Wyze Thermostat review: eersteklas functies, voordelige kelderprijs

wyze smart thermostat primary

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Zeer goedkoop Eenvoudig te installeren en dagelijks te gebruiken Sierplaat en C-wire kit zijn inbegrepen Ondersteunt optionele kamersensoren (hoewel deze nog niet beschikbaar zijn)

nadelen

Onaantrekkelijk industrieel ontwerpKlein schermCompatibel met Google Assistent “binnenkort beschikbaar”

Ons oordeel

Veruit de best geprijsde thermostaat die we tot nu toe hebben getest.

Prijs bij beoordeling

$ 49,99 (Wyze heeft deze prijs verschillende keren verhoogd. Vanaf februari 2022 kostte het $ 70,99 + verzending rechtstreeks van Wyze)

Beste prijzen vandaag

Walmart

$ 69

Amazone

$79,36

Vrij

Het motto van Wyze Labs lijkt te zijn: “alles wat je kunt doen, kunnen we goedkoper doen.” Het bedrijf dat eerder indruk op ons maakte met een reeks ongelooflijk goedkope huisbeveiligingscamera’s, ruisonderdrukkende hoofdtelefoons, een slimme lamp en een slimme nachtschoot, heeft het opnieuw gedaan met de Wyze Thermostat, die voor slechts $ 50 wordt verkocht – minder dan de helft van de prijs van de nieuwe Nest Thermostat op instapniveau.

Het is niet alleen minder duur, het wordt geleverd met alles wat u nodig heeft, inclusief een optionele sierplaat om gaten te verbergen die zijn overgebleven van een eerdere installatie, en een kabelboom voor het omzetten van een kabelboom als u geen C-draad in de muur hebt om te leveren voeding naar de thermostaat. Google zegt dat zijn Nest-thermostaten geen C-draad nodig hebben, maar als je de stappen in de compatibiliteitscontrole van beide bedrijven doorloopt, zul je merken dat het echt werkt met je HVAC-systeem.

De Wyze-thermostaat is niet het mooiste apparaat dat u bij u thuis installeert, en de draaiknop is niet de meest geavanceerde bedieningsoptie in zijn klasse. Het is echter eenvoudig; je draait gewoon aan de knop om de doeltemperatuur aan te passen die op het kleine display wordt weergegeven, duwt de knop naar binnen om het menu te openen, draait om menu-opties te kiezen en drukt op de knop om ze te selecteren.

wyze slimme thermostaat aansluitpaneel

Het installeren van de thermostaat is eenvoudig genoeg als je de Wyze app hebt gedownload en een account hebt aangemaakt. De app helpt om uw initiële configuratie en programmering eenvoudig te maken, u kunt een uniek schema maken met thuis-, slaap- en afwezigheidsdoeltemperaturen voor elke dag van de week en in het weekend of voor hele weken. Je hebt ook toegang tot de meeste opties van de thermostaat via het display aan boord als je niet altijd aan je smartphone gebonden wilt zijn.

wyze thermostaat app 3

U monteert de achterplaat van de bedrading aan de muur, gebruikt de waterpas aan boord om deze waterpas te zetten en duwt vervolgens de draden die uit uw HVAC-systeem komen in de gelabelde klembussen. Met 10 bedradingsaansluitingen (zie foto) kan de Wyze Thermostat een breder scala aan HVAC-systemen huisvesten dan de voordelige Nest Thermostat.

Er zijn aansluitingen voor Rc (stroom, als uw koelsysteem een ​​eigen transformator heeft), Y1 (voor airconditioning, fase 1), Y2 (airconditioning, fase 2), O/B (voor een warmtepomp), G (voor werking ventilatorventilator), Rh (stroom voor uw verwarmingssysteemtransformator), W1 (warmte, fase 1), W2 (warmte, fase 2), asterisk (voor één accessoire, zoals een ventilator, luchtbevochtiger, ontvochtiger of noodverwarming) , en C (ook bekend als ‘gewoon’ voor stroom naar de thermostaat zelf).

