X-Sense Smart Video Doorbell VD2 review: alledaagse looks, solide ops

x sense video doorbell vd2.

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Goed gemaaktZeer solide werkingGemakkelijke app-navigatie

nadelen

Saai industrieel ontwerp Geen draadloze bel beschikbaar Zwak nachtzicht

Ons oordeel

De videodeurbel van X-Sense heeft een praktisch ontwerp, maar werkt als een kampioen.

De X-Sense Smart Video Doorbell VD2 is de tweede portiekwachter van het beginnende slimme huismerk (we hebben het eerdere model nooit beoordeeld). De VD2 is een capabel, zij het utilitair aanbod dat laagspanningsbedrading vereist – er is geen batterijoptie – maar verder heeft het een solide functieset, inclusief opslag aan boord.

Het rechthoekige apparaat heeft een vertrouwd ontwerp, helemaal zwart, afgezien van een grote, metallic zilveren knop met een verlicht belpictogram, met een verscheidenheid aan montagebeugels die in de doos worden meegeleverd. IP65 weersbestendigheid biedt een solide beschermingsniveau, waarbij alle poorten en sleuven worden afgedekt door rubberen flappen. (Als je meer wilt weten over IP-codes, lees dan dit andere artikel op TechHive.)

Het apparaat is ontworpen om te worden gevoed door een AC 8-24V deurbeltransformator of een 5-30V USB-C-voeding. X-Sense levert een stub-kabel (minder dan 2 voet) in de doos, die aan het andere uiteinde is gesplitst met een USB-A-connector voor een voeding of batterij en – vreemd genoeg – een RJ45-ethernetkabel. De handleiding vermeldt niet waarvoor je de ethernetconnector zou kunnen gebruiken, maar de deurbel is uitgerust met een dual-band (2,4- en 5GHz) 802.11ac wifi-adapter.

x sense video deurbel vd2 app 2

Gezien de lengte van de kabel, zou je aannemen dat deze is ontworpen om de deurbel lang genoeg van stroom te voorzien zodat je hem kunt verbinden met je wifi-netwerk voordat je de deurbel op zijn vaste locatie monteert. Het apparaat heeft ook een kleine interne batterij die een paar minuten back-upstroom levert in het geval van een storing.

Je moet een bestaande (bedrade) gong gebruiken als je een hoorbare indicatie wilt dat de deurbel is gebeld. Het apparaat zelf heeft een geluidssignaal aan boord, maar u zult het waarschijnlijk niet in uw huis horen. Zonder een fysieke bel in huis, ben je beperkt tot deurbelmeldingen op je telefoon.

Ik heb de VD2 toegevoegd door een QR-code op de achterkant van het apparaat te scannen. De installatie ging snel en zonder incidenten, en ik was al snel aan de slag in de Xsmartview-app. (Dit is dezelfde app die X-Sense-camera’s aanstuurt.)

Ik was meteen onder de indruk van hoe responsief de camera is. Nadat een pushmelding is ontvangen van een gedetecteerde beweging (vrij gevoelig) of iemand die op de deurbelknop drukt, onthulde het starten van de app onmiddellijk een livestream, met vrijwel geen vertraging of buffertijd. Bij maximale kwaliteit biedt de camera een resolutie van 2560 x 1440 pixels; de lens legt een zeer groothoekbeeld vast dat 152 graden horizontaal en 81 graden verticaal is.

Operationeel is de app eenvoudig en werkt bijna identiek aan de manier waarop hij werkt met X-Sense-beveiligingscamera’s. Clips – ongeveer 45 seconden lang – kunnen worden opgeslagen op een microSD-kaart (capaciteiten tot 128 GB worden ondersteund, maar er zijn er geen). Je andere alternatief is om video’s op te slaan in de cloudservice van X-Sense. Er zijn twee abonnementen voor cloudopslag beschikbaar, die 7 dagen videogeschiedenis bieden voor $ 5 per maand of $ 50 per jaar, of 30 dagen geschiedenis voor $ 13 per maand of $ 130 per jaar. Er is een proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Clips kunnen worden afgespeeld via een rollende tijdlijnweergave waar u doorheen kunt bladeren door naar links en rechts te vegen. Je hebt ook toegang tot video’s via de knop “Alarm” in de app; die tijdgestempelde miniaturen van activiteit per dag biedt. Deurbelsignalen worden in de app aangeduid als ‘videogesprek’; verder voelt de app redelijk goed ontworpen en gemakkelijk te navigeren. Er is tweerichtingsaudio beschikbaar, zodat u met bezoekers kunt praten.

x sense video deurbel vd2 installatie.

Ik had slechts relatief bescheiden klachten over de werking van de camera. Ten eerste is de nachtzichtwerking, een traditioneel IR-systeem, beperkt. Gespecificeerd op een afstand van 16,4 voet, had ik het geluk dat ik de helft van die afstand kon zien. Ten tweede, terwijl een gezichtsdetectiesysteem (dat naar verluidt 20 individuele gezichten kan onthouden) is beloofd, heb ik het systeem nooit een enkel gezicht laten detecteren, de app meldde eenvoudig dat er geen apparaten aanwezig waren die de AI-gezichtsherkenningsservice van X-Sense ondersteunden.

Alexa en Google Home-ondersteuning worden ook op de doos beloofd, maar er is geen documentatie over hoe het werkt en geen X-Sense-vaardigheid voor videoapparaten; een vraag aan X-Sense onthulde dat je de “Cloud IPC” -vaardigheid kunt gebruiken om het afspelen van video op Echo Show-apparaten in te schakelen.

Videodeurbellen zijn de afgelopen jaren behoorlijk in prijs gedaald, waardoor de $ 140 X-Sense VD2 in het middensegment terechtkomt. Hoewel het er niet veel uitziet, zijn de prestaties goed genoeg om op zijn minst enige aandacht te verdienen, vooral als je andere X-Sense-camera’s in huis hebt. De meeste gebruikers zouden echter blijer zijn met zoiets als de Ring Video Doorbell 4 van $ 200, de Nest Video Doorbell (batterij) van $ 180 of – als je op zoek bent naar Apple HomeKit-ondersteuning – de Logitech Circle View Doorbell van $ 200. Elk van die opties is duurder, maar ook capabeler.

0 Shares:
You May Also Like