Zes streaming video-opties waarmee snoersnijders samen films kunnen streamen

apple tv remote control

Nu een groot deel van de wereld zich inspant om de verspreiding van COVID-19 te beperken, hebben velen van ons meer tijd dan ooit om door onze kijklijsten voor tv-programma’s te werken.

Maar dit kan al snel een eenzame aangelegenheid worden. Naarmate de zelfquarantaines langer duren, hebben we meer manieren nodig om ons thuis te vermaken terwijl we in contact blijven met vrienden en familieleden.

Met dat doel heb ik een lijst samengesteld met apps, websites en extensies voor ‘samen kijken’, waarmee je met andere mensen kunt praten terwijl je video’s synchroon met elkaar bekijkt. Sommige laten je communiceren via tekst en andere via spraak en video, maar ze helpen allemaal om in contact te blijven met anderen, zelfs als je thuis vastzit.

Netflix-feestje

netflixfeestje

Netflix Party is een eenvoudige Chrome-extensie die een chatvenster toevoegt aan Netflix-video’s. Nadat u een video heeft gestart, klikt u op de knop “NP” in de werkbalk van uw browser om een ​​deelbare link te genereren, zodat anderen dezelfde video kunnen bekijken en erop kunnen reageren, waarbij het afspelen op alle apparaten wordt gesynchroniseerd.

Houd er rekening mee dat iedereen zich nog steeds afzonderlijk bij Netflix moet aanmelden, omdat je met Netflix Party geen toegang tot één account kunt delen. (Daar zijn echter andere hulpmiddelen voor.)

Scener

scener

Scener is conceptueel vergelijkbaar met Netflix Party, met een Chrome-extensie die het afspelen van Netflix op verschillende apparaten synchroniseert, maar tegelijkertijd ook videochatten mogelijk maakt.

Het nadeel is dat het meer een gedoe is om te gebruiken. Nadat je de extensie hebt geïnstalleerd, moet je een Scener-account maken en nadat ik alles had ingesteld, kwam ik een aantal bugs tegen: Netflix weigerde profielen te laden, behalve de standaard, en emoji leek helemaal niet te werken. Toch werkt de videochatfunctie zoals geadverteerd, met aanpasbare chatballonnen die over het videovenster zweven.

Raaskallen

raaskallen

Hoewel de bovenstaande opties een laptop of desktopcomputer vereisen, kun je met de gratis Rave-app kijkfeesten hosten en bijwonen op iOS of Android. Het beste van alles is dat het werkt met een heleboel videobronnen, waaronder Netflix, YouTube, Tubi en Google Drive (voor je persoonlijke videocollectie). De app kan een beetje onhandig zijn om te navigeren, maar over het algemeen werkt het redelijk goed, en het maakt zowel tekst- als audiochat mogelijk. Voor de laatste is er zelfs een optie voor karaoke, hoewel ik geen commentaar kan geven op hoe goed de muziek en audiochat synchroniseren.

Zorg ervoor dat u uw kijkfeesten instelt op “Vrienden” of “Privé” als u niet wilt dat willekeurige mensen meedoen.

AndChill.tv

en chill

Als je een groepschat wilt hosten voor YouTube-video’s in plaats van Netflix, probeer dan andchill.tv eens. Net als Netflix Party voegt het groepschat toe rond een gesynchroniseerde videospeler, maar het gebruikt een schattige bioscoopmetafoor die de kijkhoek op de video verandert, afhankelijk van welke virtuele “stoel” je kiest. Je kunt ook meerdere YouTube-video’s aan elkaar rijgen om een ​​afspeellijst te maken.

De site biedt zogenaamd ook audiochat, maar het is me niet gelukt om het werkend te krijgen.

Facebook Kijk Feest

fbwatchparty

Hier is nog een groepschatoptie, dit keer voor video’s op Facebook. Om een ​​groepsbezichtigingssessie op uw computer te starten, drukt u op de knop “…” onder het menu Post maken en selecteert vervolgens “Watch Party”. Je kunt ook een kijksessie maken vanaf je telefoon of tablet door op “Wat denk je?” veld en veeg vervolgens omhoog over de berichtopties om Watch Party onderaan weer te geven. Nadat je een aantal video’s voor je afspeellijst hebt geselecteerd, kun je kiezen wie het feest in hun tijdlijnen mag zien, en je kunt uitnodigingen versturen zodra de video begint te spelen.

De gastheer van het feest kan ook video van zichzelf streamen, maar gasten kunnen alleen reageren met tekst, emoji of stickers.

Zenuwtrekking

twitchbobross

Voor iets anders, ga naar Twitch. Hoewel het vooral bekend is vanwege de livestreams van mensen die videogames spelen, breidt het de laatste tijd ook uit naar andere gebieden en heeft het verschillende kanalen met tv-streams in marathonstijl. Er zijn kanalen voor poker, klassieke afleveringen, 24-uurs foodshows, klassieke shows van Shout! Factory TV, en van Rifftrax. En natuurlijk kun je bingewatchen met wijlen Bob Ross, in wat begon als een publiciteitsstunt maar sindsdien een Twitch-nietje is geworden. Net als bij alle andere Twitch-video’s, worden deze kanalen geleverd met commentaarfeeds, zodat je met vreemden kunt chatten of je vrienden kunt uitnodigen.

Gewoon oude videochat

Natuurlijk heb je geen nieuwerwetse apps nodig om tv te kijken met verre vrienden. Als al het andere faalt, start dan gewoon een groepschat in FaceTime of Google Duo, beslis wat je samen wilt kijken en zorg ervoor dat iedereen tegelijkertijd op afspelen drukt. Je moet de chat-emoji gewoon op de ouderwetse manier leveren – met je gezicht.

Snoerafsnijder Wekelijks

0 Shares:
You May Also Like