Zijn magere vormfactor doet geen afbreuk aan zijn sonische punch

Definitive Technology Studio Slim 3.1 Soundbar System

De beste soundbars bereiken een bijna perfecte balans tussen esthetiek en prestaties. Ze elimineren de visuele doorn in het oog van luidsprekers, versterkers en kabels terwijl ze sonische prestaties leveren die enorm superieur zijn aan de ondermaatse audio van elke moderne tv. Relatief weinig bereiken dat doel, waardoor je kunt kiezen tussen een industrieel ontwerp dat er aantrekkelijk uitziet onder je tv, en het type audiopresentatie dat je hart sneller doet kloppen.

Definitive Technology, een eerbiedwaardige naam in high-end home theater- en audiofiele kringen, komt heel dicht bij het balanceren van die schalen met zijn Studio Slim-systeem, bestaande uit een slanke soundbar in een prachtige behuizing, gepaard met een donderende draadloze subwoofer en aangeboden tegen een prijs die won niet adembenemend.

Het is op zichzelf geen slimme luidspreker, maar je kunt hem bedienen met de Google Assistent en hij ondersteunt ook de Chromecast-audiostreamingtechnologie van Google, evenals wifi en Bluetooth.

Slank industrieel ontwerp

De vormfactor van de Studio Slim is zijn naam waardig. Met een lengte van ongeveer 1,81 inch, 3,25 inch diep en 43,39 inch breed, moet u de Studio Slim persoonlijk zien om zijn minimalistische afmetingen te waarderen. Zelfs in zo’n kleine voetafdruk is er niets goedkoops aan het materiaal of de bouwkwaliteit van Studio Slim – alles aan deze luidspreker zegt high-end audio.

Waar de meeste soundbars zijn ontworpen als saaie rechthoekige dozen (de nieuwe Sonos Arc is een opmerkelijke uitzondering), geeft de Studio Slim de voorkeur aan een trapeziumvormig ontwerp met buitenranden die naar binnen gericht zijn, waardoor de visuele illusie ontstaat dat de Studio Slim nog kleiner is dan hij is. Een prachtig, antracietgrijs, geborsteld aluminium paneel siert de bovenkant van de behuizing en het frontrooster is geweven van akoestisch transparant luidsprekerdoek. De draadloze subwoofer van de Studio Slim heeft ondertussen een gestructureerd fineer dat hem een ​​beetje flair geeft, ook al stop je dit onderdeel waarschijnlijk in een hoek van de kamer.

Je monteert de Studio Slim aan de muur dankzij twee sleutelgat bevestigingspunten aan de achterzijde van het toestel, maar je vindt geen montagesjabloon in de doos. Als u de Studio Slim-soundbar op een plank of kast wilt plaatsen, voorkomen dunne rubberen voetjes aan de onderkant krassen of ontsierende oppervlakken.

LED’s lichten op achter de grille en laten je het volume, de DSP-instelling, het middenkanaal en de basbalans van de soundbar en de actieve invoer weten. Helaas moet u onthouden wat de lampjes en flitsen betekenen. Maar Definitive Technology is goed in het definiëren van de visuele aanwijzingen in de verder Spartaanse gebruikershandleiding, en met 10 LED-segmenten om het volume aan te geven, kon ik gemakkelijk bepalen of de luidspreker 30, 50 of 70 procent van zijn vermogen uitstraalde. maximale uitvoer.

De Studio Slim-soundbar is een perfect huwelijk tussen industrieel design en hoge prestaties in een gestroomlijnd

Slank zonder compromis

De Studio Slim is een 3.1-kanaals soundbar, wat betekent dat hij is uitgerust met echte linker-, midden- en rechterkanalen, plus een kanaal voor laagfrequente effecten. Drie 1-inch aluminium dome-tweeters worden gebruikt voor de discrete linker-, rechter- en middenkanalen. U zult doorgaans superieure dialoogprestaties ervaren met een afzonderlijk middenkanaal, in tegenstelling tot soundbars die centrale meerkanaalsinformatie in twee stereokanalen mixen. De tweeters worden aangevuld met vier 1 x 3-inch ovale midrange-drivers.

