Zigma Spark 980 review: met deze 2-in-1 robotstofzuiger kun je je schoonmaak personaliseren

Zigma Spark 980

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Zowel dweilen als stofzuigers Hiermee kunt u het schoonmaken personaliseren met kaart- en aanpassingsopties Ondersteunt afzonderlijke kaarten voor elke verdieping van uw huis

nadelen

Het plannen van reinigingen is niet intuïtief en omvat meer stappen dan vergelijkbare stofzuigers.

Ons oordeel

Deze voordelig geprijsde robotstofzuiger kan ook je vloeren dweilen. Hoewel het veel van de nieuwste toeters en bellen mist, is het een competente reiniger en een goede algehele waarde.

Prijs bij beoordeling

$ 299,99

Beste prijzen vandaag

Amazone

$ 299,99

Free

Terwijl de industrietrend neigt naar dure zelfledigende stofzuigers met de nieuwste technologische toeters en bellen, hebben de meeste mensen gewoon een betrouwbare robot nodig die kan helpen de vloeren presentabel te houden tussen wekelijkse schoonmaakbeurten door. Zigma’s Spark 980 is zo’n slim apparaat. Het leegt of reinigt zichzelf niet, maar het biedt voldoende aanpassingsmogelijkheden om uw stofzuigen en dweilen te personaliseren, en het is een effectieve reiniger.

De Spark 980 meet ongeveer 13 x 12 x 3,7 inch. Home- en Power-knoppen zitten bovenop naast de sensorbehuizing van het vacuüm. Twee borstels met draaiende rand en een rolborstel met siliconenborstel zijn aan de zakelijke kant. Aan de achterkant van de stofzuiger past een vuilnisbak van 600 ml. Een aparte watertank van 360 ml kan worden vervangen door de vuilnisbak voor het dweilen.

De stofzuiger heeft een maximale zuigkracht van 4000 Pa en drie reinigingsmodi. Automatische reiniging begint aan de randen van de kamer en reinigt vervolgens methodisch elk deel van uw plattegrond totdat de hele ruimte is bedekt. Spot cleaning zuigt een oppervlak van 1,5 x 1,5 vierkante meter op en is het beste voor het aanpakken van geconcentreerd vuil. Zonereiniging stuurt het vacuüm om een ​​specifieke kamer of gebied te reinigen dat is gedefinieerd op de gegenereerde plattegrond van de Spark 980.

Zigma Spark 980

zigma

Je kunt de stofzuiger bedienen met de fysieke afstandsbediening of de bijbehorende Zigma-app. Met beide kun je reinigingstaken starten en stoppen, de zuigkracht aanpassen en reinigingsmodi selecteren. Maar met de app kun je profiteren van de kaartfunctie van de Spark 980. Om dit in te stellen, moet je je registreren voor een Zigma-account en vervolgens de app gebruiken om de QR-code op de stofzuiger te scannen. De app leidt u door de stappen om verbinding te maken met uw wifi-netwerk en eventuele beschikbare firmware-updates te downloaden. Spraakbesturing is ook beschikbaar via Google Assistant, Amazon Alexa, Siri en een paar andere services.

De eerste keer dat u de stofzuiger gebruikt, maakt deze een kaart van uw plattegrond. Als uw huis meerdere niveaus heeft, kunt u voor elk een aparte kaart maken en opslaan. Zodra de kaart compleet is, kunt u kamers een naam geven, virtuele grenzen instellen en schoonmaakgebieden toevoegen.

De Spark 980 heeft een nauwkeurige kaart van mijn benedenverdieping gemaakt en deze correct verdeeld in de samenstellende delen: woonkamer, keuken, enzovoort. Ik was in staat om grenzen te creëren om te voorkomen dat het de voer- en waterbakken van mijn hond verstoort en om het uit een cluster van oplaadkabels te houden die op een stekkerdoos zijn aangesloten.

Zigma-app

Michael Ansaldo/IDG

In de automatische modus reinigt de stofzuiger in een efficiënt op-en-neerpad, waarbij de vloer in secties één voor één wordt aangepakt. Dit zorgde ervoor dat de ruimte tijdens elke klus volledig bedekt was. Als de batterij bijna leeg was tijdens het reinigen, keerde de stofzuiger terug naar zijn dock om op te laden en hervatte hij de reiniging waar hij was gebleven.

Als je de stofzuiger op maximale zuigkracht laat lopen, zal de batterij sneller leeg raken, dus ik heb de zuigkracht verminderd bij het stofzuigen van harde vloeren en heb hem alleen weer ingeschakeld als hij op tapijt lag. In beide gevallen was het geen probleem om haren van huisdieren, stof en voedselkruimels op te rapen. Het bracht deze verschillende soorten vloeren soepel over en navigeerde behendig rond tafel- en stoelpoten en ander meubilair.

Om te dweilen, moet je de vuilnisbak vervangen door het waterreservoir, dat aan de onderkant een microvezeldoek heeft. Het water maakt de doek vochtig (je kunt de vochtigheidsgraad aanpassen in de app) die de stofzuiger over de vloer trekt terwijl hij door de kamer navigeert. De Spark 980 gebruikt een Y-vormig reinigingspad, meer zoals een persoon zou gebruiken met een dweilstok, waardoor het meer vuil en vuil kan optillen. Het zorgt nog steeds niet voor voldoende beweging om diep vuil en vlekken te verwijderen, maar het is een verbetering ten opzichte van vergelijkbare dweilstofzuigers die eenvoudig de vloer vegen terwijl de stofzuiger in een op-en-neer patroon rolt. Opvallend ontbreekt echter een druipplaat op het oplaadstation om je vloeren te beschermen tegen de vochtige doek wanneer de Spark 980 niet in gebruik is. Dat betekent dat je het waterreservoir moet verwijderen zodra elke dweilklus is voltooid.

Zigma Spark 980

zigma

De Zigma-app is eenvoudig te gebruiken en bevat verschillende handige functies. Tijdens het schoonmaken of opladen kun je de locatie van de stofzuiger op de kaart bekijken. Tijdens taken worden de reinigingstijd, het bestreken gebied en de levensduur van de batterij bovenaan weergegeven. De app houdt ook schoonmaakrapporten en andere gebruiksdetails in grafiekvorm bij.

Je kunt schoonmaakbeurten plannen voor specifieke tijden en dagen, hoewel het hier niet zo intuïtief is als in andere apps. Eerst moet u “automatisering” selecteren op het startscherm van de app. U wordt dan gevraagd om een ​​’voorwaarde’ toe te voegen, in dit geval het plannen van een tijd en het instellen van een frequentie voor schoonmaakbeurten. Vervolgens wordt u gevraagd om een ​​”actie” toe te voegen, namelijk het kiezen van de Spark 980 uit een apparatenlijst en het selecteren van de reinigingsmodus en zuigkracht. Zodra u deze automatisering opslaat, zal het vacuüm automatisch werken met de geselecteerde instellingen op het geplande tijdstip. Het werkt, maar het voelt ingewikkelder dan het hoeft te zijn.

Afgezien daarvan is de Zigma Spark 9809 een solide robotstofzuiger voor alle doeleinden. Met zijn 2-in1-reiniging, toewijzing op meerdere niveaus en aanpassingsopties voor het opschonen, is het een geweldige optie voor de meeste gebruikers.

Afgezien daarvan is de Zigma Spark 9809 een solide robotstofzuiger voor alle doeleinden. Met zijn 2-in1-reiniging, toewijzing op meerdere niveaus en aanpassingsopties voor het opschonen, is het een geweldige optie voor de meeste gebruikers.

0 Shares:
You May Also Like