Zoom, Andere programma’s of apparaten interfereren met Zoom, er is iets mis met de hardware van uw camera of een verouderde webcamdriver zijn enkele veelvoorkomende redenen. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen om de Zoom-camera te repareren die niet werkt op Windows 10.

Zoom-webcam werkt niet Windows 10

Start uw computer/laptop opnieuw op en probeer de zoom-app opnieuw te openen. Hiermee wordt het systeem vernieuwd en worden kleine softwareconflicten opgelost die de problemen kunnen veroorzaken. Schakel antivirussoftware van derden tijdelijk uit om te controleren of antivirussoftware van derden de toegang tot camera-apps blokkeert. Als u een externe webcam gebruikt, raden we aan deze aan te sluiten naar een andere USB-poort en controleer of de camera werkt. Zorg ervoor dat er geen andere toepassingen (zoals FaceTime, Skype) zijn die uw videocamera gebruiken. Open taakbeheer en beëindig de toepassing die de zoom-app kan verstoren.

Stel de juiste camera in voor zoom

Laten we eerst controleren of de juiste camera is geselecteerd voor de zoom-app.

Open de zoom-app en klik vervolgens op Instellingen (het tandwielpictogram bevindt zich rechtsboven in de zoomtoepassing). Klik op de video (deze is te vinden in het linkerdeelvenster) en open de video-instellingen. Kies hier de juiste camera in de vervolgkeuzelijst camera. Zorg ervoor dat u het vinkje bij Mijn video uitschakelen wanneer u deelneemt aan de vergadering uitschakelt (naast de instructies voor de vergadering)

Controleer Zoom-video-instellingen

Open de zoom-app op uw computer, klik op Instellingen (tandwielpictogram) in de rechterbovenhoek van de zoom-app, klik op de video (aan de linkerkant) en ga vervolgens door in de rechterbenedenhoek. Zorg ervoor dat alle opties zijn aangevinkt- gemarkeerd zoals ruisonderdrukking, hardwareversnelling voor videoverwerking, verzenden van video of ontvangen van video. Stel op dezelfde manier auto in voor videoweergavemethode, videoweergave naverwerking of video-opnamemethode. Als u klaar bent, sluit u het instellingenvenster en start u de zoom-app opnieuw om controleer of de camera goed werkt of niet.

Controleer camerarechten

Wanneer u problemen ondervindt bij het openen van de webcam via een app of zoom, moet u eerst controleren of uw camera toestemming heeft om met Zoom te werken.

Druk op Windows-toets + X en selecteer instellingen, klik op Privacy en vervolgens op camera-optie in het linkerdeelvenster. Zorg ervoor dat cameratoegang voor dit apparaat is ingeschakeld of klik op wijzigen om het in te schakelen. Zorg er vervolgens voor dat u de knop onder apps toestaan ​​om toegang tot uw camera-optie.

Camera-app resetten

Er is een kans dat de instellingen van de camera-app de toegang tot de zoomclient-app verhinderen. Laten we de camera-app resetten door de onderstaande stappen te volgen.

Druk op Windows + X selecteer apps en functies, scroll naar beneden en zoek de camera, selecteer deze en klik vervolgens op de link geavanceerde opties. Scroll in het cameravenster naar beneden en klik op reset, klik nogmaals op reset wanneer u om bevestiging vraagt ​​en start uw pc opnieuw op. Open nu de zoom-app om te controleren of het cameraprobleem is opgelost of niet.

Camerastuurprogramma opnieuw installeren

Heb nog steeds hulp nodig, het is tijd om naar de cameradriver te kijken. We vermelden al dat verouderde of beschadigde camerastuurprogramma’s ook verantwoordelijk zijn voor de Zoomcamera werkt niet op Windows 10. En installeer het camerastuurprogramma opnieuw om het probleem waarschijnlijk op te lossen.

Druk op de Windows-toets + x selecteer apparaatbeheer, dit opent apparaatbeheer en geeft alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weer, lokaliseert en vouwt Geluid-, video- en gamecontrollers uit voor sommige apparaten vindt u een camera-optie, vouw deze uit, klik met de rechtermuisknop op de geïntegreerde camera driver de select uninstall, bevestig het nogmaals wanneer u erom vraagt ​​en start het systeem opnieuw op.

Open nu nogmaals Apparaatbeheer, klik op de actie en scan vervolgens op hardwarewijzigingen. Hiermee wordt het ingebouwde camerastuurprogramma op uw pc geïnstalleerd. Breid opnieuw de camera’s uit, klik met de rechtermuisknop op het geïntegreerde stuurprogramma voor de camera selecteren en klik vervolgens op Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware om Windows-update toe te staan, download en installeer het nieuwste camerastuurprogramma op uw pc.

Als er staat dat uw stuurprogramma’s al zijn bijgewerkt, maar het probleem nog steeds niet is opgelost, raden we u aan het stuurprogramma voor de camera te downloaden en te installeren vanaf de website van de fabrikant.

Zoom opnieuw installeren

Dus je hebt alle bovenstaande oplossingen geprobeerd en hebt vastgesteld dat je camera werkt met andere applicaties die alleen problemen met zoom veroorzaken. In dat geval kunt u de Zoom-app verwijderen en opnieuw installeren om het probleem op te lossen.

Verwijder uw huidige installatie van Zoom.

Druk op de Windows-toets + X om apps en functies te selecteren. Scroll naar beneden en zoek de Zoom-toepassing in het gedeelte Apps & functies. Selecteer de zoomtoepassing in de lijst en klik op de knop Verwijderen. Als u wordt gevraagd om een ​​bevestigingsvenster, klikt u op Installatie ongedaan maken om door te gaan. Dan wordt het programma verwijderd.

Nieuwe installatie zoom

Download en installeer ten slotte de zoom-app opnieuw vanaf de Zoom-website.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like