Yeedi K600 robotstofzuiger review: uitstekende reiniging zonder complexiteit

yeedi k600

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Budget geprijsdEenvoudige installatie en bedieningMeerdere reinigingsmodi

nadelen

Geen app-bedieningOndersteunt geen virtuele grenzenGeen smart home-integratie

Ons oordeel

De kale functies en eenvoudige bediening van de Yeedi K600 maken het gemakkelijk om het stofzuigen bij te houden zonder de zaken al te ingewikkeld te maken.

Robotstofzuigers zijn de laatste jaren steeds geavanceerder geworden. Sommigen zouden zeggen dat ze ook steeds – en onnodig – ingewikkeld zijn geworden. De Yeedi K600 is op maat gemaakt voor die mensen. Met een eenvoudige functieset en buitengewoon eenvoudige bediening is hij zeer geschikt voor beginnende gebruikers van robotstofzuigers en iedereen die een onderhoudsarme huishoudhulp wenst.

Ontwerp

De K600 meet 13 x 12,8 x 3,1 inch en weegt iets meer dan 6,5 pond. Een enkele knop bovenop de krasbestendige glazen bovenkant activeert de automatische reiniging. Aan de onderkant bevinden zich een paar draaiende zijborstels, samen met een V-vormige borstel van nylon en rubber die vuil opheft en helpt bij het optillen van dierenharen. Twee aandrijfwielen en een omnidirectioneel steunwiel zorgen ervoor dat de stofzuiger alle soorten huishoudelijk terrein kan manoeuvreren.

Aan de achterkant van de stofzuiger past een prullenbak van 0,6 liter. Accessoires zijn onder meer een oplaadstation en een AC-steen, een afstandsbediening en twee AAA-batterijen en een multifunctioneel schoonmaakhulpmiddel.

yeedi k600 tapijt

Installatie en prestaties

Het voorbereiden van de K600 is eenvoudig en duidelijk: je klikt eerst de twee zijborstels vast en zet vervolgens de aan / uit-schakelaar aan de zijkant van de stofzuiger aan. Steek de stekker van het oplaadstation in een stopcontact en stel de stofzuiger in op de oplaadpinnen van het dock. De K600 heeft ongeveer vier uur nodig om volledig op te laden en geeft je ongeveer 110 minuten schoonmaaktijd per oplaadbeurt. Het keert terug naar het dock wanneer de batterij bijna leeg is of wanneer het een reinigingscyclus voltooit.

Je start een reinigingscyclus door op de knop bovenop de stofzuiger te drukken of met de afstandsbediening. De K600 heeft drie reinigingsmodi: Automatische reiniging, die kan worden geactiveerd vanaf de stofzuiger zelf of de afstandsbediening, start een willekeurig reinigingspatroon dat is geoptimaliseerd voor tapijten. Je verdubbelt de zuigkracht door twee keer op de knop op de stofzuiger te klikken. Rand- en Spot-modi, die beide alleen op de afstandsbediening kunnen worden geselecteerd, reinigen respectievelijk de omtrek van de kamer of een gebied met geconcentreerd vuil. Je kunt de stofzuiger ook handmatig richten met de richtingsknoppen op de afstandsbediening.

Ik heb de K600 gebruikt voor het dagelijks onderhoud van mijn benedenverdieping, waaronder hardhout, tapijt en vloerkleed. Het deed goed werk door stof, voedselkruimels en ander vuil van elk van die oppervlakken op te zuigen, maar ik merkte dat de turbo-afzuiging nodig was om dierenharen uit het tapijt te trekken. Het willekeurige reinigingspatroon van de stofzuiger is echter niet het meest efficiënt en ik merkte dat sommige gebieden meer aandacht kregen dan andere.

yeedi k600 bank

De stofzuiger had over het algemeen geen probleem om van het ene vloertype naar het andere over te gaan, en bleef ook niet vaak aan obstakels hangen. Maar zonder enige vorm van grenscontrole – magnetische tape bijvoorbeeld – was het absoluut noodzakelijk dat ik de vloer volledig opruimde. De paar keer dat het vacuüm vast kwam te zitten, was het op een deel van het kleed dat van de vloer was getrokken. In deze gevallen zou het stoppen en aanhoudend piepen. Ik hoefde alleen maar de stofzuiger te verplaatsen en op de Auto-knop te drukken om het schoonmaken te hervatten.

De prullenbak is groot genoeg dat ik hem maar één keer per reinigingscyclus hoefde te legen. Met een druk op de ontgrendelknop trekt hij gemakkelijk uit de stofzuiger en gaat met weinig moeite open, zodat er geen stofpluim vrijkomt als je hem leegt.

Vonnis

Als je op zoek bent naar een eenvoudige stofzuiger om een ​​relatief kleine ruimte schoon te maken, dan zal de Yeedi K600 je goed van pas komen. Voor dezelfde prijs kun je echter de Ecovacs Deebot N79S krijgen – onze huidige favoriete budgetrobotstofzuiger – inclusief app-bediening en Amazon Alexa-compatibele spraakbesturing. Die slimme features zorgen voor een extra mate van gemak zonder al te veel complexiteit toe te voegen.

0 Shares:
You May Also Like