Zijn we te ver gegaan met spraakbesturing?

st2022 voice actived can front open lid rgb shadowv1

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Handsfree bediening, opent met stem of gebaarSlimme ingebouwde dispenser voor vervangende liners Substantiële bouwkwaliteit en aantrekkelijk industrieel ontwerp

nadelen

Prijzig (zowel de blikken als de voeringen)Niet immuun voor vingerafdrukkenHard op batterijen (u wilt de AC-adapter gebruiken)

Ons oordeel

Je praat met al het andere in je slimme huis, waarom niet je vuilnisbak?

Ik bedien bijna elk aspect van mijn slimme huis met spraakopdrachten: verlichting, beveiliging, deursloten, mijn tv… zelfs mijn garagedeuropeners. Maar toen de pitch om de Simplehuman Rectangular Sensor Can with Voice Control te beoordelen in mijn e-mail verscheen, dacht ik dat stembesturing misschien de haai was. Ik denk nog steeds niet dat ik $ 200 zou betalen voor een prullenbak, maar ik heb zes maanden met veel plezier met deze prachtig slimme geleefd.

De prullenbak van Simplehuman is uitgerust met drie piëzo-elektrische MEMS-microfoons (micro-elektromechanische systemen), ontworpen en vervaardigd door Vesper, waarmee het de bron van een opdracht kan trianguleren terwijl achtergrondgeluid wordt onderdrukt. Ik ontdekte dat het voor ongeveer 95 procent succesvol was in het herkennen van het wake-woord, zelfs terwijl ik luide muziek in de kamer speelde, en het herhalen van “open blikje” was niet bepaald een showstopper toen het blikje de eerste keer niet voldeed . Vesper zegt dat de microfoons zijn ontworpen om contact met olie, water, bier en stof te weerstaan; verontreinigende stoffen die je redelijkerwijs in elke vuilnisbak kunt verwachten (hoewel ik me afvraag waarom wijn, spaghettisaus en koffiedik niet op de lijst stonden).

Omdat de intelligentie aan boord is, hoef je niet ook nog een slimme speaker in huis te hebben of het blikje te verbinden met je wifi-netwerk. Zeg gewoon “open blikje” en het deksel gaat omhoog, blijft een paar seconden open en sluit dan automatisch. U kunt ook zeggen “blijf open” en het deksel blijft open totdat u “sluit kan” zegt (het zal automatisch sluiten na 10 minuten als u dat niet doet).

eenvoudig menselijk kan batterijcompartiment

Het blikje heeft duidelijk elektriciteit nodig om te werken, dus ik was blij te horen dat het op batterijen kan werken. Vesper heeft een technologie die optimistisch “ZeroPower Listening” wordt genoemd en die “vrijwel geen stroom verbruikt totdat het wordt ingeschakeld via een wake-word.” In mijn ervaring verslond het blik de eerste zes verse AA-batterijen in iets meer dan een maand bij dagelijks gebruik. Daarna heb ik de AC-stroomadapter aangesloten en gewoon getolereerd dat het dunne snoer rond de muur kronkelde om het stopcontact op contrahoogte bij mijn natte bar te bereiken.

De motor die het deksel opent, past in het scharnier van het blik en is opmerkelijk stil, opent en sluit met slechts een zacht gezoem. En als je je kamergenoot of significante ander niet wilt laten weten dat je weer een ander vat hebt geleegd, kun je gewoon naar het blikje zwaaien en een andere sensor zal de beweging detecteren en het blikje openen zonder een woord te zeggen.

