X-Sense XP01-W rook-, koolmonoxidedetector review: bescherming voor het hele huis met een beperkt budget

Front view of X-Sense XP01-W interconnected smoke/CO detector

In een oogopslag

Pluspunten

Detecteert zowel rook als koolmonoxideEffectieve RF-interlinktechnologieAantrekkelijk geprijsd

nadelen

Kan geen verbinding maken met internet Kan niet worden geïntegreerd met een smart home-systeem Fysiek groter dan de overigens vergelijkbare rookmelder van X-Sense

Ons oordeel

Voor minder dan $ 50 per eenheid biedt X-Sense effectieve rook- en CO-monitoring, met de mogelijkheid om tot 24 van hen met elkaar te verbinden om de grootste huizen te beschermen.

Prijs bij beoordeling

Enkele eenheid: $ 45,99; 3-pack: $ 125,99; 6-pack: $ 239,99

Beste prijzen vandaag

Amazone

$45.99

Vrij

Als u niet veel geld wilt uitgeven aan een huis vol rook- en koolmonoxidemelders die integreren met uw smart home-systeem en waarschuwingen naar uw smartphone sturen, zijn onderling verbonden detectoren zoals de X-Sense XP01-W die hier worden besproken, de beste keuze. Ze maken verbinding met elk op een eigen lokaal netwerk, dus als er een klinkt, klinken ze uit en waarschuwen ze iedereen in huis.

De XP01-W is niet zo klein als de Mini-rookmelder van de X-Sense die we eind 2020 hebben getest – deze schijven hebben een diameter van ongeveer 5,5 inch – maar ze zijn verrassend aantrekkelijk en je kunt er ook tot twee dozijn op de hetzelfde mesh-netwerk. Misschien nog belangrijker, ze voegen koolmonoxidedetectie toe aan de mix, een onmisbare veiligheidsvoorziening voor elke woning met brandstofverbrandende apparaten, een open haard of een aangebouwde garage.

De XP01-W is verkrijgbaar in een one-pack ($ 46), three-pack ($ 126) of six-pack ($ 240), en elk wordt geleverd met een verzegelde lithiumbatterij die niet kan worden vervangen. (Zodra de batterij leeg is, na een beloofde 10 jaar, moet de eenheid buiten gebruik worden gesteld en volledig worden vervangen.) Door de detector op de montagebeugel te installeren, wordt deze automatisch geactiveerd, en eenheden die in een multi-pack zijn gekocht, worden vooraf aan elkaar gekoppeld. Als u later extra eenheden toevoegt, moet u een aantal keer op de grote, centrale “stilte/test”-knop drukken om ze aan het RF-netwerk toe te voegen. (De handleiding legt het proces goed uit.)

t

Zes onderling verbonden X-Sense XP-1-W rook-/CO-melders

X-Sense

X-Sense belooft een maximaal bereik van meer dan 250 meter in open lucht, maar dat is natuurlijk onrealistisch in een thuisomgeving, dus je moet misschien experimenteren met plaatsing om ervoor te zorgen dat het interconnectiesysteem goed werkt. (Het testen van een enkel alarm en het interconnectiesysteem is even eenvoudig.) In mijn huis was ik in staat om twee eenheden met elkaar te laten communiceren, zelfs in tegenovergestelde hoeken van mijn (enigszins uitgestrekte) huis.

Ik had geen moeite om de XP01-W te laten reageren op een live rooktest, waarbij alle onderling verbonden units snel in actie kwamen wanneer een enkele detector werd geactiveerd. De alarmen hebben een vermogen van 85 decibel en voelden behoorlijk luid aan: ik kon het doordringende signaal van een enkele detector in mijn woonkamer horen afgaan vanuit de hoofdslaapkamer, ondanks dat ik me op een andere verdieping bevond en meer dan 30 meter verderop. Met drie of meer eenheden die rond het huis uitbarsten, zouden rook- of koolmonoxidewaarschuwingen des te duidelijker moeten zijn.

De adviesprijs van $ 46 is iets meer dan je betaalt voor een kant-en-klare, niet-verbonden detector, maar het aantrekkelijke ontwerp en de onderlinge verbindingsfuncties zouden het prijsverschil meer dan goed moeten maken. Je krijgt niet hetzelfde beschermingsniveau als een met wifi verbonden “slimme” detector, maar voor krappere budgetten is dit zowat de sterkste (en best uitziende) bescherming die we hebben gevonden.

Christopher Null is een ervaren technologie- en bedrijfsjournalist. Hij levert regelmatig bijdragen aan TechHive, PCWorld en Wired, en beheert de websites Drinkhacker en Film Racket.

0 Shares:
You May Also Like