X-Sense Mini draadloze onderling verbonden rookmelder review

x sense interlinked

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Klein in totale grootte (diameter van 3 inch) Zeer betaalbaar (vooral in multi-packs) Effectieve RF-interconnect-technologie

nadelen

Kan de aanwezigheid van koolmonoxide niet detecteren Geen wifi-verbinding of slimme technologie

Ons oordeel

Deze kleine rookmelder is niet slim, maar kan communiceren met maximaal 24 aangesloten units. Het detecteert echter geen koolmonoxide.

De X-Sense Mini is geen slimme rookmelder, maar is wel heel betaalbaar, zeker als je groot in koopt. En het vermogen om met elkaar te verbinden betekent dat als er een afgaat, ze afgaan, waardoor de kans groter wordt dat iedereen in huis wordt gewaarschuwd om te ontsnappen.

Begrijp ons niet verkeerd, slimme rookmelders bieden voordelen; namelijk de mogelijkheid om geïnformeerd te worden als er brand is in uw huis wanneer u er niet bent. Maar heb je echt een falanx van hen nodig?

Een typisch huis met drie slaapkamers uitrusten met onze favoriete slimme rookmelder, de Nest Protect, kost je ongeveer $ 465 voor een drie-pack op Amazon. Als het budget een probleem is, is een slim alternatief om een ​​slimme rookmelder op een centrale locatie te installeren en vervolgens goedkopere onderling verbonden detectoren in de rest van het huis te gebruiken.

En hoe zit het met uiterlijk? De typische, goedkope rookmelder is niet bepaald gemakkelijk voor de ogen. Met een diameter van slechts drie centimeter is de X-Sense Mini een stuk minder opdringerig dan de typische rookmelder.

De X-Sense Mini is een standaard rookmelder met foto-elektrische sensor – merk op dat er geen koolmonoxidedetectie is – aangedreven door een enkele lithiumbatterij van 3 volt. De batterij is vervangbaar en X-Sense specificeert een levensduur van 5 jaar, wat de helft is van de totale levensduur van de detector zelf.

Deze alarmen zijn ontworpen met RF-interconnectiviteit, zodat als er één afgaat, ze allemaal afgaan, op voorwaarde dat ze zich binnen elkaars bereik bevinden. (Dit bereik is niet formeel gespecificeerd, maar het bedrijf zegt dat het ongeveer 50 meter – 164 voet is.) Er kunnen maximaal 24 alarmen aan elkaar worden gekoppeld, en als u een multi-pack koopt (een 3-pack voor $ 80, of een 6 -pakket voor $ 144), zijn ze al direct uit de doos met elkaar verbonden. Het is een eenvoudig proces om verbinding te maken met extra alarmen als u er later meer koopt (ze kosten $ 30 per stuk wanneer ze afzonderlijk worden gekocht). Dat proces houdt in dat u een paar keer snel achter elkaar op de testknop drukt, maar let goed op de handleiding en voer daarna een verbindingstest uit door de testknop ingedrukt te houden om te controleren of alles werkt zoals verwacht.

De X-Sense Mini presteerde goed toen ik hem testte met een houtvuur, nam de rook snel op en liet onmiddellijk zowel de interne sirene als de sirene van twee andere X-Sense-detectoren die ik in huis had geplaatst afgaan. Met 85 decibel (zoals beoordeeld) is de sirene niet overweldigend luid, maar met drie alarmen die afgaan, slaap je er zeker niet doorheen.

Met een prijs van $ 30 per stuk bij afzonderlijke aankoop is de X-Sense Mini een solide koop, hoewel het ontbreken van een koolmonoxidedetector betekent dat u ten minste één ander type detector in huis nodig heeft, bij voorkeur een slim apparaat dat uw telefoon met eventuele problemen, als u het hoogste beschermingsniveau wilt. In sommige rechtsgebieden zijn koolmonoxidemelders zelfs wettelijk verplicht.

0 Shares:
You May Also Like