Zo reinigt u de harige borstels op uw Roomba

how to clean your roomba brushes

Ik had geen idee hoeveel haar er op onze vloeren zat totdat we onze eerste Roomba kregen. Toen ik voor het eerst de prullenbak van onze Roomba leegmaakte, keek mijn familie met slappe kaken verbaasd toe terwijl ik handenvol haar trok, en dat was maar van ongeveer de helft van ons appartement.

Het ding over al dat haar is dat het niet alleen in de stofbak van Roomba terechtkomt. Een verrassende hoeveelheid haar wordt rond de verschillende borstels van uw Roomba gewikkeld, en als u permanente schade aan uw nieuwe robotvriend wilt voorkomen, moet u uw mouwen opstropen en het haar eraf trekken.

Het slechte nieuws over het verwijderen van de haren van de borstels van uw Roomba is dat u dit regelmatig moet doen. Roomba raadt aan om de borstels van Roomba één keer per week schoon te maken, of zelfs twee keer per week als je harige huisdieren hebt. Ik geef toe dat ik me niet helemaal aan dat schema houd; in plaats daarvan gebruik ik gemiddeld meer dan een keer per maand, hoewel we de neiging hebben om onze Roomba alleen wekelijks te gebruiken. Maak er in ieder geval een gewoonte van om de borstels van je Roomba schoon te maken.

Het nieuws is dat het schoonmaken van de borstels van je Roomba niet al te veel gedoe is, vooral als je het regelmatig doet. Met mijn Roomba 675 kan ik de klus in minder dan 10 minuten klaren. Onthoud ook dat je niet voor perfectie gaat, maar eerder voor het verwijderen van de meest flagrante bosjes haar uit de weg.

Ik zal het reinigingsproces beschrijven voor de Roomba 675, een van de meest populaire Roomba-modellen. Als je een ander model hebt, kun je gedetailleerde instructies vinden op de iRobot-ondersteuningssite, maar de volgende stappen geven je nog steeds de essentie.

De borstelbescherming openen

De eerste stap is om uw Roomba ondersteboven op een vlakke ondergrond te leggen, bij voorkeur op een handdoek (die direct na het schoonmaken in de mand wordt gegooid) of iets anders zachts.

roomba borstelbeschermer

Je zou nu een paar dunne cilindrische borstels moeten zien, een met borstelharen en een tweede met lange rubberen flappen. Deze borstels op hun plaats houden is een bescherming die u moet verwijderen; trek gewoon aan de twee gele hendels om de beschermkap te openen.

Verwijder de borstels

Als je beter naar de borstels kijkt, zie je dat ze aan elk uiteinde een gele plastic lager hebben. Als u elke borstel voorzichtig vanaf het lageruiteinde omhoog trekt, moeten ze er recht uit komen.

roomba harige borstel

Aan het andere uiteinde van de borstel zit een grijze, niet-verwijderbare dop met een vierkante pen die in een bijpassende houder in het borstelcompartiment past; wanneer u de borstel vervangt, moet u de dop in de houder plaatsen voordat u het lageruiteinde weer op zijn plaats klikt.

Trek al het haar uit

Nu komt het leuke gedeelte (en ja, je handen staan ​​op het punt om vies te worden). Begin met de borstel, verwijder het plastic lager en trek vervolgens al het haar weg dat rond het lager zelf is gewikkeld of dat het lager heeft weggestopt. Het haar moet vrij gemakkelijk loskomen.

roomba borstellager

Hetzelfde kan niet gezegd worden voor de eigenlijke borstelharen; maak je klaar om quality time door te brengen met het uittrekken en uittrekken van het haar. Onthoud dat je niet elke laatste streng hoeft op te ruimen; het idee hier is om de ergste klonten te verwijderen. Spoel en herhaal (niet letterlijk!) Voor de tweede borstel, die – ondanks het ontbreken van borstelharen – nog steeds een behoorlijke hoeveelheid haar om zich heen heeft gewikkeld.

