YouTube TV-gebruikers kunnen deze week alle NBCU-kanalen kwijtraken

youtube tv may yank nbcu channels following dispute

Ja, het is weer een YouTube TV-vervoersconflict, dit keer met NBCUniversal, en als de partijen geen deal kunnen sluiten, kunnen YouTube TV-gebruikers donderdag, net op tijd voor het voetbalseizoen, de toegang tot alle NBC-kanalen verliezen.

Over de NFL gesproken: fans van het rooster die gisteravond naar Sunday Night Football op NBC keken, werden begroet met een reeks banners die over hun schermen scrolden en waarschuwden dat NBC-kanalen donderdag uit de live-kanaalopstelling van YouTube TV zouden kunnen verdwijnen.

Ondertussen beloofde YouTube TV, eigendom van Google, zijn prijzen met $ 10 te verlagen als twee partijen geen overeenstemming zouden bereiken.

YouTube TV heeft momenteel meer dan een dozijn kanalen onder de NBCUniversal-paraplu, waaronder NBC, Bravo, CNBC, E!, Golf Channel, MSNBC, Oxygen, SYFY, Telemundo, The Olympic Channel, Universal Kids, Universo en USA Network.

Ook lopen regionale netwerken van NBC Sports gevaar, zoals NBC Sports Bay Area, NBC Sports Boston, NBC Sports Chicago en SNY.

Naast de banners tijdens Sunday Night Football, heeft NBC een website opgericht met de naam YouNeedChannels.com die details geeft over alle kanalen die donderdag van YouTube TV zouden kunnen worden geplukt, en gebruikers aanspoorde om over het geschil te tweeten, zelf contact op te nemen met YouTube TV, of schakel over naar een nieuwe live streaming tv-service.

In een blogpost die reageerde op de ruzie, zei YouTube, eigendom van Google, dat het zijn maandelijkse tarief zou verlagen van $ 65 naar $ 55 als het uiteindelijk NBCU-kanalen zou laten vallen.

Het gaat om de vervoersovereenkomst van YouTube TV met NBCUniversal, die op donderdag 30 september afloopt.

In zijn blogpost suggereerde YouTube TV dat NBCU zijn vervoersovereenkomst met de live streaming-tv-service niet zal verlengen, tenzij het meer geld ophoest.

“Onze vraag is dat NBCU YouTube TV behandelt zoals elke andere tv-aanbieder”, aldus YouTube. “Met andere woorden, voor de duur van onze overeenkomst streeft YouTube TV naar dezelfde tarieven die diensten van vergelijkbare grootte krijgen van NBCU, zodat we YouTube TV aan leden kunnen blijven aanbieden tegen een concurrerende en eerlijke prijs.”

YouTube zei dat gebruikers het bespaarde geld van de voorgestelde korting konden gebruiken om zich aan te melden voor Peacock, de streamingdienst van NBCU. Maar hoewel Peacock Sunday Night Football streamt, biedt het geen live toegang tot lokale NBC-filialen, vergelijkbaar met hoe Paramount+’s advertentievrije laag simultane uitzendingen van lokale CBS-stations aanbiedt.

Naast het geschil met NBCU, heeft YouTube TV ook ruzie met Roku, die de YouTube TV-app in april uit de Roku-kanaalwinkel heeft gehaald nadat de twee partijen het niet eens waren over een contractverlenging.

0 Shares:
You May Also Like