Wyze Plug Outdoor review: betaalbaar, met veel trucs

wyze outdoor plug 1

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Zeer betaalbaarIndividuele socket-bediening in hardware en appInclusief monitoring van het energieverbruik

nadelen

Firmware-update versperd bij installatie Gebruiksmeter op kilowattuurschaal zal voor de meeste gebruikers niet nuttig zijn

Ons oordeel

De buitenstekker van Wyze Labs biedt extra functies die zijn binnenmodel (en concurrenten) niet hebben – en hij verslaat ook de concurrentie op prijs.

Wyze Labs bouwt voort op het succes van zijn slimme stekker voor binnenshuis met deze natuurlijke lijnverlenging: een model ontworpen voor gebruik buitenshuis. Terwijl de Wyze-binnenstekker min of meer concurrerend was met de goedkoopste wifi-aangesloten stekkers, ondermijnt de Wyze Plug Outdoor de rest van de markt, terwijl hij een aantal functies biedt die je niet zult vinden in de duurdere producten van Wyze’s concurrenten.

Het bedrijf heeft blijkbaar echter besloten dat het te veel geld op tafel liet liggen; toen het voor het eerst werd aangekondigd in december 2020, had deze slimme plug een adviesprijs van een fabrikant van slechts 10 dollar. Tegenwoordig heeft het een catalogusprijs van $ 17 (je kunt er een krijgen van Amazon voor $ 16).

Wyze Labs smart home-app

De hardware wordt geleverd in het bekende ontwerp met twee sockets, dat weerbestendig is tot IP64-specificaties en is voorzien van rubberen socketafdekkingen voor stopcontacten die niet in gebruik zijn. IP64 is een redelijk en algemeen beschermingsniveau voor dit soort apparaten – bestaande uit volledige stofbescherming en bescherming tegen “waternevel uit elke richting” – hoewel u slimme buitenstekkers met iets hogere beschermingsniveaus op de markt kunt vinden als dat lukt’ knip het niet uit (in dit verhaal lees je alles over IP-codes).

De twee stopcontacten bieden een maximaal stroomverbruik van 15 ampère (1800 watt) en zijn onafhankelijk van elkaar te bedienen via zowel de app- als de hardwareknoppen aan de bovenkant van het apparaat, met aparte status-LED’s voor elk stopcontact. Het apparaat werkt alleen op 2,4 GHz Wi-Fi-netwerken.

Nadat ik de Wyze Plug Outdoor op de stroom had aangesloten en gekoppeld met de Wyze-app, werd ik gevraagd om de firmware bij te werken, die prompt stikte. Na een beetje geforceerd stoppen en opnieuw opstarten, werden de dingen eindelijk met succes bijgewerkt en kon ik de plug serieus gaan gebruiken.

Daartoe biedt het een mooie reeks functies, waarvan sommige onverwacht. Beide sockets verschijnen onafhankelijk van elkaar in de hoofd Wyze-weergave (samen met al uw andere Wyze-producten). Tik op een om toegang te krijgen tot handmatige bediening, het timersysteem of de vakantiemodusoptie die de stekker willekeurig in- en uitschakelt. Net als bij de Wyze binnenstekker vind je de planning onder het instellingenmenu. Hier kunt u schema’s voor meerdere apparaten instellen op basis van tijd en dag van de week.

Nieuw bij de Wyze Plug Outdoor is de mogelijkheid om lokale schema’s in te stellen die zelfs werken als het apparaat de verbinding met internet verliest, wat handig is als je de stekker buiten het bereik van je wifi-router moet plaatsen. (Configureer het gewoon in huis terwijl u verbonden bent, en verplaats het dan waar u het wilt.) Deze schema’s kunnen gebaseerd zijn op de tijd van de dag en dag van de week, of worden ingesteld op basis van het feit of de geïntegreerde fotocelsensor licht detecteert (of duisternis). Ik ontdekte dat al deze functies prima werkten tijdens mijn tests.

wyze plug buiten

Net als de Wyze Plug voor binnen, bevat de Wyze Plug Outdoor een verbruiksmonitor, alleen deze bewaakt het energieverbruik (door beide stopcontacten samen te meten) in plaats van de gebruiksduur. Dit is een handigere functie dan de weergave van de binnenstekker, maar er is een addertje onder het gras: de schaal van het energieverbruik is ingesteld op kilowattuur in plaats van wattuur. Tenzij u iets als een koelkast of een televisie op het apparaat aansluit, zal het gebruik schamele niveaus vertonen.

Ik heb een week lang een luchtreiniger uit de stekker gehaald en hij was nooit meer dan een half kilowattuur verbruik, dus de gebruiksgrafiek toonde elke dag niets anders dan kleine streepjes; je kerstverlichting zal waarschijnlijk nog minder sap verbruiken. Een eenvoudige optie om de schaal van de gebruiksmeter te wijzigen in wattuur zou het nut van de functie echt verbeteren, hoewel u ook een melding kunt instellen om u te waarschuwen als het gebruik een door u opgegeven niveau overschrijdt (zij het met een minimum van 1 kWh).

Net als bij andere Wyze-producten worden zowel Alexa als Google Assistant, evenals IFTTT, ondersteund.

De plug heeft functies die duurdere opties missen, en het werkte perfect in mijn testen. Dat gezegd hebbende, zelfs als het wat minpuntjes zou hebben, zou ik het nog steeds zonder problemen aanbevelen, zelfs bij de huidige adviesprijs.

0 Shares:
You May Also Like