Xiaomi richt zich op snoersnijders met zijn 1080p Mi TV Stick, met ingebouwde Chromecast en Google Assistant

mi tv stick main

Een paar jaar na het uitbrengen van de slecht ontvangen Mi Box S 4K-streamingbox, is Xiaomi terug met een 1080p-streamingstick met dezelfde Chromecast- en Google Assistant-mogelijkheden als zijn grotere voorganger.

Met een gewicht van 28,5 gram zal de Android TV-aangedreven Mi TV Stick concurreren met 1080p-concurrenten als de Amazon Fire TV StickRemove non-product link en de Roku Express. Er is gepraat over een mogelijke 4K-versie van de Mi TV Stick, maar een Xiaomi-woordvoerder vertelde TechHive dat “de 4K-versie op dit moment niet bestaat”.

Net als de 4K-compatibele Mi Box S, die voor het eerst in 2018 in de verkoop ging, wordt de Mi TV Stick geleverd met ingebouwde Chromecast en Google Assistant-ondersteuning.

Aangedreven door een quad-core ARM Cortex-A53 CPU met 1 GB RAM plus 8 GB interne opslag, ondersteunt de Mi TV Stick een videoresolutie tot 1080p/60fps, evenals Dolby- en DTS-audio. De stick ondersteunt ook MP3-, WMA-, AAC-, FLAC- en OGG-audiobestanden.

mi tv stick afstandsbediening

De Bluetooth-afstandsbediening die bij de nieuwe Mi TV Stick wordt geleverd, lijkt bijna identiek aan de afstandsbediening van de Mi Box S. Een prominente Google Assistent-knop bevindt zich aan de bovenkant van de afstandsbediening, die ook wordt geleverd met een rond navigatiepad en sneltoetsen voor Netflix en Amazon Prime Video, waarbij de Prime Video-knop de TiVo-knop op de oudere Mi Box S-afstandsbediening vervangt.

Xiaomi heeft nog geen prijsinformatie of een releasedatum voor de Mi TV Stick bekendgemaakt. Aangezien de 1080p Amazon Fire TV Stick en de Roku Express voor respectievelijk $ 40 en $ 30 worden verkocht, verwachten we dat de Mi TV ergens in dezelfde prijsklasse wordt verkocht.

We waren behoorlijk kritisch over de Xiaomi Mi Box S, die door onze recensent werd gepand vanwege de lage 4K-framesnelheden, de “beperkte” afstandsbediening en de “vervelende” technische problemen. We laten je weten of de Mi TV Stick een betere indruk maakt zodra we een review-eenheid hebben bekeken.

0 Shares:
You May Also Like