YouTube TV verliest vrijdag mogelijk Disney-kanalen

YouTube TV

Nou, daar gaan we weer. Minder dan een week na het begraven van de strijdbijl met Roku, is YouTube TV nu verwikkeld in een geschil met Disney dat ertoe zou kunnen leiden dat Google’s live tv-gebruikers de toegang verliezen tot ABC-filialen, ESPN-kanalen, Disney-netwerken en andere eigendommen van Disney.

Google sloeg dinsdagavond alarm op zijn YouTube-blog en waarschuwde dat “we nog geen billijke overeenkomst hebben kunnen bereiken” met Disney vóór de vervaldatum van 17 december van de huidige deal.

Net als zijn eerdere (en uiteindelijk opgeloste) geschil met NBCUniversal, beloofde Google zijn YouTube TV-abonnementsprijs te verlagen tot $ 49,99 (een prijsverlaging van $ 15) als zijn Disney-line-up vrijdag uiteindelijk donker wordt.

“Disney is een belangrijke partner voor ons en we voeren actieve gesprekken met hen en werken er hard aan om hun inhoud op YouTube TV te houden”, aldus Google op het YouTube-blog. “Onze vraag aan Disney is, net als aan al onze partners, om YouTube TV te behandelen als elke andere tv-aanbieder – door ons dezelfde tarieven aan te bieden die diensten van vergelijkbare grootte betalen, voor alle Disney-kanalen zolang we ze aanbieden.”

Disney van zijn kant (zoals gerapporteerd door Variety) zei dat het “toegewijd is om met Google samen te werken om een ​​eerlijke, marktconforme overeenkomst te bereiken”, en dat het “optimistisch is dat we een deal kunnen sluiten en hun YouTube blijven aanbieden.” Tv-klanten met onze live sportevenementen en nieuwsverslaggeving plus kinder-, familie- en algemene entertainmentprogramma’s.”

Deze nieuwste koets moet een bekende klank hebben bij YouTube TV-gebruikers, die vorige week toekeken toen Google en Roku vorige week een last-minute deal sloten om de YouTube- en YouTube TV-apps op Roku’s streaming-apparaten te houden. Dat specifieke geschil sleepte zich al sinds april voort en zag een verscheidenheid aan wendingen totdat het uiteindelijk werd opgelost.

YouTube TV had een gelijktijdige impasse met NBCUniversal, die op een gegeven moment eiste dat Google Peacock bundelde met YouTube TV, terwijl de maandelijkse abonnementsprijs met $ 10 werd verhoogd, wat overeenkomt met de maandelijkse kosten van Peacock Premium.

Google en NBCU sloten in oktober eindelijk een deal waarin Peacock of een prijsstijging niet was inbegrepen. Maar omdat de onderhandelingen zich nog steeds voortslepen, beloofde Google om het maandelijkse abonnementstarief voor YouTube TV met $ 10 te verlagen als het zijn NBC-kanaalopstelling zou verliezen, vergelijkbaar met zijn huidige belofte om de prijzen van YouTube TV te verlagen als Disney-stations uit de dienst verdwijnen.

Deze geschillen over het vervoer van kanalen eindigen meestal vanzelf, soms op het allerlaatste moment en na veel sabelgerammel. Maar hoewel streamers en inhoudsnetwerken gewend zijn aan de keiharde tactieken, is het spel niet zo leuk voor de abonnees die in het midden zitten. Hopelijk zullen koelere hoofden de overhand hebben voordat de week voorbij is.

0 Shares:
You May Also Like