Yeedi K650 review: deze robotstofzuiger is taai voor huisdierenhaar

yeedi 650  copy

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Inclusief een borstel die niet in de knoop raakt voor dierenharenExtra grote vuilnisbakIn de stille modus kun je stofzuigen terwijl je thuis werkt

nadelen

Geen mogelijkheid om in kaart te brengenGeen fysieke of virtuele grenzen inbegrepen

Ons oordeel

De Yeedi K650 is een no-nonsense robotstofzuiger die hard is voor dierenharen.

Budgetrobotstofzuigers doen noodzakelijkerwijs concessies, en dat is oké, zolang het schoonmaken niet in het gedrang komt. Yeedi begrijpt dit. De eenvoudige stofzuigers hebben consistent goed gepresteerd in onze tests, zelfs als ze niet veel of geen geavanceerde functionaliteit hebben. De Yeedi K650 zet deze trend voort en voegt een grotere vuilnisbak en een klitvrije borsteloptie toe die, hoewel niet bijzonder sexy, zeker welkom is.

De K650 heeft een vrij minimaal ontwerp en de witte afwerking is een leuke afwisseling van de hordes zwarte botvacs op de markt. Bovenop bevinden zich een Auto clean-knop en een Wi-Fi-indicator. De aan / uit- en reset-knoppen bevinden zich aan de zijkanten en er zit 800 ml stof aan de achterkant. Het vacuüm wordt geleverd met een rollende borstel en een alternatieve siliconen rolborstel, en het heeft een paar draaiende zijborstels.

Je kunt de K650 bedienen met de Yeedi-app of je stem, via Amazon Alexa, hoewel de laatste beperkt is tot eenvoudige commando’s. Je hebt de app hoe dan ook nodig om de K650 met je wifi-netwerk te verbinden, van reinigingsmodus te wisselen, grenzen in te stellen en te profiteren van andere functies.

yeedi 650 morsen

Dit is het eerste vacuüm dat ik heb gebruikt met de Yeedi-app, en een reeks recensies met één ster in de Google Play Store leidde tot bezorgdheid over de bruikbaarheid ervan. De naadloze opzet bracht die tot rust, in ieder geval tijdelijk. Ik hoefde alleen maar de QR-code van de K650 te scannen en de app liet me een aantal stappen doorlopen om probleemloos verbinding te maken met mijn netwerk.

De standaardmodus van de Yeedi K650 is om je hele ruimte schoon te maken totdat het klaar is of de batterij leeg is. Je start een schoonmaakklus door op de Auto-knop bovenop de stofzuiger of in de app te drukken. In deze modus reinigt de stofzuiger in een willekeurig patroon en gebruikt de ingebouwde sensoren om rond meubels, muren en andere obstakels te navigeren. De app geeft het totale schoongemaakte gebied, de reinigingsduur en het batterijniveau in realtime weer.

De twee andere modi van de stofzuiger, Spot en Edge, kunnen worden geactiveerd vanuit de app. Spot reinigt gebieden met diep vuil in een spiraalpatroon, Edge-modus reinigt langs muren en hoeken.

k650 3 kopie

Je kunt de zuigkracht van de stofzuiger aanpassen door te kiezen uit vier presets in de app: Quiet, Standard, Max en Max+. Stilte verlaagt de decibel tot fluisterniveaus, wat een kleine genade is met zo velen van ons die thuis werken. De zuigkracht komt uit bij 2000 Pa.

Ik gebruikte de K650 op mijn benedenverdieping om te zien hoe hij het deed op middelhoogpolig tapijt, hardhout en vinyltegels. Het deed het over het algemeen goed om alle drie schoon te maken, maar ik kwam er al snel achter dat het geheime wapen voor het reinigen van het tapijt het verwisselen van de borstelharen voor de siliconenborstel was. Met een kwartet van viervoetige familieleden is dierenhaar een constant probleem. Deze hebben de neiging om verstrikt te raken in borstelige rollers, waardoor ik het haar moet verwijderen met een schoonmaakhulpmiddel of het moet afknippen met een schaar. De siliconenroller schudt het haar van huisdieren en de borstel door elkaar, maar het haar komt waar het hoort: in de vuilnisbak. De extra grote vuilnisbak van de K650 betekende dat ik hem niet zo vaak hoefde te dumpen als kleinere, omdat de plukjes dierenhaar vrij snel vol raken.

Omdat het een budgetrobotstofzuiger is, biedt de Yeedi K650 niet veel functies en maatwerk. Het brengt uw plattegrond niet in kaart, dus het kan zich niet herinneren waar het is schoongemaakt en waar niet. Daardoor werden soms gebieden verwaarloosd. U kunt ook geen zone opschonen of virtuele grenzen instellen. De app bevat een schakelaar voor het inschakelen van grenzen, maar Yeedi biedt geen magneetband. Dat miste ik ook bij de Yeedi K600 en K700).

yeedi-app

Op het gebied van app-functionaliteit kun je schoonmaakbeurten plannen, schoonmaaklogboeken bekijken, de Yeedi K650 in de modus Niet storen zetten en gebruiksstatistieken van de borstels en het filter van de stofzuiger volgen, zodat je weet wanneer je ze moet vervangen. Er is ook een functie Zoek mijn robot die de K650 vraagt ​​om te zeggen: “Ik ben hier”, zodat je hem kunt lokaliseren.

Ik ben nog nooit een van de connectiviteits- of bruikbaarheidsproblemen tegengekomen die in die app-recensies worden genoemd. Toch, gezien het aantal van hen, onderzoekt Yeedi hopelijk.

De Yeedi K650 verkoopt voor ongeveer $ 50 meer op Amazon dan de Yeedi K600. Beide zijn solide, no-nonsense reinigers; maar als je huisdieren hebt, zijn de grotere vuilnisbak en de klitvrije borstel van de K650 het extra geld zeker waard.

0 Shares:
You May Also Like