Wyze Switch review: transformeer op elegante wijze domme lampen in slimme lampen voor weinig geld

wyze switch 2

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Vuil goedkoop Kan worden gegroepeerd met andere Wyze-apparaten naast het regelen van een bekabelde belasting Eenvoudig maar aantrekkelijk ontwerp

nadelen

Zeer moeilijk in een stopcontact te klemmen Alleen eenpolig Geen luchtspleetschakelaar (dit zal voor sommigen geen nadeel zijn)

Ons oordeel

De Wyze Switch is ongelooflijk goedkoop, maar heeft een zeer eenvoudige functieset en is alleen geschikt voor enkelpolige circuits. Kopers moeten zich ervan bewust zijn dat Wyze geen driewegmodel aanbiedt en ook geen slimme dimmer heeft.

Prijs bij beoordeling

Wyze Switch: $ 8,99 per stuk of $ 32,99 voor een three-pack

Beste prijzen vandaag – Wyze Switch

Amazone

$ 16,97

Free

Wyze staat bekend om zijn goedkope, no-nonsense slimme producten, en de nieuwe in-wall, Wi-Fi-gestuurde Wyze Switch is geen uitzondering. Straatprijzen voor hetzelfde type product van laaggeprijsde merken zoals Amazon Basics, Kasa Smart van TP-Link en Treatlife schommelen rond de $ 18. Topmerken zoals Leviton, Eaton en Square-D verwachten tussen de $ 50 en $ 60 te halen voor wifi-switches. Wyze heeft zijn schakelaar geprijsd op slechts $ 8,99, inclusief een afdekplaat. Je kunt in die buurt slimme stekkers vinden die geprijsd zijn, maar ze zijn lelijk en ze kunnen geen schansen, plafondpotten en andere bedrade verlichtingsarmaturen bedienen.

Wat slimme schakelaars betreft, het is zo eenvoudig als ze zijn, ondersteunt alleen enkelpolige installaties en vereist neutrale bedrading in het stopcontact. Het is verkrijgbaar in slechts één kleur: wit. Om eerlijk te zijn tegenover die duurdere merken, omvatten hun ecosystemen dimmers, driewegschakelaars en veel kleuropties.

Wyze Switch vult de doos

Christopher Null/Gieterij

Wyze bevat twee draadmoeren, een enkele pigtail (voor de neutrale draad) en een basishandleiding in de doos. De Wyze-app is in staat om u door de fysieke installatie te leiden, maar zoals bij elke installatie van een schakelaar, hebt u enige elektrische basiskennis nodig om de klus met vertrouwen te voltooien. Het apparaat is ontworpen met draadsleuven aan de achterkant, dus tenzij u meer dan twee lijn- of laaddraden hebt, is de enige draad die u nodig hebt voor de neutrale lijn.

Ik vond deze sleuven een beetje moeilijk om mee om te gaan, omdat een van de lijndraden steeds naar buiten gleed na het vastdraaien van de schroef. Maar dat was niets vergeleken met proberen de schakelaar terug in de elektriciteitskast in de muur te wringen. De Wyze Switch hoeft niet te groot te zijn, maar ik heb een half uur geprobeerd om de schakelaar op zijn plaats te krijgen, en nog steeds kreeg ik hem nooit helemaal vlak tegen de muur. Tegen de tijd dat ik klaar was met de klus, waren mijn vingers rauw en zweette ik.

Vanaf daar is het instellen in de app bijna gedachteloos eenvoudig. De app detecteerde automatisch de switch (het scannen van QR-codes is niet nodig) en vroeg om mijn wifi-inloggegevens (de switch werkt alleen op 2,4 GHz-netwerken). Na een firmware-update was ik klaar om te gaan.

Wyze Labs smart home-app

Christopher Null/Gieterij

Omdat dit een schakelaar is en geen dimmer, schakelt een enkele druk op de knop de belasting in en uit. Houd er rekening mee dat het een knop is, geen peddel; er zijn geen “uit” en “aan” posities. Aan de positieve kant kun je de functieset uitbreiden door bedieningselementen in te stellen voor dubbeldrukken, driemaal drukken en ingedrukt houden. Deze bedieningselementen kunnen naast de aangesloten belasting ook andere Wyze-producten bedienen. Trouwens, als je een Wyze slimme lamp gebruikt, hoef je de schakelaar helemaal niet op de belasting aan te sluiten: de schakelaar kan worden geconfigureerd om compatibele lampen draadloos te bedienen, zelfs als ze op verschillende circuits zijn aangesloten.

Een willekeurige vakantiemodus en een eenvoudige eenmalige timer waarmee je het licht na een bepaalde tijd kunt in- of uitschakelen, zijn ook gemakkelijk toegankelijk in de app. Ik had minimale problemen met het gebruik van de schakelaar bij normaal gebruik, hoewel het af en toe mijn wifi-netwerk uitviel en/of traag werd om te reageren, waarbij soms helemaal geen aan/uit-commando’s ontbraken.

Wyze Labs Switch-rugsteken

Christopher Null/Gieterij

De Wyze Switch kan worden bediend met spraakopdrachten van Alexa en Google Assistant en is ook compatibel met IFTTT, maar er is geen ondersteuning voor het HomeKit-ecosysteem van Apple. Het mist functies voor energiebewaking en, vreemd genoeg, bevat het geen hardware-luchtspleetschakelaar. Op sommige slimme schakelaars en dimmers wordt door het openen van de luchtspleet de stroom naar de hele schakelaar onderbroken; bij anderen wordt de stroom naar de belasting gewoon onderbroken. In ieder geval is het een relatief veel voorkomende functie die ik heb gevonden op bijna elke andere slimme schakelaar die ik heb beoordeeld, dus de afwezigheid hier is merkwaardig. Merk ook op dat het apparaat wordt geleverd met een klein statuslampje dat goed werkt als schakelaarzoeker en als nachtlampje. Als u dergelijke dingen als lichtvervuiling beschouwt, kan dit eenvoudig worden uitgeschakeld in de app.

Zoals bij de meeste Wyze-producten, komt de uiteindelijke berekening echt neer op waarde. Voor $ 9 per stuk kun je voor niet veel geld een heel huis van gemiddelde grootte uitrusten met deze schakelaars. Ze zien er redelijk scherp uit en hoewel ze niet perfect zijn, werken ze goed genoeg. Je berekening kan echter veranderen als je meerwegcircuits hebt waarbij één licht wordt bediend met twee of meer schakelaars, of als je dimmers op sommige lampen wilt. Of je kunt wachten tot Wyze uitkomt met een even goedkope slimme driewegschakelaar en een dimmer.

Een laatste woord over de prijs: het is bekend dat Wyze Labs nieuwe producten introduceert met een waanzinnig laag prijskaartje, en vervolgens de prijs in de loop van de tijd opdrijft. Als u dit product voor deze prijs wilt, wilt u misschien snel handelen.

0 Shares:
You May Also Like