Zie je een leeg Facebook-profiel? Hier is waarom (en hoe het te repareren)

Wanneer iemand die je eerder een bericht hebt gestuurd plotseling een leeg Facebook-profiel heeft, vraag je je misschien af:

Zal ik deze persoon ooit nog terugzien?

Maken ze iets moeilijks mee?

Het kan vooral zenuwslopend zijn als de persoon strikt een online vriend is. In dit artikel bespreek ik elke mogelijke reden voor het vinden van een leeg Facebook-profiel en, indien mogelijk, wat ik eraan kan doen.

Mogelijke redenen waarom u een leeg Facebook-profiel ziet

Reden #1: Je bent geblokkeerd

Wanneer iemand blokkeert je op Facebook, je zult hun social media profiel niet meer kunnen zien. Alle oude opmerkingen die ze op je pagina hebben achtergelaten, blijven staan, maar je ziet niets dat ze plaatsen nadat ze je hebben geblokkeerd. Dit gedrag is vergelijkbaar met wat je ziet wanneer iemand je blokkeert op Instagram.

Maar om te bepalen of dit is gebeurd, moet je op zoek naar andere aanwijzingen. Hier zijn een paar:

Controleer je oude chats

1. Open een één-op-één chat die je met die persoon hebt gehad.

Chatbox in Messenger

2. Als je hun profielfoto kunt zien, maar hun pagina niet kunt bezoeken door erop te klikken, ben je mogelijk geblokkeerd. In dit voorbeeld is de foto van de persoon bedekt voor privacy.

Geen profielfoto in de chat

3. Als je bent geblokkeerd, kun je ze geen bericht sturen.

Foto laat zien dat je al bent geblokkeerd in de chat

Om een ​​gunst vragen

Vraag iemand om het betreffende profiel te bezoeken. Als ze het kunnen zien, was je misschien geweest geblokkeerd.

Start een zoekopdracht

1. Voer hun naam in de zoekbalk in.

Voer hun naam in de zoekbalk in

2. Als je bent geblokkeerd, kun je de persoon helemaal niet vinden of kun je zijn profiel niet bezoeken door op het resultaat te klikken.

Je ziet niet de naam van de persoon die je heeft geblokkeerd

3. Als u het bericht ‘Sorry, deze inhoud is momenteel niet beschikbaar’ ziet, heeft de persoon u mogelijk geblokkeerd of zijn account gedeactiveerd.

Deze inhoud is momenteel niet beschikbaar

Oeps, mijn fout!

Om te zien of je iemand per ongeluk geblokkeerd of geblokkeerd is eenvoudig en het proces is vergelijkbaar met het deblokkeren van iemand op Instagram:

1. Ga naar Instellingen.

Ga naar instellingen en privacy

2. Selecteer Blokkeren.

3. Kijk of de persoon in kwestie op uw blokkeerlijst staat.

Blokkeerinstellingen beheren

4. Als dit het geval is, selecteert u Deblokkeren naast hun naam.

Selecteer Deblokkeren naast hun naam

Reden #2: Je vriend heeft zijn account gedeactiveerd

Als iemand zijn account heeft gedeactiveerd, zie je zijn profielfoto niet in een chatbox of in Messenger. Vroeger had je ook kon ze geen berichten sturen, maar om de een of andere reden is dit veranderd.

Je vriend heeft zijn account gedeactiveerd

Als een derde partij ook hun profiel niet kan zien, hebben ze waarschijnlijk hun account gedeactiveerd.

Er zijn ook andere tekenen dat een account is gedeactiveerd:

Zoek in je vriendenlijst

Als je vriend zijn of haar account heeft gedeactiveerd (maar je niet eerst heeft ontvriend), worden ze nog steeds weergegeven in je vriendenlijst. Om uw vriendenlijst te doorzoeken:

1. Ga naar je profiel door op je naam of profielfoto te klikken.

Ga naar je profiel door op je naam of profielfoto te klikken.

