Wyze robotstofzuiger review: functies van de bovenste plank voor een gunstige prijs

rv1 copy

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Inclusief lasermapping en kameraanpassingDrie zuigniveausBudgetprijs

nadelen

Loopt gemakkelijk vast onder onopvallende meubels Geen ondersteuning voor Amazon Alexa of Google Assistant Geen speciale reinigingsmodi

Ons oordeel

De Wyze robotstofzuiger levert geavanceerde functies en solide prestaties voor een budgetvriendelijke prijs.

Wyze Labs verbaasde ons een paar jaar geleden voor het eerst met zijn $ 20 beveiligingscamera voor thuis. De Wyze Cam, nu in zijn derde iteratie, combineerde geavanceerde functies, solide prestaties en een belachelijk lage prijs. Dat vestigde een precedent dat het bedrijf sindsdien heeft uitgebreid tot een reeks slimme thuisproducten, waaronder een thermostaat van $ 50, ruisonderdrukkende hoofdtelefoons van $ 60, een smart lock van $ 100 en een slimme sprinklercontroller met een prijskaartje dat 1/3 is van zijn naaste concurrent . Wyze Labs brengt diezelfde waardepropositie naar een veel drukkere markt met de Wyze Robot Vacuum.

Wyze levert een reeks hoogwaardige functies die normaal gesproken niet beschikbaar zijn in goedkope robotstofzuigers. Dankzij de LiDAR-sensor (Light Detection and Ranging) kan hij bijvoorbeeld een bewerkbare plattegrond van uw ruimte maken. Dat is typisch een voordeel van robotstofzuigers in het bereik van $ 400 tot $ 800, zoals de Proscenic M7 Pro en de Roborock S6 Max V. Hetzelfde geldt voor het vermogen om die kaart in meerdere kamers te verdelen en het vacuüm naar een van hen te sturen.

Het vacuüm meet 13,8 inch breed en 3,7 inch hoog – een beetje aan de hoge kant vanwege dat LiDAR-torentje. Bovenop de stofzuiger zit een klepje dat omhoog gaat, zodat je de prullenbak kunt verwijderen. Aan de onderkant bevinden zich een rolborstel met rubberen borstel en een enkele borstel met draaiende rand. Met drie zuigniveaus – stil, standaard en sterk – kunt u de kracht aanpassen aan de uit te voeren taak.

rv3 kopie

Net als andere Wyze-producten die we hebben getest, heeft de robotstofzuiger een redelijk kant-en-klare installatie. Nadat je de randborstel hebt bevestigd, sluit je het oplaadstation aan, zet je de stofzuiger ertegenaan, download je de Wyze-app en maak je je account aan of log je in op je account. Zodra je de stofzuiger uit een lijst met Wyze-apparaten hebt geselecteerd, wordt je gevraagd de aan/uit-knop en de startknop van de robot ingedrukt te houden om een ​​wifi-verbinding tot stand te brengen. De app leidt je vanaf daar door de stappen totdat de stofzuiger is verbonden met je netwerk. Zelfs met een paar firmware-updates kostte het hele proces me ongeveer 5 minuten.

De eerste keer dat je de stofzuiger gebruikt, scant de LiDAR-sensor van de bot de kamer om een ​​kaart te maken. Je kunt dit bekijken in de Wyze-app en het pad van de stofzuiger zien als een kronkelige witte lijn. Wanneer de kaart is voltooid, probeert de app de indeling in kamers te verdelen. In mijn geval las het mijn twee slaapkamers op de bovenverdieping als één grote kamer en labelde het de kaart dienovereenkomstig. Ik kon het corrigeren met behulp van de “split” -functie van de kaart. Hierdoor wordt een aanpasbare scheidingslijn op de kaart geplaatst en zodra u deze plaatst en op de knop “OK” drukt, verdeelt deze de kaart automatisch in meerdere kamers en hernoemt deze. Standaard worden kamers ‘Kamer 1’, ‘Kamer 2’ enzovoort genoemd, maar u kunt deze wijzigen in eigennamen.

U kunt ook virtuele muren aan een kaart toevoegen om te voorkomen dat het vacuüm bepaalde ruimtes binnendringt. Door op het vierkante pictogram op het hoofdkaartscherm te tikken, wordt een rood vak toegevoegd dat op de kaart verschijnt, dat u vervolgens kunt verplaatsen en vergroten of verkleinen om te voorkomen dat het vacuüm dat gebied binnenkomt.

e35fccc4 702c 4477 979f 1d9a25759b65

De Wyze-robot maakte in mijn tests snel en grondig schoon. Standaard reinigt het de hele kamer totdat het klaar is, en omdat het de lay-out van mijn bovenverdieping in kaart had gebracht, was het in staat om er een efficiënt pad doorheen te stippelen. Hij maakte een methodisch op-en-neer patroon schoon en manoeuvreerde goed rond obstakels zoals stoelen en tafelpoten.

Het ging ook gemakkelijk over van tapijt naar harde vloer en over de drempels ertussen (Wyze zegt dat het vacuüm hoogtes tot 0,8 inch kan overschrijden). Het enige probleem dat ik tegenkwam, was dat het onder een dressoir werd geklemd toen het LiDAR-torentje de bodem niet kon verwijderen. Elke keer dat ik werd gewaarschuwd met een app-melding, hoefde ik hem alleen maar los te maken en op de aan / uit-knop te drukken om de schoonmaaktaak te hervatten. Als dit een probleem voor je wordt, raad ik aan om een ​​no-go-zone in te stellen aan de rand van het lage meubilair waar hij problemen mee heeft.

Na elke klus vond ik de vuilnisbak vol met de gebruikelijke boosdoeners: stof, haren van huisdieren, aangekoekt vuil en verdwaalde voedselkruimels. Het vacuüm zuigt al deze gemakkelijk op, zelfs op de laagste zuigstand. De resultaten zijn afhankelijk van de grootte van uw huis en de frequentie van uw schoonmaak, maar met het dagelijks stofzuigen van mijn appartement, hoefde ik de vuilnisbak maar één keer per klus te legen.

De Wyze-app is goed ontworpen en gemakkelijk te gebruiken. U kunt het reinigen starten door op de “clean”-knop op het hoofdscherm te tikken. Dit scherm toont ook de plattegrond en realtime schoonmaakstatistieken. In het instellingenmenu kunt u reinigingsschema’s instellen, zuigniveaus selecteren, reinigingsrecords bekijken en de levensduur van de verbruiksartikelen van de stofzuiger volgen, inclusief de twee borstels en het HEPA-filter.

Voor alles wat Wyze Labs in dit vacuüm heeft gestopt, zijn er een paar opmerkelijke omissies. Er is geen ondersteuning voor Amazon Alexa of Google Assistant, dus je kunt het vacuüm niet met je stem bedienen met een van de slimme luidsprekers van die service. En er zijn geen speciale reinigingsmodi, zoals vlek- of randreiniging. Ik miste de reinigingsmodi meer dan de stembediening, maar geen van beide zou een dealbreaker moeten zijn voor deze prijs, vooral gezien de kans dat beide in toekomstige firmware-updates kunnen worden toegevoegd. Zelfs zonder die functies levert Wyze opnieuw zijn ethos om geavanceerde slimme functies te bieden tegen een bodemprijs, en dat maakt deze robotstofzuiger gemakkelijk aan te bevelen.

0 Shares:
You May Also Like