Wyze Video Doorbell Pro review: het werkt geweldig, maar je wilt het abonnement

Wyze Video Doorbell Pro in hand

In een oogopslag

Pluspunten

Werkt op batterijvoeding of aangesloten op laagspanningsbedrading Zeer eenvoudig te installeren en in te stellen Een goed gemaakt, stevig apparaat

nadelen

Geavanceerde detectiemodi vereisen een abonnementEr zijn geen detectie- of privacyzones

Ons oordeel

De Wyze Video Doorbell Pro is een goed gemaakte, stevige deurbel die goed werkt, maar je hebt een abonnementspakket nodig om er het maximale uit te halen.

Prijs bij beoordeling

$ 79,99

De Wyze Video Doorbell Pro biedt verschillende upgrades ten opzichte van Wyze’s eerste en goedkopere videodeurbel. Het meest opvallende is een draad-free optie voor huizen die geen bestaande deurbelbedrading hebben.

De deurbel is compact, goed gemaakt en voelt lekker solide aan. Het wordt geleverd in een pakket met een binnenbel (een optionele functie op de Wyze Video Doorbell die we begin 2021 hebben beoordeeld), en hardware om het aan de voorkant van uw huis of appartement te monteren.

Met een adviesprijs van $ 90 (de Wyze Video Doorbell Pro was geprijsd op $ 80 op de Wyze-website op het moment van deze recensie, maar hij was ook niet op voorraad), is het iets duurder dan de meeste low-end deurbellen, maar het is goedkoper dan veel mid- -bereiken. De stickerprijs is echter slechts het halve verhaal. Veel van de beste functies zijn alleen beschikbaar met een abonnement dat bijdraagt ​​aan de totale eigendomskosten.

Wyze was in het verleden populair vanwege zijn producten waarvoor abonnementspakketten nodig zijn, dus het valt nog te bezien of bestaande gebruikers hier blij mee zullen zijn.

Schermafbeeldingen van de Wyze Video Doorbell Pro-app

Martyn Williams / IDG

De Wyze Video Doorbell Pro installeren

De deurbel kan worden gevoed door een interne batterij of een standaard 16-24V AC deurbelvoeding. Als je de batterijoptie kiest, kan de camera worden opgeladen via USB en Wyze zegt dat je een batterijlevensduur van maximaal zes maanden krijgt. De lengte hangt af van hoeveel gebruik de deurbel krijgt.

Installatie is vrij eenvoudig. Wyze levert een montagebeugel die je aan je deurkozijn of ergens bij je deur bevestigt. Daar klikt de camera op vast.

De deurbel was ongelooflijk eenvoudig te installeren en aan de slag te gaan met de app. Zozeer zelfs dat ik eigenlijk “wauw” tegen mezelf zei toen het klaar was. De reden voor mijn verbazing? De deurbel en de binnenbel zijn vooraf gekoppeld en hebben geen last van signaal- of verbindingsproblemen.

Dat kan zijn omdat het apparaat ondersteuning biedt voor zowel 2,4 GHz als 5 GHz wifi-netwerken.

Nadat ik de Wyze-app had geïnstalleerd, scande ik gewoon een streepjescode op de binnenunit, verbond deze met mijn wifi-thuisnetwerk en … het was klaar! De binnenunit maakt automatisch verbinding met de deurbel. Bij de meeste concurrenten moet je de verbindingsprocedure doorlopen met zowel de deurbel als de binnenunit, en ik kom vaak problemen tegen om de twee met elkaar te laten praten. Niet deze keer.

Wyze Labs levert de binnenbel omdat de deurbel niet werkt met conventionele deurbelsignalen, zelfs niet als je deurbelbedrading gebruikt. Als je een groot huis hebt, moet je misschien extra klokkenspel overwegen (add-on Wyze Chimes kosten $ 15 per stuk).

wyze video deurbel pro

Wyze

De Wyze Video Doorbell Pro gebruiken

Gedurende de twee weken dat ik de deurbel beoordeelde, was het een geweldige artiest. Ik had geen last van talloze valse bewegingswaarschuwingen (wat soms een groot probleem kan zijn), het miste geen enkele actie die het niet had moeten doen en het behield een goede draadloze verbinding.

