Wyze Sprinkler Controller review: 8 zones, 50 dollar

wyze spinkler controller

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Goedkoop, een derde van de prijs van de meeste andere controllers op de markt. Eenvoudige installatie, vooral als je alleen de basis nodig hebt.

Ons oordeel

De ongelooflijk goedkope sprinklercontroller van Wyze klaart de klus voor een fractie van de kosten van andere units.

De sprinklercontroller is niet zo’n geavanceerde technologie dat hij in de detailhandel meer dan honderd dollar zou moeten kosten. En toch doet het dat. Dat komt deels omdat deze markt zo klein is dat hij aanzienlijke prijsconcurrentie heeft kunnen weerstaan.

Maar nu is Wyze gearriveerd om de boel op te schudden, zoals het doet in elke productcategorie die het betreedt. In een markt waar de meeste opties rond de $ 150 schommelen, raakt de Wyze Sprinkler Controller de grond voor slechts $ 50.

Om de kosten laag te houden, zijn de apparaten van Wyze vaak eenvoudige zaken, en deze controller is geen uitzondering op de regel. Het redelijk strakke, langwerpige apparaat biedt acht zones, die via eenvoudige veerklemmen op uw klepbedrading kunnen worden aangesloten, dus er is geen schroevendraaier nodig om de controller te installeren, behalve om hem aan de muur te bevestigen.

Een eenvoudige reeks van acht lampjes aan de voorkant lichten op om u te vertellen welke zone actief is, en een set van vier knoppen aan de rechterkant van het display kan worden gebruikt om handmatige “snelle runs” uit te voeren. Je gebruikt gewoon de pijltjes om een ​​zone te selecteren, en de andere twee knoppen om de run te starten en te stoppen.

Wyze Smart Sprinkler Controller-app

Het systeem wordt ingesteld in Wyze’s doe-alles-app (ik heb getest met de laatste hardware maar een bètaversie van de app, voorafgaand aan de lancering van het product in januari) en maakt verbinding met je netwerk via 2,4 GHz wifi (alleen). Tijdens mijn tests verliep de installatie snel en zonder incidenten met succes, en al snel kon ik serieus aan de slag met mijn zones.

Er zijn talloze opties beschikbaar voor het configureren van uw zones, waaronder een vaste planning op basis van tijd en dag van de week en een “slim” planningssysteem genaamd Sprinkler Plus, dat gebruikmaakt van gelokaliseerde weersinformatie om uw bewatering te beheren. Sprinkler Plus is een abonnement-add-on die $ 10 per jaar kost, maar drie jaar service is momenteel bij het product inbegrepen. Houd er rekening mee dat op het weer gebaseerde skips niet kunnen worden geactiveerd zonder een Sprinkler Plus-abonnement, zelfs als u een anders vast schema gebruikt. Zonder lopend abonnement kan de planning echter worden ingesteld op basis van zonsopgang- en zonsondergangstijden.

schatting bodemvocht

Het grootste nadeel van het apparaat is dat Wyze je hand niet goed vasthoudt tijdens het instellen. Om te beginnen kreeg ik geen wizard om mijn zones in te stellen, maar werd ik in plaats daarvan gewoon in de interface gedropt, compleet met een standaardschema dat was ingesteld om 20 minuten water te geven over een periode van 2 uur en 20 minuten (regelmatig pauzeren gedurende 30 minuten durende “soak”-sessies). Het was ook niet duidelijk hoe vaak dit schema zou worden uitgevoerd – de komende kalender was leeg – maar nadat de eerste nacht van drenken was afgelopen, verscheen er drie dagen na de eerste keer een ander exemplaar in de kalender.

Ik heb geprobeerd dit schema te verwijderen, enkele kenmerken van mijn gazon aan te passen, zoals blootstelling aan de zon, helling en bodemtype, en kreeg toen een nieuw slim schema van 40 minuten water geven (wat absoluut overdreven is voor mijn tuin) . Nogmaals, er was geen indicatie hoe vaak dit zou gebeuren, alsof Wyze van dag tot dag zou beslissen op basis van zijn geheimzinnige schatting van het bodemvocht en de weersomstandigheden van die dag of het uw gazon wel of niet gaat besproeien. Ook moet je een apart back-upschema instellen dat Wyze gebruikt in het geval dat je internetverbinding wegvalt (langer dan 2 weken).

Uiteindelijk heb ik het verwarrende schema voor slimme bewatering uitgeschakeld – zoals ik heb gedaan met elke andere sprinklercontroller die ik heb getest – en een vast schema van 10 minuten per avond ingesteld. Het goede nieuws is dat je kunt afstemmen of dit schema wordt uitgevoerd op basis van geregistreerde regen, temperatuur of windsnelheid (mits je een Sprinkler Plus-abonnement hebt). U kunt ook bepaalde dagen van de week overslaan op basis van dagen van de week of zelfs als de datum even of oneven is. Wyze biedt ook een solide, kalendergebaseerd logboek van uw besproeiingscycli en geeft pushmeldingen wanneer een besproeiingsbeurt begint en eindigt. (Al met al lijkt de interface verdacht veel op die van Rachio, met slechts een paar bescheiden verschillen.)

Het is niets bijzonders – Wyze-producten zijn dat zelden – en als je de toeslag van $ 10 per jaar vanaf 2024 niet erg vindt, is het een capabele manier om de basis te dekken, zonder de meer dan 100 dollar te hoeven betalen die andere controllers vragen.

0 Shares:
You May Also Like