Yeedi’s Vac Max vacuüm / dweilcombinatie doet zijn naam niet eer aan

Yeedi Vac Max

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Aanpasbare kaarten Stevige stofzuigprestatiesBudget geprijsd

nadelen

Komt gemakkelijk vast te zitten op obstakelsGemiddelde dweilprestaties Vernieuwt soms schone gebieden terwijl andere onaangeroerd blijven

Ons oordeel

De Yeedi Vac Max biedt solide functies, maar de neiging om vast te lopen op obstakels belemmert de prestaties.

Prijs bij beoordeling

$ 369,99

Beste prijzen vandaag: Yeedi Vac Max

Amazone

$ 299,99

Free

De opname van “max” in de naam van de Yeedi Vac Max geeft blijkbaar aan dat het de “krachtigste Yeedi-stofzuiger en dweil” is. Het is echter niet duidelijk wat de Vac Max dat onderscheid geeft.

Op het gebied van zuigkracht is de Vac Max niet krachtiger dan de Vac Pro 2 die we onlangs hebben getest, beide met een topniveau van 3000 Pa. En als vermogen de som is van de geavanceerde technologie en gemaksfuncties van een product, dan is de Vac Pro 2 – met zijn 3D Obstacle Avoidance en oscillerend dweilsysteem – heeft nog steeds de sterkere claim op die titel. Ik dacht dat ik na een week gebruik het geheim van de kracht van de Vac Max zou ontdekken, maar uiteindelijk bleek het een onopvallende, maar capabele budgetzuiger te zijn.

Yeedi Vac Max-ontwerp

Cosmetisch is er weinig verschil tussen de Vac Max en de Vac Pro 2. Elk heeft een 3D visuele SLAM-sensor (simultane lokalisatie en mapping) bovenop om hen te helpen de kamer in kaart te brengen en te navigeren, en ze delen dezelfde witte afwerking met een top- dekselontwerp dat de vuilnisbak verbergt.

Maar dankzij de technologie onder de motorkap zijn er enkele cruciale prestatieverschillen. Beide modellen kunnen stofzuigen en dweilen, maar het oscillerende dweilsysteem van de Vac Pro 2 schrobt het vuil eigenlijk weg, terwijl de Vac Max de meer conventionele robot-dweilmethode gebruikt om een ​​vochtige doek over de vloer te slepen. De Vac Pro 2 vermijdt ook behendig botsingen met schoenen, speelgoed en andere kleine voorwerpen op de vloer. De Vac Max worstelt om zelfs de grootste obstakels te omzeilen.

Yeedi Vac Max-configuratie

Het instellen van de Vac Max is een eenvoudig proces dat wordt gedaan via de Yeedi-app. Je scant de QR-code onder het deksel van de stofzuiger en de app vindt je wifi en vraagt ​​je om in te loggen.

Als de stofzuiger eenmaal is aangesloten, moet hij een volledige reinigingscyclus doorlopen om een ​​plattegrond van de kamer te maken. Vreemd genoeg laat de app je het bouwen van kaarten niet in realtime zien; in plaats daarvan wordt alleen een bericht weergegeven met de tekst “Reiniging bezig”.

Yeedi Vac Max

Michael Ansaldo/IDG

Zoals opgemerkt, is het belangrijk om alle rommel op uw vloer te verwijderen voordat u de Vac Max gebruikt, anders kan deze vast komen te zitten. Dat geldt natuurlijk voor elke robotstofzuiger, maar de Vac Max had een grotere neiging om verstrikt te raken in kleine voorwerpen dan andere stofzuigers die ik in dezelfde kamer heb getest. Sommige grote items waren ook problematisch. Ik moest uiteindelijk een voetstukventilator uit de kamer verwijderen na verschillende botsingen, wat suggereert dat de Vac Max geen manier kon bedenken om er omheen te komen. Deze constante pauzes verlengden de eerste reinigingscyclus van mijn benedenverdieping, die doorgaans ongeveer 30 minuten duurt voordat een robotstofzuiger is bedekt, tot meer dan een uur.

Zodra u een volledige kaart heeft, kunt u kamers labelen en virtuele grenzen instellen om de Vac Max buiten de gebieden te houden die u niet wilt schoonmaken. Met de app kun je ook automatische reinigingen plannen, schoonmaakvoorkeuren instellen, het vacuümvermogen aanpassen en je schoonmaaktaken volgen.

Ik liet de Vac Max dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren op mijn benedenverdieping, een mix van tapijt en harde vloeren. Het had geen problemen om van het ene type vloer naar het andere over te gaan en deed het even goed om vuil, kruimels en haren van huisdieren op te zuigen, mede dankzij de tapijtherkenningsfunctie die automatisch de zuigkracht op vloerbedekking verhoogt. Maar het vacuüm had de gewoonte om meerdere keren over sommige plekken te gaan en andere volledig te vermijden. Dat, samen met de frequente problemen met het vermijden van obstakels, liet vaak delen van de vloer onrein.

240 ml watertank

Michael Ansaldo/IDG

Yeedi Vac Max dweilen

Om je vloeren te dweilen, haal je het 240 ml waterreservoir uit de achterkant van de Vac Max en vul je deze met kraanwater. Vervolgens klem je een dweilpad op de bodem van de tank en plaats je deze weer in de stofzuiger. U kunt in de app kiezen uit drie waterstroomniveaus om de dweil aan te passen aan de behoeften van uw vloer. Ik koos voor de middelste optie, omdat de lage stand niet genoeg vocht opleverde om iets goeds te doen, terwijl de hoge stand de vloer doorweekte. U wilt ook virtuele grenzen stellen rond tapijt in de kamer, omdat de Vac Max geen tapijtherkenning ondersteunt.

Als uw vloer veel vuil of diepe vlekken heeft, verwacht dan geen wonderen. De dweilmodule veegt de vloer eenvoudig vochtig af zonder enige beweging om vuil en vlekken op te tillen. Het verwijdert gemakkelijk oppervlaktevuil, maar hardnekkige plekken zul je nog steeds moeten aanpakken met een dweil.

Yeedi Vac Max-app

De Yeedi-app vereenvoudigt de bediening van de Vac Max en is intuïtief in gebruik. De huidige kaart wordt boven aan het hoofdscherm weergegeven, terwijl widgets die de verschillende reinigingsdetails en bedieningselementen weergeven eronder worden gestapeld. U kunt het gebruik van de borstels en het filter van de stofzuiger controleren in het menu Instellingen van de app.

Yeedi-app

Michael Ansaldo/IDG

Yeedi Vac Max: Is het het geld waard?

Afgezien van de misleidende naam, is de Vac Max een solide reiniger voor het geld, maar zijn schijnbare moeite om obstakels te detecteren en de neiging om vast te lopen, kan te veel babysitten vereisen, wat de hele geautomatiseerde schoonmaakervaring tenietdoet.

Als betaalbaarheid een topprioriteit is, is het de moeite waard om onze huidige budgetkeuze, de Wyze Robot Vacuum, te bekijken, die vergelijkbare functies en betere obstakelvermijding biedt. De Wyze vac is momenteel rechtstreeks verkrijgbaar bij Wyze Labs voor ongeveer dezelfde prijs als de Vac Max.

0 Shares:
You May Also Like