De camera biedt 1440P high-definition video in een vierkante beeldverhouding. Als je je telefoon op zijn kant legt, zoomt de video in om het scherm te vullen. In deze modus kun je naar rechts of links scrollen om iets te zien dat je misschien mist; je kunt ook in- en uitzoomen met een vingerknip. Met de telefoon in portretmodus is er een knop om het scherm te vullen. Video-opnames worden weergegeven in een fisheye-achtig formaat.

Op het meest basale niveau is een gevoeligheidsinstelling in drie stappen: laag, gemiddeld en hoog. Ik hield de camera op hoog en had geen problemen. Er zijn geen detectiezones of privacyzones, dus de detectie werkt over het hele beeld. Dit kan een probleem zijn als je een gebied met veel beweging in het zicht van de camera hebt, zoals een weg of boom die in de wind zwaait, of als het raam van een buurman zich in het gezichtsveld van de camera bevindt.

Als dat een probleem is, kan het worden verholpen met de AI-detectie die deel uitmaakt van het Cam Plus-abonnementspakket. De optionele service maakt triggers mogelijk op basis van mensen, huisdieren, pakketten en voertuigen.

Schermafbeeldingen van de Wyze Video Doorbell Pro

Martyn Williams / IDG

Toen ik bijvoorbeeld kort na het installeren van de videodeurbel bij mijn huis aankwam, waarschuwde de deurbel me dat hij een auto en een persoon had gezien. Het wees me ook op een “pakket” wanneer ik iets van mijn auto naar mijn voordeur droeg. Ik merkte echter dat deze functie me waarschuwde voor wat hij in het beeld zag in plaats van voor de gedetecteerde beweging. Toen ik thuiskwam van een wandeling, alarmeerde de camera een persoon en een auto, waarschijnlijk omdat hij mijn auto op mijn oprit kon zien.

Je krijgt een free 14 dagen op proef Cam Plus wanneer u de camera voor het eerst installeert en daarna $ 1,99 per maand of $ 19,99 per jaar als u jaarlijks betaalt. Het abonnement voegt volledige video-opname toe; back-to-back opnames zonder de afkoelperiode van 5 minuten; AI-detectie voor mensen, pakketten en huisdieren; en variabele snelheid afspelen.

Dat is een behoorlijk handig pakket voor de prijs, maar het verandert de waardepropositie een beetje. Als u de deurbel 5 of 10 jaar houdt, is dat een extra $ 100 of $ 200 die u in het apparaat investeert. U moet het dus vergelijken met duurdere concurrenten die geen maandelijkse kosten hebben. Helaas kiezen steeds meer bedrijven tegenwoordig voor de abonnementsroute, de kans op terugkerende inkomsten is gewoon te verleidelijk om te laten liggen.

Zonder abonnement ben je beperkt tot videoclips van slechts 12 seconden. Dit kan zijn nadelen hebben. Als een auto bijvoorbeeld een oprit oprijdt, wordt de video-opname geactiveerd, maar zonder abonnement ziet u de bestuurder mogelijk pas als hij geparkeerd staat en binnen 12 seconden uit de auto stapt.

Toen mijn proefabonnement afliep, merkte ik dat het geen beweging kon detecteren, waaronder een keer dat een grote bestelwagen stopte.

Laatste opmerkingen over de Wyze Video Doorbell Pro

De Wyze Video Doorbell Pro werkte prima en de installatie was een van de gemakkelijkste die ik heb meegemaakt. Voor de prijs is het moeilijk te verslaan en overtreft het de meeste goedkopere videodeurbellen die we hebben beoordeeld op het gebied van betrouwbaarheid. Maar het gebrek aan lokale opslag is jammer en betekent dat je abonnementskosten moet betalen om toegang te krijgen tot de handigste functies, wat op zijn beurt de totale prijs van het apparaat gedurende zijn levensduur verhoogt.

0 Shares:
You May Also Like