Het prachtige antracietgrijze, geborsteld aluminium bovenpaneel is voorzien van knoppen met veel voorkomende taken

Deze drivers worden aangedreven door een 70 watt versterker die netjes presteerde in mijn luistertests, zonder duidelijke hints van spanning of vervorming. De primaire drivers van de Studio Slim zijn niet groot genoeg om diep te graven, dus Definitive Technology vertrouwt op een meegeleverde draadloze subwoofer voor low-end ondersteuning. De subwoofer van ongeveer 14 x 12,5 x 12,5 inch (HxBxD) wordt vooraf gekoppeld aan de soundbar geleverd. Het enige wat ik hoefde te doen was de soundbar aansluiten en vervolgens de subwoofer en ik was in zaken.

De sub heeft een 8-inch naar beneden gerichte driver in een behuizing met vier dikke rubberen voetjes die alle trillingen die de subwoofer zou kunnen produceren goed absorberen. De prestaties van elke subwoofer – zowel hoe diep hij speelt als hoe schoon – is direct gerelateerd aan de plaatsing in uw kamer. Over het algemeen krijg je de sterkste en diepste basprestaties als je de sub in een hoek plaatst (maar je krijgt misschien niet per se de basprestaties op die manier). Aangezien de meegeleverde subwoofer draadloos en niet erg zwaar is, raad ik aan om de subwoofer crawl-plaatsingsmethode eens te proberen.

Ingangen

De Studio Slim wordt geleverd met drie ingangen: een HDMI ARC (Audio Return Channel), een Toslink digitaal optisch en een USB-interface. Die drie ingangen zouden voldoende moeten zijn voor de opstellingen van de meeste consumenten. Er zijn geen analoge opties. De overgrote meerderheid van de tv’s die in de afgelopen vijf jaar zijn geïntroduceerd, worden geleverd met een of beide HDMI ARC- en Toslink-aansluitingen.

HDMI ARC en Toslink optisch zijn de belangrijkste methoden die u zult gebruiken om uw tv op de Studio aan te sluiten

Voor het aansluiten van de Studio Slim gebruik je een HDMI-kabel of een optische Toslink-kabel van je tv. Zowel HDMI- als Toslink optische kabels worden meegeleverd in de doos. Om een ​​HDMI-verbinding te gebruiken, moet u een tv hebben die HDMI ARC ondersteunt.

Houd er rekening mee dat zelfs als uw tv HDMI ARC heeft, deze waarschijnlijk uit de fabriek kwam en die functie standaard was uitgeschakeld. U moet dus HDMI CEC en ARC inschakelen om dit te laten werken. Voor het geval je je afvraagt, ondersteunt de soundbar video-doorvoer (wat helemaal niet ongebruikelijk is). Je kunt dus niet je entertainmentbron (bijvoorbeeld een Blu-ray-speler of een videogameconsole) aansluiten op de soundbar en vervolgens een andere verbinding van de soundbar naar de tv maken.

Een solide afstandsbediening

De afstandsbediening van Studio Slim is goed ontworpen en ingedeeld. Hoewel er geen achtergrondverlichting is, zijn de knoppen intuïtief en kunnen ze gemakkelijk worden bediend in situaties met weinig licht. Omdat het een infraroodapparaat is, vertrouwt de afstandsbediening op de gezichtslijn. Dat gezegd hebbende, kon ik de soundbar bedienen met de afstandsbediening in een hoek van maar liefst 45 graden ten opzichte van de luidspreker. Je kunt misschien ook de afstandsbediening van je tv gebruiken om het volume van Studio Slim te regelen (daarover later meer), en je kunt het zeker doen met de Google Home-app op een smartphone of tablet.

