Zeg vaarwel tegen de originele Wyze Cam

Wyze is discontinuing the Wyze Cam v1

Volgens een e-mail die door Wyze-gebruikers wordt gedeeld, wordt de originele Wyze Cam, die het begin was van Wyze’s lijn van ultragoedkope beveiligingscamera’s en smart home-producten, in minder dan een week stopgezet.

Wyze gaat de vijf jaar oude Wyze Cam v1 op 1 februari “met pensioen” omdat het “een noodzakelijke beveiligingsupdate niet langer kan ondersteunen”, staat in het bericht.

Hoewel gebruikers de Cam v1 nog steeds kunnen gebruiken, zal Wyze de camera “niet langer verkopen, verbeteren of onderhouden”, en het “voortgezette gebruik” van het product “wordt ontmoedigd” aangezien er geen beveiligingspatches meer komen, de e-mail gaat door.

In de e-mail staat een aanbieding voor $ 3 korting op “uw volgende Wyze Cam”.

Hier is een screenshot van de e-mail, evenals de tekst:

We hebben contact opgenomen met Wyze voor commentaar.

De plotselinge aankondiging van het besluit van Wyze om de originele Wyze Cam stop te zetten, verraste veel gebruikers, met een die zei dat ze zich “verblind door dit nieuws” voelden. En hoewel Wyze opmerkt dat de camera zal blijven werken, zeggen gebruikers dat ze (begrijpelijkerwijs) zenuwachtig zijn door het gebrek aan toekomstige beveiligingspatches.

De originele Wyze Cam (voor het eerst bekend als de “WyzeCam”) arriveerde voor het eerst in oktober 2017 en won onmiddellijk lovende kritieken voor zijn lage prijs – slechts $ 20 – en geavanceerde functies, waaronder high-definition video en bewegings- en geluidsdetectie. De camera beschikt ook over zowel cloud- als lokale video-opslag.

“WyzeCam tart alles wat we weten over wifi-beveiligingscamera’s”, schreef onze recensent destijds. “Het kost niet alleen een fractie van de meeste van zijn populaire concurrenten (je zou 10 WyzeCams kunnen kopen voor de prijs van één Nest Cam), het vereist ook geen duur cloudabonnement of ziet eruit als een sci-fi filmrekwisiet.”

De opvolger van de Wyze Cam, de Cam v2, arriveerde minder dan twee jaar later en voegde uiteindelijk gratis detectie van personen op het apparaat toe aan zijn trukendoos. De originele Wyze Cam heeft nooit de update voor personendetectie gekregen en de functie werd uiteindelijk vervangen door een betaalde cloudversie.

Een derde Wyze Cam met nachtzicht in kleur en weersbescherming op IP65-niveau landde in oktober 2020.

Hoewel de Wyze Cam v3 betaalbaar blijft in vergelijking met de concurrentie, is de prijs omhoog gekropen, deels als gevolg van tekorten in de toeleveringsketen in het pandemische tijdperk. De cam kost momenteel $ 35,98 met verzending.

Ben schrijft al meer dan 20 jaar over technologie en consumentenelektronica. Ben levert sinds 2014 een bijdrage aan PCWorld en kwam in 2019 bij TechHive, waar hij werkt aan slimme luidsprekers, soundbars en andere slimme en thuisbioscoopapparaten. Je kunt Ben volgen op Twitter.

0 Shares:
You May Also Like