2. Selecteer Vrienden.

Kies vrienden

3. Klik op het zoekpictogram.

Klik op het zoekpictogram

4. Typ de naam van de persoon.

Typ de naam van de persoon

5. Als ze verschijnen, kijk dan of hun profielfoto wordt weergegeven. Als dat niet het geval is, is dat een teken dat ze hun account hebben gedeactiveerd.

Typ de naam van de persoon

6. Als je op hun naam klikt en dit bericht krijgt, hebben ze hun account gedeactiveerd:

Als je op hun naam klikt en dit bericht krijgt, hebben ze hun account gedeactiveerd

Reden #3: Hun profiel is privé

Als ze dat willen, kunnen Facebook-gebruikers hun profielberichten, vriendenlijsten en persoonlijke informatie onzichtbaar maken voor iedereen behalve hun vrienden. Als ze willen zijn extreem privé, ze kunnen deze dingen zelfs alleen zichtbaar maken voor vrienden of voor zichzelf.

Onze video legt alle privacyopties op Facebook uit:

Als je de profielpagina van een persoon kunt bezoeken maar niets anders ziet dan zijn profielfoto, is zijn account hoogstwaarschijnlijk privé.

Reden #4: Uw app of browser werkt niet goed

Het is mogelijk dat je Facebook-app of browser niet goed werkt.

Als je de Facebook-app gebruikt, probeer dan de pagina van de persoon via een browser te bezoeken. Als je hun pagina via de browser kunt zien, update dan je app en kijk of dat het probleem oplost.

Als je een desktop- of laptopcomputer gebruikt, probeer dan een andere browser te gebruiken. Als dit werkt, probeer dan de browser bij te werken die niet goed werkte.

Reden #5: je vriend heeft zijn profiel een blanco gegeven

Om wat voor reden dan ook, heeft je vriend misschien besloten zijn profiel te anonimiseren. Redenen kunnen zijn het hebben van een spraakmakende baan of zorgen over online veiligheid. Door een blanco profielfoto te kiezen en geen zichtbare inhoud te plaatsen, kunnen ze van Facebook genieten zonder zich zorgen te maken over snuffelaars.

Omdat mensen verschillende privacy-instellingen kunnen kiezen, overlapt deze mogelijkheid met Reden #3.

Veelgestelde vragen

Wat betekent het als ik op iemands Facebook-profiel klik en het is leeg?

Er zijn vijf hoofdredenen om een ​​leeg Facebook-profiel te zien:

1. Je bent geblokkeerd.
2. De persoon heeft zijn account gedeactiveerd.
3. Ze hebben hun account op privé gezet.
4. Je app of browser werkt niet goed.
5. Je vriend heeft zijn profiel persoonlijk geanonimiseerd.

Als je de persoon berichten kunt sturen, elimineert dat de eerste twee mogelijkheden.

Waarom is de Facebook-pagina van mijn vriend leeg?

Als je vriend je heeft geblokkeerd of zijn account heeft gedeactiveerd, kun je zijn Facebook-pagina niet zien. Mogelijk hebben ze hun account ook op privé gezet of handmatig anoniemer gemaakt. En natuurlijk is er altijd de mogelijkheid dat je app of browser niet goed werkt.

Een korte samenvatting: waar is mijn vriend naartoe?

Als je een leeg Facebook-profiel tegenkomt:

Om te vertellen of een account je heeft geblokkeerd of is gedeactiveerd, open dan een recente chat met de persoon.

Als je bent geblokkeerd, kun je hun profielfoto zien, maar kun je ze geen berichten sturen. Als ze hun account hebben gedeactiveerd, is het omgekeerde waar.

De persoon kan hebben zet hun account op privé of handmatig hun profiel geanonimiseerd. U kunt privé-accounts (die u niet hebben geblokkeerd) een bericht sturen. Uw Facebook-app of -browser is mogelijk verouderd.

Heb je vragen? Laat het me weten in de comments!

0 Shares:
You May Also Like