Budgetthermostaat, hoogwaardige functies

Naast het programmeren van schema’s wanneer uw HVAC-systeem moet werken, ondersteunt de Wyze Thermostat geofencing, zodat de temperatuurinstellingen worden aangepast aan uw locatie (mits u uw smartphone natuurlijk meeneemt). Het zal uw systeem in de uit-stand zetten wanneer u de perimeter verlaat die u hebt vastgesteld, en terugkeren naar de thuis-instelling wanneer u die perimeter weer betreedt. U kunt ook veiligheidslimieten instellen die uw oven automatisch inschakelen als de temperatuur te laag wordt (om uw leidingen te beschermen tegen bevriezing), of uw airconditioning als deze te hoog wordt (bescherming van uw huisdieren).

Een ingebouwde passieve infrarood-bewegingssensor wekt het display van de Wyze Thermostat wanneer u deze nadert, en als er gedurende een lange periode niemand langskomt, schakelt de thermostaat automatisch over naar de energiebesparende “weg”-modus. Een vochtigheidssensor informeert je over de relatieve luchtvochtigheid in huis en activeert ook een aangesloten luchtbevochtiger of ontvochtiger als je die hebt geïnstalleerd.

wyze slimme thermostaat met afdekplaat

Herinneringen om uw luchtfilter te vervangen worden steeds gebruikelijker op slimme thermostaten, maar Wyze hanteert een meer gedetailleerde benadering dan de meeste. De grootte en levensduur van het filter zijn nodig om een ​​percentage van het gebruik te bepalen. Het stelt u ook in staat om verschillende soorten filters op te slaan voor trackingdoeleinden. Als u gedurende het jaar overschakelt naar een filter met hogere prestaties, kunt u dat item gewoon selecteren en de app houdt het bij. In tegenstelling tot de Nest Thermostat biedt Wyze echter geen enkele manier om de algehele prestaties van je HVAC-systeem bij te houden en geeft het geen onderhoudsherinneringen of waarschuwingen.

De Wyze-thermostaat ondersteunt Amazon Alexa, dus je kunt naar de huidige temperatuur vragen en de thermostaat aanpassen met spraakopdrachten, maar ondersteuning voor Google Assistant wordt beschreven als “binnenkort beschikbaar”. Het heeft zowel een Bluetooth-radio als een Wi-Fi-adapter aan boord, maar de laatste is alleen 2,4 GHz.

Nieuwe functies in de maak

wyze thermostaat app 4

Wyze zegt dat in de toekomst de vochtigheidssensor van de thermostaat ook zal worden gebruikt om preciezere comfortberekeningen uit te voeren. Het houdt rekening met de hoeveelheid vocht in de lucht (een hogere luchtvochtigheid zorgt ervoor dat uw omgeving warmer aanvoelt, terwijl een lagere luchtvochtigheid ervoor zorgt dat deze koeler aanvoelt) om een ​​”voelt als” temperatuurdoel in te stellen. Wyze zegt dat het ook werkt aan een leeralgoritme dat automatisch verwarmings- en koelschema’s maakt op basis van activiteit in huis en hoe gebruikers omgaan met de thermostaat, vergelijkbaar met hoe de geavanceerde Nest Learning Thermostat zich gedraagt.

Het bedrijf belooft ook begin 2021 een externe 3-in-1-sensor aan te bieden. Net als de duurdere aanbiedingen van Ecobee en Nest (de externe sensoren van Nest werken niet met zijn voordelige model), zullen deze sensoren de temperatuur bewaken , vochtigheid en beweging in andere kamers in uw huis. Wyze zegt dat deze sensoren zullen helpen de temperatuur in je huis in evenwicht te brengen, waardoor warme en koude plekken worden geëlimineerd. Deze functies zullen de Wyze-thermostaat nog waardevoller maken als ze worden geleverd, maar niemand zou vandaag een product moeten kopen op basis van functies die later worden beloofd.

Waar het op neerkomt:

Ik ben niet weg van het industriële ontwerp van de Wyze Thermostat, maar een slimme thermostaat met dit niveau van verfijning voor een prijs die zo laag is, is heel gemakkelijk aan te bevelen.

Michael is de hoofdredacteur van TechHive. Hij bouwde in 2007 zijn eigen slimme huis en gebruikte het als een echt testlab bij het beoordelen van nieuwe producten. Na een verhuizing is hij bezig zijn nieuwe huis, een bungalow uit 1890, om te bouwen tot een modern smart home.

0 Shares:
You May Also Like