Met de afstandsbediening kunt u een van de drie DSP-modi inschakelen: Film, Muziek en Nacht. De filmmodus belooft een groter geluidsbeeld en meer punch te leveren; muziek is een meer neutrale EQ; en Nachtmodus verminderen het volume en de dynamiek van de soundbar, zodat u minder snel de buren of uw significante andere wakker maakt.

De Studio Slim bevat onder meer een HDMI-kabel en een optische Toslink-kabel.

De overgrote meerderheid van soundbar-afstandsbedieningen zijn niet programmeerbaar en soundbars reageren doorgaans op discrete IR-codes die specifiek zijn voor elke fabrikant. Definitive Technology heeft iets ongelooflijk slims gedaan met de Studio Slim: de soundbar is vooraf geconfigureerd om te reageren op volume- en mute-opdrachten van populaire tv-afstandsbedieningen van Samsung, LG, Sony, Vizio en andere grote merken. Ik kon het volume van de Studio Slim regelen met de afstandsbedieningen van een Panasonic ZT60 Plasma en een Vizio P-Series Quantum TV, maar het werkte niet met een oudere Samsung Plasma TV-afstandsbediening.

Naadloze Google-integratie

De Studio Slim is uitgerust met een 802.11 b/g/n wifi-adapter, maar er is geen optie voor bekabeld ethernet. De eerste stap bij het instellen van deze soundbar is om hem te verbinden met je wifi-netwerk met behulp van de Google Home-app. Dus er is geen verwarring, Definitive Technology plakt een “Google Home required”-sticker op het achterpaneel, voor degenen die niet graag gebruikershandleidingen lezen.

Zodra je dat hebt gedaan, integreer je de Studio Slim in een Chromecast multiroom audio-ecosysteem en bedien je hem met Google Assistant via je mobiele apparaat of een aparte slimme speaker.

Voor degenen die de gebruikershandleidingen niet lezen, biedt Definitive Technology een sticker op de Studio Slim's

Voor mij waren de installatie en configuratie eenvoudig: ik zette de Studio Slim aan, startte de Google Home-app op mijn iPhone en was binnen enkele minuten klaar voor gebruik. Google Home vroeg me onmiddellijk om de Definitive Technology Studio Slim in te stellen en toe te wijzen aan mijn huis en aan een kamer. Zoals de meeste app-gebaseerde soundbars, moest ik een firmware-update doorlopen voordat ik hem kon gebruiken. Ik heb de Studio Slim met succes geïntegreerd met een Cambridge Audio YoYo-luidspreker en CXNv2-netwerkspeler door luidsprekergroepen te maken en tegelijkertijd audio naar elk te stomen.

De Studio Slim vertrouwt op de ingebouwde muziekdiensten van Google Home, zoals Pandora, Google Play, Spotify en Deezer. Tidal wordt niet vermeld als een van de muziekservices in de Google Home-app, maar wordt wel vermeld als ondersteund op de doos van Studio Slim. Om Tidal te gebruiken, moet je de Tidal-app starten en de Studio Slim selecteren als een luidspreker met Chromecast. Ik had geen problemen om de Studio Slim met Tidal te integreren tijdens mijn testperiode.

Hoewel je zeker de beste audioprestaties krijgt via Chromecast via wifi, heb je wel de mogelijkheid om via Bluetooth te streamen. Houd er rekening mee dat Bluetooth alleen werkt als het studiosysteem is ingesteld met de Google Home-app.

Installatie via Google Home was eenvoudig en naadloos.  Ik was binnen enkele minuten aan de slag.

Ik moet er rekening mee houden dat de Studio Slim geen streaming-ecosystemen ondersteunt buiten Chromecast. Het moederbedrijf van Definitive Technology is Sound United, dat naast andere grote audiomerken ook eigenaar is van Denon, Marantz en Classé. Mijn belangrijkste thuisbioscoop is gecentreerd rond de uitzonderlijke X8500H-ontvanger van Denon, die over HEOS en AirPlay beschikt, dus ik was teleurgesteld toen ik ontdekte dat ik de Studio Slim niet in mijn HEOS kon integreren.

