Wyze Lock Bolt review: dit slimme Bluetooth-slot zonder franje is moeilijk te verslaan

Fingerprint reader and numeric keypad on Wyze Lock Bolt

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Een verbazingwekkende waardeToevoeging van een vingerafdruklezer is indrukwekkend voor dit prijsniveau Werkte perfect tijdens het testen

nadelen

Saai industrieel ontwerp Alleen Bluetooth, geen Wi-Fi-connectiviteit Kan niet detecteren of de deur open of gesloten is

Ons oordeel

Als je zonder wifi-connectiviteit kunt, is de Wyze Lock Bolt een fenomenale waarde. Bijzonder noemenswaardig zijn de ingebouwde vingerafdruklezer en de mogelijkheid om op afstand tijdelijke pincodes in te stellen.

Prijs bij beoordeling

$ 69,99 + verzendkosten

Beste prijzen vandaag: Wyze Lock Bolt

Voor $ 70 is Wyze Labs’ Lock Bolt Bluetooth smart lock spotgoedkoop in vergelijking met wat de rest van de smart lock-industrie te bieden heeft. Sterker nog, het bevat zelfs een paar functies die zelfs geavanceerde slimme sloten vaak missen.

Zoals typisch is voor Wyze-producten, is de hardware no-nonsense en eenvoudig: een volledig zwarte combinatie van metaal en plastic. Het buitenste rozet heeft een numeriek toetsenblok met verhoogde (en nogal stijve) knoppen, plus een vingerafdruklezer erboven. Er is met name geen fysieke sleutelgatoptie voor noodtoegang, maar er is een kleine USB-C-poort onder een rubberen klep die kan worden gebruikt als de vier AA-batterijen (meegeleverd) leeg raken. Het interieurrozet biedt helemaal geen verrassingen, met een eenvoudige nachtschoot in een grote behuizing die een motor, elektronica en de bovengenoemde batterijen bevat.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s dekking van de beste s

Er wordt geen handleiding meegeleverd, maar de Wyze-app leidt je met grote efficiëntie door de installatie. Als je ooit een slim slot hebt geïnstalleerd, kom je tijdens deze reis niet voor verrassingen te staan. Een metalen plaat verbindt van de binnenkant van de deur met het buitenste rozet met twee bouten. Een ander paar kleine schroeven bevestigt het binnenrozet aan de plaat. Een kabel maakt de elektronische verbinding tussen de twee delen compleet. Het proces is intuïtief en ik ondervond geen problemen om de klus te klaren in veel minder dan de 20 minuten die Wyze voorstelde.

Wyze Slotbout

Wyze Labs

Het is belangrijk op te merken dat de Wyze Lock Bolt een product met alleen Bluetooth is, dus installatie en gebruik kunnen alleen plaatsvinden als uw telefoon zich binnen Bluetooth-bereik bevindt. Het slot maakt geen verbinding met wifi, wat betekent dat het niet werkt met producten van derden en dat je geen automatiseringen kunt instellen die bijvoorbeeld een licht binnenin aandoen zodra de deur is ontgrendeld.

Dat gezegd hebbende, het ontbreken van wifi zorgt voor een veel eenvoudiger en stabieler slim slot dan veel. De installatie duurde drie minuten voordat het slot werd ontdekt en toegevoegd aan de Wyze-app, en ik heb tijdens het testen van het systeem nooit problemen ondervonden met het verbreken van de verbinding of onbeschikbaarheid. Als onderdeel van de installatie wordt elke gebruiker uitgenodigd om een ​​pincode van 4 tot 8 cijfers te selecteren en een vingerafdruk te registreren. De app zelf biedt een derde optie om het slot te openen – en het is de enige die een draadloze verbinding vereist. De eerste twee opties werken altijd, of je nu je telefoon bij de hand hebt of niet. Er worden maximaal 20 gebruikers ondersteund en elke gebruiker kan meerdere vingerafdrukken registreren.

Naast fulltime gebruikers kunnen gebruikers worden beperkt op basis van datum en/of tijd van de dag via een intuïtief gebruikersconfiguratiesysteem. U kunt ook eenmalige codes opgeven voor niet-frequente bezoekers. In een interessant ontwerp hoeven deze niet door de gebruiker te worden geconfigureerd; ze worden automatisch geconfigureerd door een processor in de hardware van het slot en ze veranderen elke vier uur. Met de app haalt u eenvoudig een van de codes op, die u kunt doorgeven aan uw contactpersoon. (De app geeft aan hoe lang hij goed is – maximaal vier uur.) Op deze manier kun je een bezoeker een eenmalige code geven zonder dat je daadwerkelijk in de buurt van het slot hoeft te zijn. Het is best ingenieus en een handige manier om iemand binnen te laten als je niet thuis bent; net als alle andere functies van dit slot werkt het goed.

Schermafbeeldingen van de Wyze Lock Bolt-app

Christopher Null/Gieterij

Het enige andere kenmerk van de opmerking is automatische vergrendeling, die kan worden geconfigureerd tussen 15 seconden en 15 minuten, en die gedurende bepaalde uren kan worden uitgeschakeld als u het beu bent om buitengesloten te worden van uw huis. Houd er echter rekening mee dat het slot niet kan detecteren of de deur open of gesloten is, dus als u de deur open laat, wordt de automatische vergrendeling mogelijk nog steeds geactiveerd.

De laatste functie van het slot is een robuust logboek dat elke vergrendeling en ontgrendeling bijhoudt, zelfs handmatige, evenals eventuele storingen of incidenten van vijf mislukte toegangspogingen op rij. (Er klinkt ook een bescheiden alarm wanneer dit gebeurt.) Het is vooraan en in het midden beschikbaar in de app, precies onder de niet te missen vergrendel-/ontgrendelknop.

Wyze’s Lock Bolt maakt geen verbinding met de rest van je slimme huis, maar niet iedereen hoeft zijn slot vanuit de hele stad te openen en te sluiten. Dat gezegd hebbende, dit slot is slim genoeg om u te helpen dat ook voor elkaar te krijgen, zelfs zonder een Wi-Fi-verbinding.

0 Shares:
You May Also Like