Wyze Cam Outdoor review: Wyze betreedt de wereld van buitenbeveiliging

wyze cam outdoor with base station

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Uitzonderlijk langlevende batterij Gratis cloudgebaseerde clipopslag inbegrepen in de kitZeer goedkoop

nadelen

Vereist basisstation moet bedraad zijn met uw router Clips beperkt tot 12 seconden, tenzij u betaalt voor een upgrade Aanzienlijke bugginess met ingebouwde opslagfuncties (met behulp van pre-launch bètasoftware)

Ons oordeel

Wyze raakt de buitenwereld met een ultra-budget beveiligingscamera van de bovenste plank.

Wyze’s $ 20 indoor beveiligingscamera was een game-changer vanaf het moment dat het werd gelanceerd. Nu gaat het bedrijf naar buiten, met een buitenversie van zijn indrukwekkende bewakingscamera.

Hoewel de nieuwe Wyze Cam Outdoor eruitziet als een iets vleziger bijna-tweeling van zijn indoor-broertje, zijn een paar dingen onder de motorkap anders. Het meest opvallende is dat je een tweede component nodig hebt, het Wyze-basisstation, om iets op te zetten. Dit station moet via ethernet op uw router zijn aangesloten en permanent op een stopcontact zijn aangesloten.

Dit onderdeel verbindt de Wyze Outdoor Cam met uw netwerk en bevat ook een secundair microSD-kaartslot, dat kan worden gebruikt om een ​​back-up te maken van de opnames die u opneemt. De camera gebruikt wifi om met het basisstation te praten; het heeft een bereik van ongeveer 60 voet, gebaseerd op mijn testen.

Afgezien van de algemene robuustheidskenmerken waarmee hij buiten kan worden gemonteerd, is de grootste wending van de Cam Outdoor dat hij volledig op batterijen werkt, dankzij twee 2600mAh-batterijen die via USB worden opgeladen. Omdat de Cam Outdoor de magnetische onderkant van de WyzeCam behoudt, is het gemakkelijk om hem van de Z-vormige montagebasis te halen en in te pluggen wanneer opladen nodig is – op voorwaarde dat je hem binnen redelijk bereik hebt gemonteerd. Wyze zegt dat typische gebruikers 3 tot 6 maanden gebruik van de camera kunnen verwachten voordat opladen nodig is. Dat is indrukwekkend als je bedenkt hoe compact het apparaat is (minder dan 3 inch aan elke kant); maar in een drukke omgeving kun je veel minder verwachten. Bij mijn (weliswaar zware) testen kon ik een volle batterij in iets meer dan een week leegmaken.

Functioneel behoudt de Cam Outdoor de meeste van dezelfde functies als het binnenmodel: 1080p HD-streaming, 14 dagen gratis cloudopslag en ingebouwde microSD-back-up zijn allemaal inbegrepen, samen met bewegingsdetectie/tagging, tweerichtingsaudio en integratie met IFTTT- en Alexa-services. U kunt ook opnames plannen en handmatig een time-lapse-video maken op basis van de parameters van uw keuze. De interface in de Wyze-app is ook niet significant veranderd. Als je wilt upgraden van de 12 seconden durende clips van de gratis versie, krijg je met dezelfde $ 1,49 per maand onbeperkte opnamen van alle gedetecteerde bewegingsgebeurtenissen (maar je bent nog steeds beperkt tot 14 dagen).

wyze cam outdoor met usb-poort

Naast de ingebouwde batterij zijn er nieuwe functies voor de Cam Outdoor, zoals IP65-bescherming tegen de elementen en een nieuwe “reismodus” waarmee u de camera kunt meenemen, zodat u hem kunt gebruiken als u niet bij het basisstation bent. In de reismodus maak je rechtstreeks verbinding met de camera via Wi-Fi om clips te bekijken die zijn opgeslagen op de geheugenkaart van de camera, maar verder werkt het bijna precies hetzelfde als wanneer je thuis bent.

Afgezien daarvan blijft de app van Wyze hetzelfde als altijd, maar de introductie van het basisstation compliceert de zaken een beetje. Dit komt gedeeltelijk doordat zowel de camera als het basisstation microSD-kaartsleuven hebben – naast de cloudopslag – en het niet helemaal intuïtief is welke video waar wordt opgeslagen. Het hielp ook niet dat ik grote moeite had met de Wyze-app om te herkennen dat er op beide apparaten zelfs geheugenkaarten aanwezig waren. Ook kwam ik veel problemen tegen met zowel het configureren als het bekijken van time-lapse en geplande opnames; meestal werkte geen van beide helemaal. (Merk echter op dat ik de camera heb getest met een bètaversie van de app die is gebouwd om de nieuwe hardware te ondersteunen, dus het is mogelijk dat de knikken op een gegeven moment uit dit probleem worden opgelost.)

wyze cam outdoor-app 3

Bij het testen van de Cam Outdoor had het apparaat ongeveer een dag nodig om te “vestigen” in een groef waar bewegingsdetectie betrouwbaar zou werken. Op dag twee begonnen de dingen omhoog te kijken en de camera begon zich te gedragen zoals verwacht en legde de activiteit op mijn oprit met indrukwekkende nauwkeurigheid vast – tenminste gedurende de dag. Helaas heeft de nachtzichtsensor een bereik van slechts 25 voet, dus verwacht niet veel actie na uren, tenzij de activiteit van dichtbij en persoonlijk is.

Anders is de Wyze-app tot de nok toe gevuld met uitgebreide configureerbare opties en meldingsfuncties, genoeg om je bezig te houden voor een stevig weekend sleutelen om het onder de knie te krijgen. Ik heb de app nooit bijzonder intuïtief gevonden, met wat lukrake plaatsing van belangrijke functies, maar met wat vallen en opstaan ​​vielen de dingen uiteindelijk op hun plaats.

Het grootste verkoopargument van Wyze – voor al zijn producten – is natuurlijk de extreme waarde. Het prijskaartje van $ 50 voor de Cam Outdoor is inclusief het basisstation. Extra camera’s kosten $ 40, en je kunt er maximaal vier gebruiken met een enkel basisstation, wat betekent dat je elke kant van je huis kunt uitrusten met videobewaking voor minder dan $ 200 (mits bereik geen probleem is). Ik ben bereid een paar bugs bij de lancering te vergeven voor dat soort waarde.

0 Shares:
You May Also Like