YouTube Music Premium-recensie: de grootste bibliotheek in de branche

YouTube Music logo

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Zoveel live en zeldzame muziek om te ontdekken Een echt koopje wanneer inbegrepen bij een advertentiefree YouTube Premium-abonnement

nadelen

Geen verliesvrije streaming Kan erg moeilijk zijn om naar specifieke muziek te zoeken YouTube betaalt de laagste royalty’s aan artiesten en rechthebbenden

Ons oordeel

YouTube Music heeft zijn gebreken, maar hardcore muziekfans zouden er goed aan doen om het op zijn minst als secundaire muziekstreamer te kiezen vanwege de unieke eigenschappen.

Prijs bij beoordeling

$ 9,99 / maand of $ 99,99 / jaar; Gezinsabonnement: $ 14,99 / maand; Studentenabonnement: $ 4,99 / maand. Inbegrepen bij YouTube Premium-abonnementen: $ 11,99 / maand of $ 119,99 / jaar; Gezinsabonnement: $ 17,99 / maand of $ 119,99 / jaar; Studentenabonnement:: $ 6,99 / maand

Beste prijzen vandaag

YouTube Music Premium

$ 9,99

YouTube Music Premium is de vervanging voor Google Play Music, dat in oktober 2020 werd stopgezet toen Google die gebruikers overzette naar YouTube Music. Het heeft niet de streaming met hoge resolutie die standaard wordt in het bedrijf, en het heeft ook geen speciale desktop-app voor Mac of pc.

Toch heeft het een paar functies die nergens anders beschikbaar zijn, en YouTube Music Premium is misschien de perfecte streamer voor luisteraars die gefrustreerd zijn door de gaten in de 70 miljoen nummers tellende catalogus die de meeste streamingdiensten delen.

Hoeveel kost YouTube Music?

YouTube Music Premium kost $ 9,99 per maand of $ 99,99 per jaar. Het gezinsabonnement kost $ 14,99 per maand en omvat maximaal zes accounts. Studenten kunnen de service krijgen voor $ 4,99 / maand. Je moet je studentenstatus bevestigen met SheerID om in aanmerking te komen.

Inventief samengestelde afspeellijsten op YouTube Music

James Barber/Gieterij

YouTube Music Premium is ook inbegrepen bij een YouTube Premium-abonnement, een uitstekende optie waarmee alle in-video-advertenties van YouTube-video’s worden verwijderd. YouTube Premium kost $ 11,99 / maand of $ 119,99 / jaar. Het gezinsabonnement kost $ 17,99 per maand en omvat maximaal zes accounts. Studenten kunnen YouTube premium krijgen voor $ 6,99 / maand.

Je zou denken dat dat een hoge prijs is voor YouTube Premium, maar als je het soort persoon bent dat veel YouTube-video’s bekijkt, maakt het een enorm verschil. Als je YouTube Music Premium als je muziekservice kiest, is het extra paar dollar per maand voor YouTube Premium een ​​no-brainer. Als je toegewijd bent aan een andere muziekstreamer, maar je kijkt veel YouTube-video’s, dan zou je YouTube Premium kunnen overwegen om die eindeloze advertenties een halt toe te roepen.

Er is een advertentie-ondersteunde free versie van YouTube Music die toegang geeft tot veel meer on-demand muziek dan je krijgt via de free versies van Spotify of Amazon Music. Nieuwe leden krijgen 30 dagen free proces.

Streamingkwaliteit op YouTube Music Premium

YouTube Music Premium geeft je controle over je streamingkwaliteit, maar de opties zijn beperkt tot Hoog (256 Kbps), Normaal (128 Kbps) en Laag (4 Kbps). De enige reden waarom iemand een andere instelling dan Hoog zou moeten overwegen, zou zijn dat hun ISP een datalimiet oplegt.

Die hoge instelling is misschien goed voor velen, maar het is niet concurrerend met wat wordt aangeboden door Apple Music, Tidal, Qobuz, Amazon Music Unlimited. Muziek met een hoge resolutie vereist meer bandbreedte, wat de streamingdienst meer geld kost om te licentiëren en te streamen.

De geweldige functie van YouTube Music

Vietnam Oorlogslied Project

James Barber/Gieterij

Het enige verbazingwekkende dat YouTube Music Premium onderscheidt van zijn concurrenten, is de mogelijkheid om bijna elk nummer dat beschikbaar is op de YouTube-videosite toe te voegen aan een YouTube Music Premium-afspeellijst.

YouTube is met live optredens gefilmd door leden van het publiek over de hele wereld. Wil je een aangepaste Bruce Springsteen live concert afspeellijst maken? Je hebt keuze uit honderden optredens. Een ondernemende fan filmde afgelopen maart de hele Gang of Four-show in Atlanta. Ik heb een afspeellijst met 1 video van de show gemaakt en heb nu de mogelijkheid om deze vanuit de YouTube Music-app te bekijken of ernaar te luisteren.

Hier is nog een voorbeeld: ik volg al jaren het geweldige Vietnam War Song Project-kanaal op YouTube, dat tot doel heeft alle liedjes te verzamelen die over de oorlog zijn geschreven. Veel hiervan waren eenmalige, private-pressing 45’s, en Justin Brummer archiveert ze nauwgezet op YouTube. Ze zijn natuurlijk niet allemaal even goed, maar ik heb een mooie playlist gemaakt met de hoogtepunten van het kanaal. Bijna van deze nummers staan ​​in de standaard streamingcatalogus.

