YouTube TV gerukt uit Roku’s kanaalwinkel, maar het is niet helemaal weg

youtube tv

De woordenstrijd tussen Roku en Google gaat door over hun YouTube TV-geschil, waarbij Roku vrijdag aankondigde dat het de YouTube TV-app uit zijn kanaalwinkel zou halen nu zijn contract met Google is afgelopen.

Roku heeft bestaande YouTube TV-gebruikers echter uitstel gegeven en zegt dat het de “extra stap” heeft genomen om hen toe te staan ​​shows te blijven streamen terwijl de twee partijen werken aan het sluiten van een overeenkomst.

In een verklaring aan TechHive zei een Roku-vertegenwoordiger dat het bedrijf “teleurgesteld is dat Google onze overeenkomst voor de distributie van YouTube TV heeft laten aflopen”, terwijl hij zijn beschuldigingen van “discriminerend en concurrentieverstorend” gedrag van Google herhaalt.

Google ontkende opnieuw de beschuldigingen van Roku en voegde eraan toe dat het alleen “de huidige voorwaarden van” wilde verlengen [Roku’s] lopende deal met YouTube TV’, maar dat ‘Roku ervoor koos om dit te gebruiken als een kans om opnieuw te onderhandelen over een afzonderlijke deal die de hoofdapp van YouTube omvat, die pas in december afloopt.’

Roku, die ook betrokken was bij impasses met onder meer Peacock en HBO Max, begon eerder deze week met het schieten op Google en beschuldigde de techgigant ervan “je zoekresultaten te willen manipuleren”, en eiste ook het gebruik van duurdere chipsets. dat zou de kosten van zijn streaming-spelers verhogen.

Google vuurde terug dat Roku’s beweringen “ongegrond” waren en dat “al ons werk met” [Roku] is gericht op het garanderen van een hoge kwaliteit en consistente ervaring voor onze gebruikers.”

Roku had gewaarschuwd dat Google “je toegang tot het YouTube TV-kanaal kan ontnemen” als het geschil niet snel wordt opgelost. Hoewel Roku-gebruikers die nieuw zijn bij YouTube TV zich niet kunnen aanmelden voor de service op hun spelers, hebben bestaande gebruikers nog steeds toegang tot YouTube TV terwijl de onderhandelingen doorgaan.

Onze eigen Jared Newman verbrak de Roku-Google-spuug in zijn laatste column en merkte op dat “beide bedrijven” de waarheid oprekken om hun eigen doelen te bereiken.

Zo is Roku’s beschuldiging dat Google spraakgestuurde zoekresultaten binnen YouTube van andere apps wil blokkeren eigenlijk de “status quo” in termen van YouTube’s gedrag op andere platforms, schrijft Newman. Tegelijkertijd zou het gerammel over de duurdere chipsets kunnen voortkomen uit het feit dat Google naar verluidt andere bedrijven “probeert” te sterken om de royaltyvrije en efficiëntere AV1-videocodec te ondersteunen.

Hoe bitter de beschuldigingen ook zijn, het feit dat YouTube TV nog niet helemaal verdwenen is, is een teken dat Roku en Google willen blijven praten – zoals Newman opmerkt, lopen de twee bedrijven immers het risico een groot deel van hun respectieve publiek te verliezen door te laten onderhandelingen lopen stuk.” Blijf kijken.

0 Shares:
You May Also Like