Wyze keert terug naar gratis personendetectie voor al zijn cameragebruikers, maar biedt een nieuw alternatief

wyze cam v2 hero

Toen Wyze vorig jaar voor het eerst het nieuws verkondigde dat het tijdelijk de detectie van mensen voor zijn budgetbeveiligingscamera’s zou moeten intrekken, deed het bedrijf een gedurfde belofte: dat een vernieuwde versie van de functie nog steeds gratis zou zijn.

Wyze geeft nu toe dat het niet in staat zal zijn om gratis personendetectie aan te bieden voor al zijn gebruikers, maar het zegt dat het misschien een naam-je-prijs-model kan hanteren voor de eerste gebruikers.

In een e-mailexplosie op maandag zei Wyze dat bètatests voor zijn nieuwe, interne gezichtsdetectiefunctie, die (in tegenstelling tot de oudere versie) in de cloud in plaats van lokaal werkt, “heel goed gaat”, en dat de functie zal in september “verwijderd worden voor bètatesters”, vermoedelijk nadat de functie eindelijk de bèta verlaat.

Het bedrijf gaf echter ook toe dat het “de maandelijkse cloudkosten sterk onderschatte toen we vorig jaar aan dit project begonnen te werken …[t]De realiteit is dat we deze kosten niet kunnen absorberen en in bedrijf blijven.”

Dat gezegd hebbende, zei Wyze dat het hoopt gezichtsdetectie aan te bieden aan zijn early adopters – dat wil zeggen iedereen die een Wyze-account heeft gemaakt vóór 26 november 2019, de datum waarop Wyze voor het eerst beloofde dat een nieuwe versie van gezichtsdetectie gratis zou zijn – onder een “noem uw prijs”-model. In aanmerking komende gebruikers konden betalen wat ze wilden voor gezichtsdetectie op vastgelegde videoclips van 12 seconden (die Wyze gratis op zijn cloudservers opslaat), of zelfs niets.

Wyze zegt dat het “de resultaten zal evalueren” van zijn “noem je prijs” -plan om “te zien of we genoeg bijdragen hebben om op zijn minst de kosten te subsidiëren” van gezichtsdetectie. Als het plan echter “niet werkt”, moet de gratis gezichtsdetectie mogelijk worden “beëindigd”, voegde Wyze eraan toe.

Ondertussen kunnen Wyze-gebruikers die zich op 26 november 2019 hebben aangemeld voor een account alleen gezichtsdetectie krijgen via een nieuw abonnement met een “traditioneel” abonnementsmodel.

Volgende maand zal het Cam Plus-abonnement mensendetectie toevoegen aan Wyze’s bestaande Complete Motion Capture Video-service, die momenteel $ 1,49 per maand kost en cloudopslag mogelijk maakt van vastgelegde videoclips die langer zijn dan 12 seconden. Wyze heeft maandag in zijn e-mail niet aangekondigd hoeveel het voor Cam Plus in rekening zal brengen; we hebben contact opgenomen met Wyze voor opheldering.

Wyze heeft de detectie van personen voor zijn populaire en goedkope Wyze Cam v2- en Wyze Pan Cam-camera’s afgelopen herfst gedeactiveerd nadat Xnor.ai, het edge computing-bedrijf dat de on-device-technologie voor de functie bouwde, abrupt de overeenkomst met Wyze opzegde. Xnor.ai werd later overgenomen door Apple.

De interne gezichtsdetectiefunctie van Wyze is nu al enkele maanden in bèta, en hoewel sommige gebruikers (waaronder ikzelf) de vernieuwde functie redelijk betrouwbaar vinden in het lokaliseren van mensen in plaats van huisdieren of voertuigen, klagen anderen dat het nog steeds een werk is in voortgang. (Het is niets waard dat ik mijn Wyze Cam v2 binnenshuis heb geïnstalleerd, waar het minder waarschijnlijk is dat je auto’s en beestjes ziet.)

0 Shares:
You May Also Like