Wyze voegt nachtzicht in kleur en bescherming op IP65-niveau toe aan zijn beveiligingscamera van $ 20

wyze cam v3

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Nachtzicht in kleur 14 dagen aan voortschrijdende videogeschiedenis gratisVuil goedkoop

nadelen

De vereiste wisselstroom maakt installatie buitenshuis lastig Clips beperkt tot 12 seconden, tenzij je betaalt voor een upgrade

Ons oordeel

Wyze blijft zijn vlaggenschip beveiligingscamera verbeteren, waardoor het een van de beste waarden op de markt is.

Sinds de introductie van zijn paradigmaverschuivende beveiligingscamera voor thuis een paar jaar geleden, heeft Wyze zijn vlaggenschipproduct gestaag verbeterd, zelfs een buitenversie toegevoegd, terwijl het waanzinnig lage prijskaartje van $ 20 behouden bleef. Nu heeft het het beste van die twee camera’s effectief gecombineerd in de Wyze Cam v3, de eerste camera voor binnen en buiten (hij heeft een IP65-classificatie, wat betekent dat hij stofdicht is en beschermd tegen waterstralen die afkomstig kunnen zijn van een mondstuk dat aan de tuinslang is bevestigd. U kunt lezen meer over IP-codes hier.)

Op het eerste gezicht lijkt er weinig veranderd van de ene versie naar de andere, maar de camera heeft een bescheiden make-over gekregen. Deze derde iteratie is nog steeds een kubus van ongeveer 2 x 2 x 2-inch, maar de hoeken zijn afgerond en het zwarte gezicht is nu een vierkant in plaats van een cirkel.

Grotere veranderingen zijn te vinden aan de binnenkant. De belangrijkste hiervan is de toevoeging van nachtzicht in kleur. Een Starlight-sensor in combinatie met een groter diafragma van 1.6 stelt de Wyze Cam v3 in staat om 40 procent meer licht van zijn standaard live-feed op te vangen dan de v2. Simpel gezegd, het “ziet” ‘s nachts beter.

voorkant van de camera verlengd vanaf de basis naar de zijkant gedraaid 171

Dit is een belangrijk punt omdat dit betekent dat nachtzicht in kleur altijd aan staat. Dat zou voor verwarring kunnen zorgen bij gebruikers, omdat de Wyze Cam v3 nog steeds een klassiek zwart-wit nachtzicht bevat dat gebruik maakt van infrarood-LED’s – het verdubbelt het aantal tot acht – om in het donker te kunnen zien. Wanneer u het nachtzicht van de Wyze Cam v3 inschakelt, is het deze functie die u activeert. Om nachtzicht in kleur actief te laten zijn, moet de functie ‘nachtzicht’ zijn uitgeschakeld.

Het geluid van de camera is ook verbeterd om gelijktijdig tweerichtingsgesprekken mogelijk te maken. In plaats van dat de gebruiker elke keer dat hij spreekt op een knop moet drukken, hoeft hij er maar één keer op te drukken om de microfoon en de luidspreker tegelijkertijd te activeren, zodat twee partijen een gesprek kunnen voeren zoals op een telefoon. Andere verbeteringen zijn onder meer een breder gezichtsveld (130 graden versus de 110 graden van de v2), een sirene van 80 dB en een hogere framesnelheid voor vloeiendere videoweergave.

Naast deze opmerkelijke veranderingen behoudt de Wyze Cam v3 de meeste functies van de v2, waaronder 1080p HD-streaming, 14 dagen gratis cloudopslag, lokale back-up via microSD-kaart en herkenning van CO2 en rookmelders. Geluids- en bewegingsdetectie, detectiezones en integratie met Google Assistant en Amazon Alexa-services worden ook ondersteund.

wyze v3-app

Eerdere Wyze Cams hadden me voorbereid om een ​​redelijk wrijvingsloze ervaring te verwachten, en ik werd niet teleurgesteld – ondanks het feit dat ik een alfaversie van de Wyze-app gebruikte die voor de nieuwe hardware was ontwikkeld. De app-ondersteunde installatie was snel en pijnloos, en de basisbediening, het kalibreren van de detectie-instellingen en het afspelen van videoclips waren allemaal intuïtief. Net als bij eerdere Wyze-camera’s, kunt u opnames plannen, gebeurtenisopname in- en uitschakelen en de soorten meldingen aanpassen die u ontvangt.

De dubbele opslagmogelijkheden van de camera bieden het beste van twee werelden. Met een geïnstalleerde microSD-kaart kunt u continu opnemen en time-lapse-video’s maken volgens uw aangepaste parameters. De gratis cloudservice van Wyze neemt clips van beweging en geluid van 12 seconden op met telkens een afkoelperiode van 5 minuten. Dat is vrij kort: de meeste camera’s nemen standaard ongeveer 20 tot 30 seconden per clip op. Er is een optie om te upgraden naar Wyze’s Cam Plus-service voor $ 1,99 per maand ($ 1,25 per maand indien jaarlijks betaald). Met het abonnement kunt u onbeperkte beweging opnemen wanneer deze wordt gedetecteerd (geen afkoelperiode) en video wordt gedurende dezelfde periode van 14 dagen opgeslagen. De betaalde service biedt ook voertuig- en persoonsdetectie, en Wyze zegt dat er nog een aantal functies “binnenkort beschikbaar komen”: gezichtsherkenning, pakketdetectie en huisdierdetectie.

Voor een deel van mijn testen heb ik de Wyze Cam v3 gemonteerd om mijn oprit over het hoofd te zien. Het was zeer nauwkeurig in het identificeren van de mensen versus de auto’s die arriveerden en vertrokken (onthoud dat dit de betaalde service vereist), en ik was in staat om de detectiegevoeligheid te kalibreren zodat deze alleen zou worden geactiveerd door degenen op het terrein en niet door degenen die binnenkomen voorkant ervan.

Nachtzicht in kleur werkte buitengewoon goed en voegde een cruciaal element toe aan potentieel forensisch bewijs: de mogelijkheid om de kleur van auto’s, kleding, haar en andere items vast te leggen die de dader van een misdrijf zouden kunnen identificeren. Het versterkte zwart-wit nachtzicht produceerde beter verlichte beelden dan eerdere Wyze Cams, wat zich vertaalde in meer vastgelegde details.

Het enige nadeel van de camera is dat hij constant wisselstroom nodig heeft. Dat is binnen gemakkelijk ondergebracht, buiten minder als je geen buitenstopcontact hebt. Dat doe ik, maar ik moest nog steeds een verlengsnoer door een buitenmuur en over een paar openslaande deuren rijgen om het te bereiken, wat een anders no-nonsense opstelling bemoeilijkte.

Laat dat je echter niet ontmoedigen. De Wyze Cam v3 is een goed doordachte en uitgevoerde update van deze uiterst capabele camera. Het is ook een van de beste waarden in zijn categorie. Dat zijn allebei goede redenen om het op je vakantieverlanglijstje te zetten.

0 Shares:
You May Also Like