YouTube TV-gebruikers hebben iets goeds gehaald uit de impasse tussen Google en Disney

YouTube TV

Er is niets leuks voor tv-kijkers die vastzitten in het midden van een koetsgeschil, vooral wanneer de twee partijen voorbij de deadline blazen en netwerken beginnen op te vallen. Maar YouTube TV-gebruikers die in het weekend de toegang tot Disney-kanalen kort hebben verloren, krijgen een welkome kousvuller voor hun problemen.

Google had eerder aangekondigd dat het YouTube TV-gebruikers een korting van $ 15 zou geven op hun gebruikelijke maandelijkse abonnementstarieven van $ 65 als het er niet in slaagde overeenstemming te bereiken met Disney voor de deadline van vrijdag om middernacht, en terwijl de Disney-black-out slechts iets meer dan een dag duurde, Google zei dat het zich aan zijn belofte zou houden.

Google geeft YouTube TV-gebruikers met een ‘impact’ een eenmalige korting van $ 15 op hun volgende factuur. En als u het annuleringsproces na de black-out al heeft gestart, kunt u nog steeds de korting van $ 15 krijgen zolang u uw account opnieuw activeert voordat u de toegang verliest; ga naar de pagina met YouTube TV-lidmaatschapsinstellingen en klik op ‘Toevoegen’ om het basisabonnement opnieuw in te schakelen.

De korting neemt een deel van de angel uit de korte Disney-black-out, waarbij YouTube TV-gebruikers kort de toegang tot ABC-filialen, ESPN-kanalen, Disney-netwerken en andere eigendommen van Disney verloren.

Google sloeg alarm over de ruzie met Disney vorige week, en toen de twee partijen vrijdag om 23:59 uur ET geen overeenstemming bereikten, verloren YouTube TV-gebruikers de toegang tot ESPN, FX, hun lokale ABC-stations en andere Disney-zenders. eigen zenders. Zoals Variety opmerkte, was de black-out de eerste van YouTube TV sinds de dienst in 2017 werd gelanceerd.

Gelukkig duurde de stroomuitval niet lang, en tegen 15.00 uur Eastern time op zondag kondigde Google aan dat het een deal had gesloten met Disney en zijn Disney-kanalen weer had opgevoerd, inclusief eventuele opgeslagen opnames.

Noch Google noch Disney hebben de details van hun overeenkomst bekendgemaakt, maar het is opmerkelijk dat de abonnementsprijs van $ 64,99 voor YouTube TV na de deal ongewijzigd blijft.

YouTube TV-gebruikers hebben de afgelopen maanden een aantal andere impasses moeten doorstaan. Slechts een paar weken geleden sloten Google en Roku een last-minute deal om de YouTube- en YouTube TV-apps op Roku’s streaming-apparaten te houden.

En in oktober verloor YouTube TV bijna NBC-stations in een geschil met NBCUniversal. In die opschudding bereikten de twee partijen echter een akkoord voordat alle kanalen op zwart gingen.

0 Shares:
You May Also Like