Yeedi’s Vac 2 Pro is een robotstofzuiger/mop die niet botst met rommel

Yeedi Vac 2 Pro

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Uitstekend stofzuigen en dweilen Navigeert goed door meubels Goed ontworpen en gebruiksvriendelijke app

nadelen

De dekking van de kaart is vlekkerig Inconsistente vermijding van obstakels Vereist verschillende schoonmaakbeurten om een ​​volledige en nauwkeurige kaart te maken

Ons oordeel

De Yeedi Vac 2 Pro is een capabele stofzuiger en dweil, maar de functies om obstakels te vermijden en in kaart te brengen hebben enkele verbeteringen nodig om hun potentieel waar te maken.

Prijs bij beoordeling

$ 449,99

Beste prijzen vandaag: Yeedi Vac 2 Pro

Amazone

$ 382,49

Free

Yeedi’s robotstofzuigers hebben voortdurend de goede plek gevonden tussen geavanceerde functies en betaalbaarheid. Het nieuwste product, de Vac 2 Pro ($ 449,99), lijkt bijna identiek aan de Yeedi Vac Station-robot die ik vorig jaar heb beoordeeld, maar er zijn enkele grote verbeteringen onder de motorkap geweest.

Wat zijn de beste eigenschappen van de Yeedi Vac 2 Pro?

De Vac 2 Pro heeft een nieuw oscillerend dweilsysteem dat uw vloeren echt schrobt en een intelligente tapijtdetectiefunctie die voorkomt dat tapijten doorweekt worden. Nog beter, nieuw toegevoegde sensoren maken een 3D-functie voor het vermijden van obstakels mogelijk die moet voorkomen dat het vacuüm verstrikt raakt in schoenen, voedsel voor huisdieren en andere items op zijn pad.

Net als eerdere Yeedi-robotstofzuigers, heeft de Vac 2 Pro een camera aan de bovenzijde waarmee de camera de kamer in kaart kan brengen en zichzelf erin kan lokaliseren. Dit maakt efficiëntere reinigingspaden mogelijk en stelt u in staat taken aan te passen. Net als het Vac Station kan de Vac 2 Pro tegelijkertijd stofzuigen en dweilen; de vuilnisbak is geplaatst onder het deksel van de stofzuiger en het waterreservoir past in de achterkant. Net als het Vac Station biedt de Vac 2 Pro 3000pa zuigkracht.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste robotstofzuigers, waar u beoordelingen van het aanbod van de concurrentie vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor dit type product.

Hoe stel je de Yeedi Vac 2 Pro in?

Om de stofzuiger in te stellen, moet je de Yeedi-app downloaden en de aanwijzingen volgen om hem te koppelen met je telefoon en verbinding te maken met je netwerk. Je kunt de robotstofzuiger ook bedienen met spraakopdrachten van Amazon Alexa of Google Assistant door de vaardigheid toe te voegen aan de assistent van je keuze en het account te koppelen.

Yeedi Vac 2 Pro

Yeedi

De laatste stap is om een ​​automatische reinigingstaak uit te voeren, zodat het vacuüm de kamer in kaart kan brengen. De app waarschuwt dat alleen Basic obstakelvermijding wordt ondersteund tijdens deze eerste mapping, dus je moet de vloer opruimen om te voorkomen dat de robotstofzuiger vast komt te zitten. Eerdere Yeedi-stofzuigers vereisten drie tot vijf schoonmaakbeurten om een ​​kaart te bouwen, maar de Vac 2 Pro doet het in één keer. Het voorbehoud is dat de eerste ronde wat langer duurt, dus Yeedi raadt aan om het vacuüm in te stellen op de laagste zuigkracht om de levensduur van de batterij te verlengen. Zodra de kaart klaar is, verdeelt de robot deze automatisch in gebieden op basis van zijn begrip van de ruimte. Vervolgens wordt u gevraagd de gebieden te labelen en zones zonder dweil in te stellen.

Hoe goed brengt de Yeedi Vac 2 Pro verdiepingen in kaart?

De eerste kaart van de Vac 2 Pro van mijn benedenverdieping had de juiste lay-out, maar de dekking was vlekkerig. Het las ook de ruimte – die de woonkamer, keuken en hal omvat – als één grote kamer, wat volgens mij technisch correct is omdat er geen deuren zijn die deze gebieden scheiden. Ik zou deze echter in discrete gebieden moeten verdelen om schoonmaaktaken aan te passen. De dekking van de kaart verbeterde met twee of drie extra schoonmaakbeurten en wat meer opruimen totdat ik er een kreeg die naar mijn mening compleet en nauwkeurig was. Op dat moment kon ik de kaartbewerkingsfunctie gebruiken om de kaart in verschillende gebieden te verdelen en deze te labelen.

