X-Sense Home Security Kit review: basisbeveiliging, basisprijs

x sense home security system

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Zeer betaalbaarEenvoudig in te stellenStijlvolle hub

nadelen

We hebben enkele operationele problemen ondervonden, waaronder talrijke fantoomalarmen Sensoren zijn enorm groot Geen connectiviteit met een breder ecosysteem

Ons oordeel

De doe-het-zelf-alarmkit van X-Sense is niet breed uitbreidbaar, maar het is effectief – en goedkoop – voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudig huisbeveiligingssysteem.

Als je op zoek bent naar een basis-basis-doe-het-zelf beveiligingssysteem, kijk dan eens naar X-Sense. Het bedrijf, vooral bekend om zijn assortiment rookmelders, biedt een eenvoudig systeem dat redelijk goed werkt en bijna niets kost.

De X-Sense Home Security Kit is verkrijgbaar in twee versies: er is de $ 130, 5-delige kit die hier wordt beoordeeld, die een hub, bewegingssensor, twee deur- / raamsensoren en een afstandsbediening-sleutelhanger bevat. Voor een extra $ 40 krijg je de 8-delige set van X-Sense, die een extra bewegingssensor en nog twee deur- / raamsensoren toevoegt. Het enige extra sensortype dat met het systeem werkt, is de Wi-Fi-rookmelder, die apart wordt verkocht.

Het middelpunt van de kit is de hub, een stijlvol, kubusachtig apparaat met een lichtring rond de bovenkant die de alarmstatus aangeeft. Behalve dat het dient als verbindingspunt voor sensoren (er worden maximaal 32 sensoren en 6 afstandsbedieningen ondersteund), bevat het apparaat een sirene (redelijk luid, hoewel er geen dB-classificatie is) en een batterij die tot 12 uur back-up biedt als de stroom uitvalt. Er is geen LTE-back-up als uw breedbandverbinding uitvalt.

Het apparaat maakt verbinding met uw thuisnetwerk via 2,4 GHz Wi-Fi (alleen), maar maakt verbinding met sensoren via een langeafstands-RF-verbinding met behulp van een niet-gespecificeerd protocol. Het bedrijf zegt dat het sensorpingen kan detecteren tot 1,25 mijl (zichtlijn); in real-world testen (met de typische obstructies in de voorsteden), was ik in staat om een ​​sensorbereik van ongeveer 120 meter te bereiken.

x sense-app 2

De sensoren zijn groot en omvangrijk, deels omdat ze allemaal afhankelijk zijn van een grote 3-volt batterij voor stroom. Aan de positieve kant, dit kan een levensduur van maximaal 3 jaar bieden, per X-Sense, hoewel ze zeker niet veel zullen doen voor je inrichting.

Het instellen van de hub en sensoren is een relatief pijnloos proces waarbij je de batterij installeert, een QR-code scant met de X-Sense Security-app en op een knop op het apparaat drukt wanneer daarom wordt gevraagd. De volgende stappen zijn typisch: Wijs elke sensor toe aan een ruimte en geef deze een naam, waarna het systeem in bedrijf is.

Een handvol kleine extra instellingen zijn beschikbaar als je in de menu’s rondsnuffelt, waaronder de optie om een ​​van de verschillende klokken te spelen wanneer deuren worden geopend of beweging wordt gedetecteerd, en de opname van vijf gevoeligheidsniveaus op de bewegingssensor. Een geschiedenisvenster registreert alle activiteiten, waarbij elke dag afzonderlijk wordt geregistreerd.

Het systeem biedt de gebruikelijke drie operationele modi: Uitgeschakeld (er wordt niets opgenomen, maar het klokkenspel pingt nog steeds); Thuis (systeem is ingeschakeld en sensortrips worden geregistreerd, maar het alarm gaat niet af); en Afwezig (het alarm klinkt wanneer een sensor wordt geactiveerd). Elke modus kan een beetje worden aangepast, dus als u wilt dat het systeem afgaat wanneer deuren of ramen worden geopend in de thuismodus, maar u geen waarschuwing wilt wanneer de bewegingssensor in die modus wordt geactiveerd, is dat eenvoudig in te stellen omhoog.

Dit alles werkt naar behoren, hoewel het nooit zo solide is als sommige van de meer volwassen alarmsysteemopties op de markt. De app kan vast komen te zitten met deuren die als “open” worden vermeld wanneer ze gesloten zijn, en soms kan de verbinding met de app helemaal verloren gaan. Er kan ook een aanzienlijke vertraging optreden bij het doorgeven van opdrachten van de app naar de hub, vooral wanneer u het systeem probeert uit te schakelen nadat u binnen bent gekomen en de aftelling voor ingangsvertraging actief is. Het ergste van alles was dat de sirene meerdere keren afging nadat ik het systeem in de “uitschakel” -modus had gezet en een audiobevestiging daarvan van de hub had ontvangen; Ik kwam dit soort willekeurig sirenegedrag zelfs tegen nadat ik sirenes helemaal had uitgeschakeld.

Valse alarmen zoals deze zijn vervelend, maar ze zijn misschien minder vervelend dan bij andere beveiligingssystemen, want afgezien van de sirene, is de enige communicatie die het systeem biedt pushmeldingen naar uw telefoon. Er is geen optie voor e-mail/sms en met name ook geen professionele monitoringservice. (X-Sense wist niet eens wat dat was toen ik ernaar vroeg.) Er is ook geen verbinding met diensten van derden zoals Alexa.

Dat gezegd hebbende, dit is een systeem dat is ontworpen om betaalbaar en gebruiksvriendelijk te zijn; iets dat de basis omvat en niets meer. Wat dat betreft lukt het goed genoeg. Als u een geavanceerder en betrouwbaarder doe-het-zelf-huisbeveiligingssysteem wilt – met de mogelijkheid van professionele bewaking – bekijk dan het aanbod van Abode, Ring of SimpliSafe.

0 Shares:
You May Also Like