Wyze Night Light review: deze betaalbare lampen kunnen worden gegroepeerd

wyze night light main

Wyze is overgestapt op lifestyle-verlichtingsproducten, eerst met de Wyze Floor Lamp en nu met de Wyze Night Light. Verkrijgbaar in een pakket van drie voor $ 20 (verzending begint in augustus), deze betaalbare en oplaadbare nachtlampjes zijn niet zo slim – ze ondersteunen Alexa of Google Assistant niet en maken ook geen verbinding met de Wyze-app – maar ze komen wel met bewegings- en omgevingslichtsensoren, en ze koppelen via een RF-verbinding aan elkaar.

Ik heb de Wyze Night Lights een paar weken in een trappenhuis laten installeren en voor het grootste deel werkten ze zoals geadverteerd. Dat gezegd hebbende, was er een vervelend groeiend probleem waardoor ik me afvroeg of Wyze’s QA-afdeling een beetje dun was uitgerekt. Ook was de batterijduur van mijn testunits niet zo heet.

Ontwerp en bediening

Met afmetingen van 3,14 x 2,04 x 0,55 inch (BxHxD) en een gewicht van minder dan twee ons, is elke afzonderlijke Wyze Night Light iets kleiner dan een stapel creditcards. Dubbele LED’s zijn ingebed in de boven- en onderranden, die onder een hoek staan ​​om licht op de muur te spatten of op welk oppervlak dan ook waarop de module is bevestigd. Er is ook een kleine rechthoek op de voorkant van het licht die zwak gloeit wanneer de LED’s aan zijn.

wyze nachtlampje profiel

Het nachtlampje geeft ongeveer 4,5 lumen licht, en drie daarvan waren helder genoeg (maar niet te fel) om mijn donkere trappenhuis beneden te verlichten. Afgestemd op een witte kleurtemperatuur van 2500 Kelvin, stralen de lampen een warme, rustgevende gloed uit.

Een driewegschakelaar aan de rechterrand van elk licht verandert de verlichtingsmodus van het apparaat. “Auto” stelt het licht zo in dat het alleen aangaat als het donker is en wanneer de bewegingssensor beweging detecteert; je moet redelijk dichtbij zijn, binnen een paar voet of zo, en het licht gaat na ongeveer 15 seconden weer uit. “Uit” schakelt het licht volledig uit, terwijl “aan” het licht continu laat gloeien. Om de lichten te groeperen, zet je ze allemaal in de “auto”-modus terwijl ze dicht bij elkaar staan; ze knipperen even voordat ze naar elkaar linken. Door het licht op “uit” te zetten, wordt de koppeling gereset.

wyze nachtlichtschakelaar

De lampen maken verbinding met elkaar via een RF-signaal over de 2,4 GHz-band, hoewel ze geen verbinding maken met wifi. Ze hebben een bereik tot 30 meter. Er kunnen maximaal 10 nachtlampjes worden gegroepeerd, maar aangezien de lichten in drie pakketten worden geleverd, kunt u er slechts negen of twaalf kopen. (Ik denk dat u 10 drie pakketten koopt om drie groepen van elk 10 lampjes te krijgen.) Ik ben momenteel niet van plan om de lichten in iets anders dan een three-pack aan te bieden, vertelde een vertegenwoordiger me.

Voor de meeste van mijn tests had ik de nachtverlichting geïnstalleerd in een trappenhuis op slechts een paar meter van elkaar, maar ik heb ook geprobeerd ze langs de lengte van mijn hele appartement in spoorwegstijl te plaatsen, dat ongeveer 35 meter lang is. Ik deed het licht aan dat het dichtst bij me was, en de andere twee gingen gehoorzaam aan, inclusief het licht aan de andere kant van het appartement.

In elk lampje zit een 300mAh lithium-polymeerbatterij, die je kunt opladen via een USB-C-poort die zich direct naast de driewegschakelaar bevindt. Wyze belooft dat de batterij het licht tot 128 dagen opgeladen houdt wanneer het op zichzelf in de “auto” -modus staat, of tot 85 dagen wanneer het is gekoppeld aan andere nachtlampen.

Dat zijn echter slechts schattingen en het blijkt nogal optimistisch te zijn. In de praktijk waren mijn testunits na ongeveer twee weken leeg. Nu, om eerlijk te zijn, installeerde ik de lichten in een druk bezocht trappenhuis; we zijn met z’n drieën in onze familie en we lopen vrij regelmatig de trap op en af. Dat gezegd hebbende, was ik behoorlijk teleurgesteld dat ik de lichten zo snel moest opladen. Toen ik vroeg naar de korte levensduur van de batterij van mijn Night Light-voorbeeldeenheden, zei een Wyze-vertegenwoordiger dat “het aantal triggers / gebruik … een factor kan hebben gespeeld.”

Installatie

De Wyze Night Lights hebben geen montagegaten, dus je schroeft ze niet aan een muur; in plaats daarvan worden ze geleverd met vierkante magnetische montageplaten die u op een oppervlak bevestigt met korte stukken verwijderbare dubbelzijdige tape. Er zitten maar drie stukjes tape in de doos, maar je kunt er gemakkelijk meer kopen op AmazonRemove non-product link.

wyze nachtlampje montageplaat

Ik bevestigde de montageplaten aan de muur langs mijn trappenhuis beneden, met de platen ongeveer 1,5 voet boven de vloer (zoals Wyze aanbeveelt). De nachtlampjes, die magneten hebben ingebed in hun plastic behuizing, klikken vervolgens op de montageplaten.

Zo werkt het op papier; in werkelijkheid waren mijn resultaten gemengd. Een van de drie Wyze Night Lights klikte perfect op de montageplaat, zowel recht als stevig. De tweede klikte stevig vast, maar ik moest er een beetje mee worstelen om te voorkomen dat hij ondersteboven zou draaien. Het derde licht was zo wankel dat ik ermee moest werken om het rechtop te houden, en de minste aanraking deed het ondersteboven draaien.

wyze nachtlampje wiebelig

Eerst dacht ik dat ik de montageplaten op de een of andere manier in de war had gebracht, maar toen ik de lichten op verschillende platen verwisselde, gedroegen ze zich consistent; het eerste licht was altijd perfect, het tweede licht was wiebelig en het derde was wiebelig. Met wat zorgvuldige afweging heb ik ze uiteindelijk allemaal precies goed gepositioneerd, maar er zijn duidelijk fabricageproblemen met de magneten.

Op de hoogte van mijn problemen met de Night Light-magneten, zei een Wyze-vertegenwoordiger dat ik waarschijnlijk “een defecte eenheid” ontving en dat “een nieuwe partij lichten” “meer representatief zou zijn voor de kwaliteit van het product”. Ik zal deze beoordeling bijwerken zodra ik de vervangende eenheden heb getest.

Waar het op neerkomt:

Wyze heeft de reputatie betaalbare maar hoogwaardige smart home-producten te maken; Ik heb de Wyze Cam v2 al meer dan een jaar in mijn kelder en het werkte perfect. Maar terwijl Wyze zich in de ene woning- en levensstijlcategorie na de andere stort, kan ik het niet helpen, maar ik vraag me af of de normen zijn begonnen te slippen, en de Wyze Night Light is daar een goed voorbeeld van. Ja, de lichten functioneerden precies zoals Wyze beloofde dat ze zouden doen, maar de wiebelige magnetische montage was een grote teleurstelling, om nog maar te zwijgen van de twijfelachtige levensduur van de batterij. Ik zou het opschrijven als een situatie van “je krijgt waar je voor betaalt”, maar met Wyze verwachten we meestal meer.

0 Shares:
You May Also Like