Muziek ontdekken met YouTube Music

Wat is populair op YouTube Music

James Barber/Gieterij

Als je hetzelfde e-mailadres gebruikt wanneer je je aanmeldt voor YouTube Music Premium dat je gebruikt voor YouTube, heeft de service al een schat aan informatie over je smaak die wordt verzameld zolang je video’s op YouTube bekijkt. Dat is ofwel een enorme bonus – omdat je meteen aanbevelingen krijgt die op jouw smaak zijn afgestemd – of een griezelige herinnering aan hoeveel gegevens Google in de loop der jaren over jou heeft verzameld.

Natuurlijk zou ik nu willen dat ik wat voorzichtiger was geweest met wat ik in de loop der jaren heb gedeeld, maar de My Supermix-afspeellijst die me begroette toen ik me aanmeldde bij de app, is gewoon echt spectaculair. Er staan ​​100 nummers op de lijst en tientallen die ik al leuk vind. Ik weet ook zeker dat ik nog nooit bijna al die nummers op YouTube heb gespeeld. Er is hier een krachtig algoritme aan het werk en het is onmogelijk om niet onder de indruk te zijn.

Knoppen bovenaan de app genereren muziek die past bij stemmingen zoals Relax, Workout, Energize, Commute en Focus. Het is geen afspeellijst, maar een versie van de startpagina met nummers waarvan YouTube Music denkt dat ze bij die stemming passen.

Muziek zoeken is een ongekwalificeerd zwart gat als je nog niet bekend bent met het werk van de artiest. Er zijn geen datums aan albums gekoppeld, ze staan ​​niet in de volgorde van uitgave en de Led Zeppelin-artiestenpagina bevat tribute-albums van andere artiesten, en het soort goedkope covers die worden geüpload door opportunisten die onervaren luisteraars willen verwarren en een enkele willekeurige spelen.

door gebruikers gegenereerde afspeellijsten op YouTube Music

James Barber/Gieterij

Dat is geen probleem als je een vraatzuchtige en deskundige luisteraar bent die door de virtuele kratten kan graven en de zeldzame juwelen eruit kan plukken. Als je je constant verveelt of gefrustreerd raakt door de selectie ergens anders, heeft YouTube een oplossing voor je.

De app pusht ook afspeellijsten die door andere gebruikers zijn gemaakt in een sectie met de naam ‘Van de community’. Betrokken luisteraars met een standpunt nemen de tijd om openbare afspeellijsten te maken, en er is altijd wel iets interessants om je te provoceren of een beetje vreugde te brengen.

Je eigen muziek afspelen op YouTube Music

YouTube Music Premium maakt het gemakkelijk om je eigen muziek vanaf je computer aan het systeem toe te voegen. Sleep de bestanden gewoon naar het app-scherm in uw browser of klik op uw profielfoto en kies “Muziek uploaden” om naar de bestanden op uw harde schijf te navigeren. U kunt FLAC-, M4A-, MP3-, OGG- of WMA-bestanden uploaden.

Er is een limiet van 100.000 nummers. Als je op een dag besluit dat je je niet langer wilt abonneren op YouTube Music Premium, zijn je geüploade bestanden en afspeellijsten die van die bestanden zijn gemaakt nog steeds beschikbaar om te streamen voor free en op de achtergrond op uw persoonlijke apparaat. Als u op zoek bent naar een gratis manier om uw muziekbibliotheek naar elk apparaat te streamen, is deze onopvallende functie een uitstekende oplossing.

Wat is trending op YouTube Music

James Barber/Gieterij

YouTube Music-browser en desktopstreaming

YouTube Music heeft geen desktop-app voor Mac of pc gebouwd, dus je moet een browser gebruiken (uiteraard bij voorkeur Chrome) om de service op een computer te gebruiken. De webversie bevat veel video’s van YouTube, dus je krijgt suggesties voor live-optredens en televisieoptredens die bij de muziek in de streamerbibliotheek passen.

Onze bottom line op YouTube Music Premium

YouTube Music Premium biedt geen premium streamingkwaliteit en de interface kan meer lijken op het doorzoeken van de bakken in een overvolle kringloopwinkel in vergelijking met de strakke presentaties die je van zijn concurrenten krijgt.

Maar het is dat element van ruige gekheid dat YouTube Music Premium zo’n aantrekkelijke optie maakt. Als je urenlang muziek zoekt die je nergens anders kunt streamen, dan is YouTube Music Premium je enige bestemming.

Als de klachten van artiesten over de streaming-economie weerklank vinden, houd er dan rekening mee dat YouTube de artiesten en rechthebbenden notoir de laagste royalty’s per stream betaalt in de muziekstreamingbusiness.

Ik ben een YouTube Premium-klant en de advertentie-free YouTube-ervaring is $ 11,99 / maand zeker waard. Ik gebruik YouTube Music Premium regelmatig als onderdeel van dat abonnement, maar ik zou het nooit als mijn primaire of enige streamingdienst gebruiken, vanwege zowel de streamingkwaliteit als de royaltybetalingen.

Als onderdeel van een goed afgeronde persoonlijke muziekstrategie, is YouTube Music Premium ongelooflijk leuk om te gebruiken voor de hardcore muziekfan. In combinatie met YouTube Premium is het een moordenaar.

0 Shares:
You May Also Like