YouTube TV vs. Disney: 5 dingen die u moet weten over de mogelijke black-out

yttvroku

Slechts een week nadat YouTube zijn meningsverschillen met Roku had opgelost, krijgen YouTube TV-abonnees meer drama over koetsgeschillen, dit keer met dreigende black-outs voor al zijn kabelkanalen door Disney.

Volgens The Hollywood Reporter hebben de twee partijen tot vrijdag 17 december 23:59 uur de tijd om tot een deal te komen. Anders verliest YouTube TV ESPN, Disney Channel, FX, National Geographic, ACC Network, SEC Network en lokale ABC-zenders. YouTube heeft op zijn beurt gezegd dat het de prijs van zijn service zal verlagen tot $ 50 per maand – een korting van $ 15 per maand – zolang die kanalen donker blijven.

Ik ben geneigd te denken dat dit tegen zaterdag een non-verhaal zal zijn. Maar als je een YouTube TV-abonnee bent die de nadruk legt op Disney’s black-outbedreiging, dan is dit wat je moet weten:

ABC ABC News Live Disney Channel Disney Junior Disney XD ESPN ESPN2 ESPNU ESPNEWS Freeform FX FXX FXM National Geographic National Geographic Wild SEC Network

Het komt vast wel goed

In een verklaring aan The Hollywood Reporter sprak Disney het optimisme uit dat het tegen de deadline een deal zal sluiten, waarbij het opmerkt dat het een “zeer succesvol trackrecord” heeft in het onderhandelen over overeenkomsten met tv-aanbieders.

De geschiedenis ondersteunt die bewering. AT&T en Disney vermeden een black-out nadat ze in 2019 in het openbaar hoofden hadden geslagen; Charter en Verizon hebben beide deals gesloten met Disney ondanks black-outbedreigingen in 2018; en Altice en Disney kwamen in 2017 tot overeenstemming zonder een black-out. Om een ​​voorbeeld te vinden van een daadwerkelijke black-out van Disney-kanalen, moest ik helemaal teruggaan naar 2010, toen de ABC-stations van Disney, eigendom van Disney, ongeveer 21 uur op Cablevision uitgingen.

Misschien is Disney minder koppig in onderhandelingen dan andere netwerken, of zijn tv-aanbieders bang om de populairste zenders van Disney te verliezen. Hoe dan ook, de kansen zijn in het voordeel van ESPN en andere Disney-kanalen die op YouTube TV blijven.

Alle lokale zenders zijn aan de lijn

Aanvankelijk vertelde Disney aan verschillende publicaties dat slechts acht van de lokale stations van ABC deel uitmaakten van het rijtuiggeschil. Het bedrijf heeft sindsdien verduidelijkt dat een black-out gevolgen zou hebben voor alle ABC-stations in elke markt, niet alleen voor een handvol in eigendom zijnde stations.

Nogmaals, mijn gok is dat dit zaterdag een betwistbaar punt zal zijn, maar kabelsnijders moeten misschien andere tv-bundels of een draadloze antenne overwegen voor lokale ABC-dekking als de twee partijen geen deal kunnen sluiten.

Disney+ is er niet bij betrokken

Toen NBCUniversal een paar maanden geleden YouTube TV dreigde met een black-out, meldde Variety dat het netwerk zijn Peacock Premium-streamingservice wilde bundelen als onderdeel van een nieuwe overeenkomst. NBCUniversal liet die vraag snel vallen en de twee partijen bereikten uiteindelijk een deal, maar het leek me nog steeds het begin van een trend waarin netwerken hun jonge streamingdiensten proberen te stimuleren door middel van verplichte bundeling van betaal-tv.

Gelukkig is dat hier niet het geval. Hoewel Disney binnenkort Disney+ en ESPN+ zal bundelen in Hulu’s live tv-service – terwijl de prijs wordt verhoogd naar $ 70 per maand – heeft het bedrijf bevestigd dat het niet aandringt om Disney+ te bundelen met YouTube TV.

De Disney-bundel is geen volledige vervanging

In een blogpost zei YouTube dat als het geen deal met Disney kan bereiken, klanten moeten overwegen om zich te abonneren op de afzonderlijke Disney-bundel, die Disney+, ESPN+ en Hulu’s on-demand service omvat voor $ 14 per maand.

Het is een vreemde suggestie, aangezien de Disney-bundel weinig overlap heeft met de kabelkanalen van Disney. Hoewel Hulu’s on-demand service de volgende dag toegang biedt tot primetime ABC- en FX-shows, biedt het geen live ABC-streams of sportevenementen. Ondertussen bevat Disney+ geen nieuwe shows van Disney Channel, en ESPN+ heeft geen populaire ESPN-shows zoals SportsCenter of de meeste grote live sportevenementen. (Het zal echter de rest van het seizoen Monday Night Football streamen.)

Als er een black-out optreedt en je echt toegang wilt houden tot ESPN en andere Disney-zenders, kun je beter overschakelen naar een andere live tv-service, zoals Hulu + Live TV, Fubo TV of Sling TV. Maar men kan begrijpen waarom YouTube dat niet suggereert.

Wees niet verbaasd als prijsstijgingen het gevolg zijn

Vervoergeschillen, zoals die we nu zien tussen Disney en YouTube TV, komen uiteindelijk neer op hoeveel klanten moeten betalen voor kabelkanalen. Net als aan de kabel- en satellietzijde, dringen tv-netwerken voortdurend aan op hogere vervoerskosten, terwijl providers zoals YouTube TV de prijzen laag willen houden om te voorkomen dat klanten wegjagen.

In dit geval zegt YouTube dat het “dezelfde tarieven wil die diensten van vergelijkbare grootte betalen, op alle Disney-kanalen zolang we ze voeren”, een mogelijke verwijzing naar de status van “Meest begunstigde natie” in vakjargon. Als een andere tv-aanbieder in de toekomst een betere deal zou sluiten voor de kanalen van Disney, zou YouTube TV in wezen automatisch dezelfde deal voor zichzelf krijgen.

Maar zelfs als YouTube krijgt wat het wil, worden de kanalen van Disney niet goedkoper en heeft YouTube TV de prijzen niet verhoogd sinds juli 2020, toen het van $ 50 per maand naar $ 65 per maand steeg. (Het bedrijf heeft vorige maand ook de kanalen van Hallmark aan zijn line-up toegevoegd, zonder destijds de prijzen te verhogen.) Aangezien de bundelkanalen van Disney de duurste zijn op de kabel, is het moeilijk om de kosten van YouTube TV ergens anders te zien stijgen dan uiteindelijk.

0 Shares:
You May Also Like