X-Sense S21 Outdoor Security Cam review: uitstekende kwaliteit

x sense x21 security cam 1

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Uitstekende videokwaliteit, zowel overdag als ‘s nachtsBouwvaste stabiliteitDual-band wifi-ondersteuning, 2,4- en 5GHz

nadelen

Fabrikant biedt geen begeleidende binnencamera Niet-intuïtieve app-interfaceHardware/richtaanpassingen vereisen een inbussleutel (die niet wordt meegeleverd)Netsnoer is veel te kort

Ons oordeel

De betaalbare buitencamera van X-Sense zit boordevol verrassende features en biedt een betere stabiliteit dan veel camera’s die veel duurder zijn. Het is echter de enige beveiligingscamera die deze fabrikant te bieden heeft.

X-Sense is geen grote naam in slimme thuistechnologie – we hebben eigenlijk alleen de slimme rookmelders van het bedrijf hier bij TechHive gezien – maar het merk breidt zijn waren uit, met als nieuwste aanbod een betaalbare en verrassend capabele buitenbeveiligingscamera .

De hardwareconstructie is relatief bekend: een scharnierend kogelontwerp dat is gemaakt om semi-permanent te worden gemonteerd. Aanpassingen kunnen worden gemaakt aan zowel de draaiing als de rotatie van de lens, maar daarvoor is een kleine inbussleutel nodig (die bizar genoeg wordt meegeleverd).

x sense x21security cam-app 5

De behuizing geeft het apparaat een weersbestendigheid van IP66, wat betekent dat het stofdicht is en bestand is tegen het afspuiten met een hogedrukreiniger (vanaf een redelijke afstand. Alles over IP-codes en wat ze betekenen in dit andere verhaal.)

Het apparaat wordt alleen gevoed door airconditioning – er is geen batterijoptie – en de te korte kabel eindigt in een gespleten vlecht met een vatconnector voor dat doel, evenals een RJ45-aansluiting voor bedrade ethernet. De meeste kopers zullen gebruik maken van de draadloze netwerkmogelijkheden en het ondersteunt zowel 2,4- als 5GHz-netwerken.

De cameraspecificaties zijn niet armoedig, inclusief een 2560 x 1440-pixelsensor, een lens met een gezichtsveld van 156 graden en tweerichtingsaudio-ondersteuning. Video is helder en vloeiend bij alle kwaliteitsinstellingen. De S21 kan niet alleen met bezoekers praten via de luidspreker van het apparaat, maar ook een optionele sirene die kan worden geconfigureerd om te waarschuwen als er beweging wordt gedetecteerd. Het is matig luid en beslist alarmerend als je iemand of iets ruw weg wilt jagen met zijn geautomatiseerde claxon.

Clips kunnen lokaal worden opgeslagen op een microSD-kaart (niet meegeleverd) of worden opgeslagen in de cloudservice van X-Sense. Er zijn twee abonnementen voor cloudopslag beschikbaar, die 7 dagen videogeschiedenis bieden voor $ 5 per maand of $ 50 per jaar, of 30 dagen geschiedenis voor $ 13 per maand of $ 130 per jaar.

De X-Sense S21 is goed uitgerust voor gebruik ‘s nachts, met zowel IR- als full colour-modi. In de voorkant van de behuizing zijn twee felle spots ingebouwd om dit laatste mogelijk te maken; wanneer ze worden geactiveerd, zijn ze effectief in het verlichten van een redelijk behoorlijk gebied, hoewel het bij mijn testen niet voldeed aan de beloofde 33 voet. Zoals typisch is voor beveiligingscamera’s voor consumenten, vond ik de zwart-wit infraroodprestaties beter, met een merkbaar groter bereik.

Tijdens het testen kwam de X-Sense sterk uit de poort, installeerde hij zonder klachten en, gedurende bijna twee weken van testen, verbrak hij nooit de verbinding met mijn wifi-netwerk, wat een primeur moet zijn. De Xsmartview-app maakte steevast snel verbinding met de camera voor live-weergave, en het was snel bij het ophalen van opgenomen clips uit de cloud. Ik vond vooral de mogelijkheid om een ​​korte preview van elke video te bekijken op het tabblad Waarschuwingen, in plaats van alleen een statische afbeelding te zien of de hele clip te downloaden. Dit maakt het scrollen door veel opnames veel sneller en intuïtiever. De bewegingsdetectie van X-Sense was ook perfect en de pushmeldingen kwamen snel op mijn telefoon.

x sense x21 beveiligingscamera 3

Wat intuïtief is, is de rest van de app, die verwarrend is ontworpen en vaak moeilijk te navigeren is. Belangrijke functies, zoals bewegingsgevoeligheidsdetectie en instellingen voor detectiegebied, zijn goed verborgen onder meerdere menulagen. Sommige andere instellingen, zoals een “bewegingszone voor lichten”-systeem waarmee je een bereik kunt instellen waarin de schijnwerpers van de camera worden geactiveerd, worden slecht uitgevoerd. En hoewel er een lange handleiding wordt meegeleverd, voelt deze nog steeds onvolledig aan.

Ondanks dat je een aanzienlijke hoeveelheid vallen en opstaan ​​​​moet investeren om je weg te vinden in de Xsmartview-app, is de S21 verder een extreem solide camera op alle fronten. De prestaties zijn in allerlei situaties geweldig en het systeem is stabiel en reageert snel. Van alle camera’s die ik het afgelopen jaar heb getest, gaf de S21 me de minste problemen, en dat wil wat zeggen. Voor een catalogusprijs van slechts $ 90 – en momenteel te koop voor $ 10 minder dan dat – is het een beslist solide aankoop.

De enige overweging die u zou kunnen doen pauzeren voordat u de trekker overhaalt, is wetende dat dit op dit moment de camera van de X-Sense is. Als je ook een beveiligingscamera voor binnenshuis wilt of nodig hebt, zul je voor een ander merk moeten gaan, dus een andere app gebruiken.

0 Shares:
You May Also Like