YouTube TV biedt sommige abonnees een gratis TiVo Stream 4K of Chromecast met Google TV-speler

tivostream4khero

Terwijl de ruzie tussen Google en Roku over de YouTube TV-app voortduurt, komt Google de belofte na om gratis 4K-streamingvideospelers uit te delen aan sommige YouTube TV-abonnees.

9to5Google meldt dat een aantal YouTube TV-gebruikers aanbiedingen krijgt van Google voor een gratis TiVo Stream 4K of een Chromecast met Google TV. De weggeefactie is zo populair dat de TiVo-winkel (waar gebruikers moeten gaan om de aanbieding per e-mail in te wisselen voor een TiVo Stream 4K) blijkbaar onder de druk bezwijkt.

De TiVo Stream 4K-speler en de Chromecast met Google TV, die beide vorig jaar uitkwamen, kosten normaal $ 50 per stuk.

De verhuizing komt ongeveer zes weken nadat Roku, die verwikkeld is in een lelijk contractgeschil met Google over YouTube TV, de YouTube TV-app abrupt uit de kanaalwinkel heeft gehaald. YouTube TV-gebruikers die de app al op hun Roku-apparaten hadden geïnstalleerd, mogen blijven streamen, althans voorlopig.

9to5Google merkt op dat Google eerder Chomecast met Google TV-spelers heeft weggegeven aan YouTube TV-abonnees, onder meer tijdens een actie afgelopen winter. In een bericht begin mei op de YouTube-blog over de Roku-impasse zei Google echter dat het “in besprekingen was met andere partners om gratis streaming-apparaten te beveiligen voor het geval YouTube TV-leden toegangsproblemen krijgen op Roku.”

De vete tussen Google en Roku brak bijna twee maanden geleden uit, toen Roku Google beschuldigde van “discriminerend en concurrentieverstorend gedrag” in de contractonderhandelingen met de fabrikant van het streamingapparaat.

Roku beweert met name dat Google “uw zoekresultaten wil manipuleren”, terwijl veeleisende apparaten duurdere chipsets gebruiken – hoogstwaarschijnlijk diegene die de open-source AV1-videocodec ondersteunen – die de kosten van zijn streaming-spelers zou verhogen.

Google heeft de beschuldigingen ontkend en voegt eraan toe dat het “lopende, langdurige gesprekken met Roku voert” om “een consistente en hoogwaardige YouTube-ervaring op verschillende apparaten te garanderen”.

Naast het weggeven van gratis TiVo Stream 4K en Chromecast met Google TV-spelers aan ten minste enkele YouTube TV-abonnees, heeft Google ook een achterdeur voor YouTube TV ingebouwd in de belangrijkste YouTube-app.

0 Shares:
You May Also Like