Mooi, maar niet veegvast

De prullenbak van Simplehuman is niet alleen slim, maar ook erg aantrekkelijk. Mijn recensie-eenheid werd geleverd in geborsteld roestvrij staal, maar u kunt de uwe bestellen in wit, roségoud, donkerbrons of zwart roestvrij staal. Simplehuman maakt veel lawaai over zijn “nanozilveren blanke lak” die roestvrij staal moet beschermen tegen vingerafdrukken en ziektekiemen.

eenvoudige menselijke vingerafdrukken

Ik heb tijdens mijn zes maanden durende test geen laboratoriumanalyse gedaan, maar het oppervlak van het blikje was zeker niet immuun voor de vingerafdrukken van mijn 18 maanden oude kleinzoon, zoals je op de foto hierboven kunt zien. Als je geen kinderen (of kleinkinderen hebt), moet het blikje schoon blijven, aangezien er geen reden is waarom iemand het ooit zou moeten aanraken, behalve om de voering te vervangen (en je hoeft alleen je vingertop op de onderkant van de rand te leggen om dat te doen).

De rechthoekige vorm van het blikje zorgt er ondertussen voor dat het strakker tegen het uiteinde van een kast of aanrecht past dan een rond blikje zou doen. En de rand van 58 liter (15,3 gallon) gaat omhoog, zodat u de plastic voering over de opening van het blik kunt schuiven en vervolgens de rand laat zakken om de voering op zijn plaats te houden. Door de rand te laten zakken, wordt de voering volledig verborgen, zodat het uiterlijk van het blikje niet wordt aangetast. Een doos met extra zakjes past in een zak aan de achterkant van het blik, die een gleuf heeft zodat je een vervangende zak omhoog en door de binnenkant van het blikje kunt trekken, net als een gezichtsdoekje.

eenvoudige dispenser voor blikjes voor mensen

De voeringen van Simplehuman zijn net zo buitengewoon – en niet alleen vanwege hun formaat. Ze zijn aanzienlijk dikker dan gewone tassen, en ik heb ze op de proef gesteld door niets anders dan lege bierflesjes in een te laten vallen. De zak vertoonde geen duidelijke tekenen van spanning toen ik een volle uit het blik tilde; in feite heb ik de flessen in een prullenbak in mijn garage gedumpt, de zak gespoeld en opnieuw gebruikt. Normaal ben ik niet zo zuinig, maar deze liners zijn duur.

Het blik is groter dan normaal, dus u kunt geen gewone “hoge” keukenafvalzakken gebruiken. Amazon verkoopt een 80-count doos van 13-gallon Hefty Ultra Strong-tassen voor iets meer dan $ 12 (dat is ongeveer 15 cent per zak). Een vijf-pack (100 zakken) van Simplehuman’s Q-code-tassen verkoopt voor ongeveer $ 40 op Amazon – dat is ongeveer 40 cent per zak. Bij het blik wordt een proefverpakking met 10 zakjes geleverd.

Over recycling gesproken, Simplehuman verkoopt een ander model van zijn Sensor Can dat is verdeeld in twee compartimenten. De ene kant is voor gewoon afval en de andere kant bevat een verwijderbare plastic emmer (met een handvat van draadbeugel) voor je recycling. De recycler-versie van de sensor kost $ 250.

Is een prullenbak $ 200 waard?

Ik vermoed dat de meeste mensen die de trekker overhalen voor een spraakgestuurde vuilnisbak van $ 200, slimme huisfanaten, germofoben, obsceen rijk of een combinatie van de drie zijn (hoewel ik veronderstel dat de obsceen rijken waarschijnlijk gewoon iemand anders betalen om met hun afval om te gaan ). Dat gezegd hebbende, het betalen van een extra $ 20 voor een spraak- of gebarengestuurd blikje is een volkomen redelijke premie ten opzichte van Simplehuman’s rechthoekige opstapje van dezelfde grootte, waarvan het deksel alleen opengaat als je op een hendel aan de onderkant stapt. Hoewel de nieuwigheid om te zeggen “open blikje” na zes maanden nog niet is uitgewerkt, weet ik niet zeker of ik me zo zou voelen als ik er meer dan $ 200 voor had betaald.

0 Shares:
You May Also Like