Zigma Smart Aero 300 luchtreiniger review: voor kleinere ruimtes

zigma air purifier

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

UV-C-eenheid is een handige toevoeging Rustig Redelijk geprijsd

nadelen

Klinkt (luid) wanneer een instelling wordt gewijzigdSlecht ontworpen in-app planningssysteemVeel huiselijk industrieel ontwerp

Ons oordeel

Deze kleine reiniger bevat een ultravioletlamp, maar het is niet het krachtigste of meest aantrekkelijke product in zijn klasse.

Zigma’s Smart Aerio 300 wordt geleverd met praten over een AI-algoritme en een voorspelling van de luchtkwaliteit, maar laten we beginnen met koperen kopspijkers: dit is een relatief eenvoudige, goedkopere luchtreiniger met eenvoudige slimme functies en een eenvoudig ontwerp, gebouwd met kleinere kamers in verstand.

De eenheid is klein, weegt 13 pond en meet slechts 20 x 12 x 8 inch (HxBxD). Lucht wordt naar binnen getrokken door de gehele voorkant van het apparaat, dat is bedekt met een plastic rooster met patroon, door een HEPA H13-filter wordt gevoerd en door de bovenkant van het apparaat wordt uitgestoten. Basisbedieningen zijn hier beschikbaar, waaronder een aan / uit-knop die door vier snelheidsinstellingen bladert (de laatste is een niet-gelabelde automatische modus), een slaap- en kinderslotknop en een knop die zowel negatieve ionen als UV-C-filtratie inschakelt (samen) .

Deze laatste functie activeert zowel een ionisator als een interne ultraviolette lamp; ze kunnen niet afzonderlijk worden geactiveerd. Een lichtring rond de aan/uit-knop licht op in overeenstemming met de luchtkwaliteit, met vier niveaus van PM2.5-concentratie aangegeven.

Een functie die me meteen uitschakelde, was het feit dat de Smart Aerio 300 elke keer dat je op een knop drukt, een knop laat klinken, zelfs wanneer de slaapmodus wordt ingeschakeld. Het is een onnodige functie op een luchtreiniger waar visuele aanwijzingen elke instellingswijziging aangeven, en het kan niet worden uitgeschakeld.

zigma ontploft

Filters zijn gespecificeerd om 6 tot 9 maanden mee te gaan; vervangingen kosten momenteel $ 38 (te koop), of u kunt upgraden naar een H14-filter voor $ 56. Het is ook vermeldenswaard dat Zigma voorstelt om de UV-C-lamp elke 6 maanden schoon te maken, maar het is niet duidelijk waar deze lamp zich intern bevindt of hoe je hem moet schoonmaken. Duidelijkere instructies op dit front zijn op zijn plaats.

zigma-app 2

Zigma vermeldt een enkele CADR-snelheid van 194 kubieke voet per minuut, wat laag is, maar waarschijnlijk prima voor een kleinere kamer. Maximale dekkingscapaciteit is gespecificeerd op 430 vierkante voet, maar Zigma suggereert ook dat het 1.580 vierkante voet in een uur kan schoonmaken – wat waarschijnlijk alleen waar is als u meerdere schrobbeurten van dezelfde ruimte meetelt. Het apparaat is niet bijzonder luid, zelfs niet op de hoogste instellingen, en straalt 48 dBA per Zigma uit. In de stilste modi is het apparaat vrijwel stil, tenminste zolang je geen knoppen indrukt.

Het apparaat op mijn wifi-netwerk krijgen (het is alleen compatibel met 2,4 GHz-netwerken) ging snel, waarbij het proces bestond uit het scannen van een QR-code op de achterkant van het apparaat en het doorlopen van een paar basisconfiguratiestappen. De draadloze stabiliteit was prima, zonder onderbrekingen. De mobiele app van Zigma is vrij primitief, hoewel het een blik biedt op lokale weersomstandigheden buiten (alleen metrisch), evenals een numerieke maatstaf voor PM2.5-niveaus binnenshuis en een levensduur van het filter.

Handmatige bedieningselementen worden hier opnieuw gemaakt – het apparaat klinkt nog steeds wanneer u een instelling wijzigt, zelfs in de app – net als een planningssysteem. Plannen met Zigma is nogal een niet-intuïtieve operatie, gebouwd rond een soort als-dan-structuur waar zelfs doorgewinterde professionals even aan moeten wennen.

Over het algemeen is er niets bijzonders aan deze luchtreiniger, en als het op zijn minst iets aantrekkelijker zou zijn, zou het de moeite waard kunnen zijn om te overwegen door diegenen die op zoek zijn naar een basiseenheid om een ​​slaapkamer of keukenomgeving schoon te maken. Zoals het er nu uitziet, zal het waarschijnlijk het beste passen in meer industriële omgevingen.

0 Shares:
You May Also Like