Ik heb de Studio Slim in mijn familiekamer opgesteld, waar hij de plaats innam van een andere veel grotere soundbar zonder subwoofer. Ik gebruikte Tidal gestreamd via Chromecast voor muziek, en mijn entertainmentbronnen waren kabel-tv en een AppleTV 4K. Ik heb een optische Toslink gebruikt om audio van mijn tv naar de Studio Slim te sturen.

Je kunt muziek streamen met de Google Home-app.  Voor Tidal selecteer je de Studio Slim via Chromec

Ik leerde meteen dat ik de prestaties van de Studio Slim niet moest beoordelen op zijn voetafdruk. Deze baby presteert veel verder dan zijn grootte. Ik was meteen gegrepen door de aanwezigheid en dynamiek van Studio Slim. In feite waren de eerste aantekeningen die ik schreef ‘pittig en dynamisch’. Dit slanke soundbar-systeem leverde prachtig schone en heldere dialogen, ongeacht het bronmateriaal, inclusief veel kabel-tv-content. Films, spelshows, nieuwsprogramma’s, noem maar op, er was niets dat deze spreker niet deed.

De Studio Slim heeft uitstekend werk geleverd door een diep en groot geluidsbeeld neer te zetten tijdens de openingsscènes van de 24 uur van Le Mans op . Ik had absoluut niet verwacht dat deze soundbar zo diep zou graven met zo’n geweldige dynamiek. Zoals bij alle combinaties van soundbar en subwoofer, is er een duidelijke boost in de bovenste bas die het systeem helpt met zijn borstbeukende levering. Fabrikanten voeren deze truc uit omdat het de illusie van diepe bas geeft. Toen ik echter materiaal met diepe bastonen speelde, kon de setup van Definitive het gewoon niet waarmaken. Natuurkunde is tenslotte nog steeds natuurkunde.

Aan de andere kant heeft de Studio Slim de neiging om dun te klinken als hij in de Movie DSP-modus staat. Als je daar last van hebt, schakel dan over naar de Music DSP-modus voor een warmere en neutralere presentatie.

Maar als je twijfels hebt over de geschiktheid van deze soundbar voor topprestaties, ga dan naar binnen en spoel snel door naar de scène waar Flynn in het raster valt terwijl de herkenning op de scène barst. Ja, de 8-inch subwoofer is lang niet in staat om de gezaghebbende, ondergrondse bas in de scène te leveren, maar hij presteerde zeker goed binnen het frequentiebereik dat hij levert.

Met de meegeleverde afstandsbediening kon ik het volume van het middenkanaal verhogen, waardoor de dialoog merkbaar werd opgetild als ik het nodig had. Dit maakte spraak meer uitgesproken en gescheiden van de rest van de soundtrack, maar het onvermijdelijke nadeel is dat het de algehele audiobalans uit balans bracht. Dus de optie is er, maar je hebt hem misschien niet nodig. Ik speelde de spreker voor iemand met een gehoorbeperking en die hoortoestellen nodig heeft, en hij zei dat hij geen enkel probleem had met het verstaan ​​van de dialoog met de Studio Slim op de standaardinstelling.

Gevolgtrekking

De Studio Slim-soundbar van Definitive Technology is een nicheproduct dat speciaal is ontworpen voor diegenen die een soundbar willen met een kleine footprint, maar die geen premium audioprestaties willen opofferen om het te krijgen.

En met ingebouwde Chromecast- en Google Assistent-ondersteuning kun je de Studio Slim integreren in een complete home-entertainmentoplossing met Google-vriendelijke luidsprekers in andere kamers in je hele huis. Het is een geweldige oplossing.

0 Shares:
You May Also Like