Wyze’s nieuwe mensendetectie dwingt een prijsverhoging af, maar bestaande abonnees krijgen uitstel

wyze outdoor cam 1

De andere schoen viel net zo ver als Wyze’s opnieuw gelanceerde technologie voor het detecteren van mensen, waarbij de fabrikant van slimme camera’s een nieuw – en duurder – abonnement aankondigde dat de functie omvat.

Het Cam Plus-plan, waarmee mensen kunnen worden gedetecteerd voor de reeks beveiligingscamera’s van Wyze, vervangt het bestaande Complete Motion Capture-plan van Wyze, kondigde Wyze woensdag aan in een forumpost. Cam Plus biedt ook cloudopslag van volledige video-opnames, wat het belangrijkste kenmerk was van het oude Complete Motion Capture-plan.

Wyze kondigde ook prijzen aan voor het nieuwe Cam Plus-abonnement: $ 1,99 per maand per camera, tegenover $ 1,49 per maand voor elke camera op het oude Complete Motion Capture-abonnement.

Dat is het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat huidige abonnees van Complete Motion Capture, die automatisch zijn overgeschakeld naar het Cam Plus-abonnement, het goedkopere abonnementstarief van $ 1,49 kunnen blijven betalen tot augustus 2021.

Als onderdeel van de overgang heeft Wyze de laatste paar dagen van juli een restitutie verleend aan gebruikers van Complete Motion Capture voordat ze in rekening werden gebracht voor het nieuwe Cam Plus-abonnement, een beweging die aanvankelijk tot enige verwarring leidde.

Ondertussen mogen Wyze-gebruikers die vóór 26 november 2019 accounts hebben aangemaakt – de datum waarop Wyze beloofde dat een vernieuwde versie van een eerdere, gratis versie van de functie voor het detecteren van mensen gratis zou blijven – de nieuwe mensendetectie krijgen functie onder een “pay-what-you-want” -structuur, bevestigde een Wyze-woordvoerder aan TechHive.

Wyze gaf eerder deze maand toe dat het zijn nieuwe, interne functie voor personendetectie niet gratis aan al zijn gebruikers zou kunnen aanbieden, zoals het bedrijf aanvankelijk beloofde afgelopen herfst.

Wyze heeft zijn oude detectiefunctie voor personen op het apparaat verwijderd toen het externe bedrijf dat de functie had ontwikkeld abrupt de overeenkomst met Wyze opzegde. Dat bedrijf, Xnor.ai, werd vervolgens overgenomen door Apple.

Wyze’s nieuwe, interne technologie voor het detecteren van mensen is afhankelijk van cloudservers in plaats van op de camera zelf, en Wyze zegt dat het “de maandelijkse cloudkosten sterk onderschatte toen we vorig jaar aan dit project begonnen te werken…[t]De realiteit is dat we deze kosten niet kunnen absorberen en in bedrijf blijven.”

0 Shares:
You May Also Like