Wyze Cam Pan v2 review: incrementele upgrades voor $ 10 extra

wyze cam pan v2

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Uitstekende waardeInterface blijft eenvoudig te beheersenAI-aangedreven objectdetectie is effectief en het abonnement waard

nadelen

Geen grote upgrades buiten nachtzicht in kleur Nog steeds geen 5GHz Wi-Fi-ondersteuning.

Ons oordeel

De nieuwe Cam Pan v2 herschrijft het script niet, maar de kleine upgrades zijn de moeite waard en het is nog steeds een koopje.

Het toevoegen van een gemotoriseerd pan/tilt-systeem aan een beveiligingscamera was vroeger een dure aangelegenheid. Wyze gooide die calculus in 2018 uit het raam met de lancering van zijn $ 30 Wyze Cam Pan, en met de Cam Pan v2 is hij klaar om zichzelf te overtreffen. Natuurlijk, het prijskaartje heeft maar liefst $ 40 bereikt (nou ja, hoe dan ook voor Wyze), maar een handvol nieuwe functies en verbeterde specificaties zorgen ervoor dat je nog steeds een van de beste waarden in de branche krijgt.

Ontwerp en specificaties

Als je de originele Cam Pan hebt gezien, zal het hardware-ontwerp van de Cam Pan v2 je niet verbazen. Het is nog steeds ontworpen als een verticale monoliet van 5 inch lang en 2 inch zowel breed als diep, met een bolvormige lens op een van zijn gezichten. Pannen zorgt ervoor dat de camera op zijn basis draait, terwijl kantelen de lenscomponent op en neer beweegt. Er is niet echt een zoomfunctie; je kunt knijpen om de afbeelding in de app te vergroten, maar dit is eigenlijk gewoon een digitaal effect. De camera heeft geen batterij en heeft permanent stroom nodig via de microUSB-poort. Kabel en adapter worden meegeleverd.

Onder de motorkap zijn de specificaties van de camera niet drastisch veranderd – of in de meeste gevallen helemaal niet – met een 360 graden horizontaal en 93 graden verticaal bereik, 1080p resolutie en een gezichtsveld van 120 graden, hoewel de CPU van de camera zei sneller te zijn. De app is ook vrijwel hetzelfde.

Functies en functionaliteit

Belangrijke functies zoals motion tracking (waarmee de camera een object kan volgen terwijl het door de kamer beweegt), motion tagging (die bewegende objecten omringt met een groene doos) en alarmdetectie (die begint met opnemen als hij een rook- of koolmonoxidealarm hoort) zijn allemaal onveranderd.

wyze cam pan v2 bewegingsdetectiezones

Continu opnemen is alleen mogelijk op een ingebouwde microSD-kaart (niet meegeleverd); gebeurtenissen die door gedetecteerde beweging worden gecreëerd, worden alleen opgeslagen in Wyze’s cloudservice, die gratis is in zijn meest eenvoudige vorm, hoewel die clips van 12 seconden slechts 14 dagen opslaat. Er is ook een afkoelperiode van 5 minuten tussen clip-opnames, wat betekent dat je waarschijnlijk veel van de actie zult missen als je alleen het basisplan hebt.

U moet upgraden naar Wyze’s AI-aangedreven Cam Plus-service voor intelligentere operaties, inclusief functies voor personen-, pakket- en voertuigdetectie (allemaal configureerbaar), snel vooruitspoelen en langere (onbeperkte) cliplengte, zonder afkoeling tussen clips. (Er is ook een huisdierdetectiefunctie beschikbaar; deze lijkt altijd aan te staan.) Voor een schamele $ 2 per maand of $ 15 per jaar is het een no-brainer upgrade als je het apparaat wilt gebruiken voor legitieme beveiligingsbehoeften. Een 14-daagse proefversie van Cam Plus is bij de aankoop inbegrepen, dus u kunt het uitproberen voordat u het koopt.

De grootste upgrade van de Cam Pan v2 is een nieuwe Starlight-sensor, die nachtzicht in kleur mogelijk maakt. Er bestaat nog steeds een traditionele infraroodmodus, maar het schakelen tussen de twee modi is niet intuïtief. Als je bij standaard IR wilt blijven, zet je nachtzicht op “aan” of “auto” door op het maansikkelpictogram op het liveweergavepaneel te tikken; wanneer nachtzicht “uit” is, is de full-color nachtzichtmodus eigenlijk . Nachtzichtclips in kleur zijn verrassend goed gedaan, en de camera voldeed aan zijn beweringen dat hij tijdens mijn tests 30 voet nachtzichtbereik bereikte. Video-opnamen in de IR-modus zien er ook solide uit.

Naast de toevoeging van nachtzicht in kleur, is er ook de krachtigere CPU, waarvan wordt gezegd dat deze het volgen van bewegingen verbetert – en inderdaad, de functie werkte heel goed in mijn tests.

Al met al is de camera gemakkelijk om mee te werken, is de app over het algemeen stabiel (afgezien van af en toe bevriezen) en zijn clips redelijk gemakkelijk te doorzoeken. Dat gezegd hebbende, heb ik tijdens mijn testen een paar kleine minpuntjes ondervonden. De “panscan”-functie, die de camera instelt om automatisch door de kamer te patrouilleren door elke 10 seconden op een nieuw kwadrant te richten, werkte niet uit de doos; Ik moest aangepaste waypoints instellen om het systeem te laten werken. Wyze onderzocht en zei snel dat nieuwe firmware dit zeldzame probleem zou oplossen.

Een ander probleem betreft de nieuwe “minisirene”, waarmee je op verzoek een bescheiden alarm kunt laten klinken (namelijk om dieren en dergelijke af te schrikken). De on-demand-functie is momenteel niet beschikbaar; op dit moment kan de sirene alleen worden geactiveerd door het instellen van een automatiseringsregel. Wyze zegt dat dit in november wordt opgelost.

Zoals ik al zei, zijn beide problemen relatief klein, en als er niets anders is, reageert het bedrijf super op bugrapporten zoals deze.

Waar het op neerkomt:

Hoewel de algehele upgrades hier beslist bescheiden zijn – nachtzicht in kleur is nauwelijks een must-have-functie – is de realiteit dat de originele Cam Pan te duur was voor $ 30, en zelfs voor $ 40 blijft de nieuwe Cam Pan een absoluut koopje. Niet iedereen heeft pan- en tilt-functies in een beveiligingscamera nodig, vooral in een apparaat dat alleen binnenshuis is, maar zelfs als je ze uiteindelijk niet gebruikt, zul je nauwelijks failliet gaan van je investering in de Cam Pan v2.

0 Shares:
You May Also Like