Als je nog steeds het kleine haarreinigingsgereedschap hebt dat bij je Roomba is geleverd, gebruik het dan zeker. Het gereedschap ziet eruit als een dikke rode ring met scherpe plastic tanden aan de binnenkant (pas op, die tanden kunnen echt in je vingers prikken).

Roomba ontharingstool

Ben Patterson/IDG

Trek de Roomba-borstel gewoon door de ring en verwonder u terwijl het gereedschap absoluut door het haar op de borstel scheurt. Slechts een enkele beweging van het gereedschap kan een verbazingwekkende hoeveelheid haar wegtrekken.

Haar in de Roomba-ontharingstool

Ben Patterson/IDG

Alles gedaan (of toch genoeg gedaan)? Plaats de borstels terug in het compartiment (denk eraan dat u eerst de grijze uiteinden erin plaatst) en klik de borstelbeschermer terug op zijn plaats.

roomba borstel schoongemaakt

Als je tijd en zin hebt, wil je misschien ook voorzichtig het borstelcompartiment van de Roomba schoonvegen, dat na verloop van tijd erg stoffig kan worden. Elke doek zou het moeten doen, hoewel ik goede resultaten kreeg met het gebruik van een droge Swiffer-doek. Verwijder niet-productlink.

Verwijder en reinig de zijborstel

Je bent nog niet helemaal klaar. Vervolgens is het tijd om de zijborstel te ontharen, dat spichtig ogende onderdeel met drie borstels dat moeilijk bereikbare stof, vuil en puin opveegt. Behalve dat het geel is, is het gemakkelijk te herkennen, aangezien er waarschijnlijk een bos haar omheen is gewikkeld.

hoe roomba zijborstel schoon te maken?

U kunt een gewone schroevendraaier of een kruiskopschroevendraaier gebruiken om de zijborstel los te schroeven van het Roomba-hoofdchassis; zodra u de schroef hebt verwijderd, trekt u de zijborstel gewoon recht naar buiten.

Nu kan het een hele klus zijn om het haar uit de zijborstel te halen. Ik heb het meeste succes gehad met het gebruik van een schaar om het strak gewonden haar af te knippen, dat dan vrij gemakkelijk zou moeten zijn om weg te trekken.

roomba gereinigde zijborstel

Als je klaar bent met het verwijderen van het haar van de zijborstel, ga je gang en schroef je het terug op de Roomba-hoofdeenheid.

Uw Roomba-borstels vervangen

Naast het regelmatig schoonmaken van de borstels van je Roomba, moet je ze ook af en toe vervangen.

iRobot raadt aan om de twee hoofdborstels elke zes tot twaalf maanden te vervangen. Hoewel iRobot geen aanbevolen tijdlijn biedt voor het vervangen van de delicate zijborstel, vervangt u elke zes maanden tot een jaar een nieuwe; Ik moest de mijne vroeg vervangen nadat deze was beschadigd tijdens een schoonmaakbeurt.

Volg deze linkVerwijder niet-productlink om te winkelen voor vervangende Roomba-borstels op Amazon.

De rest van uw Roomba . schoonmaken

De harige borstels zijn niet de enige dingen die je op je Roomba moet schoonmaken. Je moet ook de wielen regelmatig schoonmaken.

Als de batterij van uw Roomba altijd bijna leeg is of steeds midden op de vloer stopt, moet u de oplaadoppervlakken en afgrondsensoren reinigen.

Ten slotte is het niet voldoende om de stofbak van uw Roomba na elke reiniging te legen. Je moet ook het filter schoonmaken, en hier is hoe je het op de juiste manier doet.

Ben schrijft al meer dan 20 jaar over technologie en consumentenelektronica. Ben levert sinds 2014 een bijdrage aan PCWorld en kwam in 2019 bij TechHive, waar hij werkt aan slimme luidsprekers, soundbars en andere slimme en thuisbioscoopapparaten. Je kunt Ben volgen op Twitter.

0 Shares:
You May Also Like