De Yeedi-app biedt drie soorten schoonmaak. Met Automatisch wordt de hele toegewezen ruimte schoongemaakt, met Gebied kunt u zich richten op één gelabeld gebied en met Aangepast kunt u de focus beperken tot een bepaalde plek binnen een gebied, bijvoorbeeld een lekkage. U kunt gebieden ook in een bepaalde volgorde opschonen door ze in de gewenste volgorde op de kaart te selecteren.

Yeedi Vac 2 Pro

Yeedi

Voor reinigingsklussen kun je de robotstofzuiger vertellen om een ​​of twee reinigingsbeurten te maken en te kiezen uit vier zuigniveaus en drie waterstroomniveaus. Het heeft uitstekend werk geleverd door stof, haren van huisdieren en voedselkruimels te verwijderen, zelfs bij de lagere energie-instellingen tijdens mijn tests. Dweilen was nog indrukwekkender. De nieuwe schrobfunctie, die het heen en weer schrobben van een mens nabootst met een dweil, was in staat om enkele vlekken op te heffen die zouden zijn achtergelaten door de meeste andere dweilstofzuigers die eenvoudig een vochtige doek over de vloer slepen.

Kan de Yeedi Vac 2 Pro tapijten en obstakels vermijden?

De Vac 2 Pro kan automatisch de zuigkracht verhogen wanneer hij tapijt detecteert, en het is de moeite waard om deze functie in de instellingen in te schakelen als je een combinatie van tapijt en harde vloeren hebt. De functie om tapijt te vermijden werkt ook goed, hoewel het belangrijk is op te merken dat het zijn naam eer aandoet. Sommige dweilstofzuigers tillen hun dweilapparaat op wanneer ze over tapijt rollen, maar de Vac 2 Pro vermijdt tapijt helemaal. Dat werkte goed in mijn woonkamer waar ik harde vloeren heb met een kleed in het midden. De Vac 2 Pro reinigt eenvoudig rond het tapijt. Maar het kan een probleem vormen als de stofzuiger door een volledig met tapijt beklede ruimte naar de andere kant moet gaan. In deze gevallen moet u de dweilmodule verwijderen om de stofzuiger over het tapijt te laten gaan.

Obstakelvermijding werkte hier niet zo goed als vergelijkbare AI-vermijdingstechnologie op stofzuigers van concurrenten. Het wordt verondersteld items te detecteren die groter zijn dan 2,5 cm, waardoor gemeenschappelijke obstakels op de vloer, zoals kabels en de ruilkaarten van mijn kinderen, automatisch buiten het bereik vallen. In de praktijk geldt echter dat hoe groter het item, hoe groter de kans dat het wordt vermeden. De Vac 2 Pro liep bijvoorbeeld rond de rugzakken van mijn kinderen en zijn eigen doos, maar probeerde recht over een koptelefoon en een opgerolde sok te rennen. Het enige effect van het overschakelen van Basis naar Geavanceerd vermijden van obstakels was dat de stofzuiger gebieden miste die hij anders zou reinigen.

Screenshot Yeedi-app

Michael Ansaldo/Gieterij

De Yeedi-app maakt het besturen van de Vac 2 Pro buitengewoon eenvoudig. Het hoofdscherm toont de huidige kaart bovenaan met daaronder gestapelde widgets met de verschillende bedieningselementen. Een tandwielpictogram in de rechterbovenhoek opent het menu Instellingen waar u het gebruik van de borstels, het filter en de dweil van de stofzuiger kunt controleren; uw schoonmaakboekje inzien; en gebruik een “vind mijn robot”-functie als u de locatie kwijtraakt.

Is de Yeedi Vac 2 Pro het geld waard?

Per saldo is de Vac 2 Pro een indrukwekkende reiniger die wordt gehinderd door zijn kieskeurige vermijdingstechnologie. Als uw huis showroomklaar is, zult u waarschijnlijk geen probleem hebben om volledige ruimtedekking te krijgen. Maar als het, zoals de meesten van ons, lijkt alsof je echt in je woonruimtes woont, kan de stofzuiger moeite hebben om overal schoon te maken waar je maar wilt. Verbeteringen zullen waarschijnlijk worden aangebracht in toekomstige updates, maar als je niet kunt wachten, bekijk dan de Roborock S7, een andere mapping vacuüm / dweilhybride die het dweilen van tapijten vermijdt door de dweilconstructie 5 mm van de vloer te tillen.

0 Shares:
You May Also Like