Wyze cam-gebruikers kunnen nu op een knop tikken om hulp in te roepen

wyze cam v2 hero

Wyze, de fabrikant van slimme apparaten achter de populaire en goedkope Wyze Cam v2 en Wyze Cam Pan beveiligingscamera’s, voegt een knop toe aan zijn mobiele app waarmee gebruikers noodhulpdiensten kunnen oproepen zonder 9-1-1 te hoeven bellen.

Wyze zegt dat de nieuwe noodknop wordt aangedreven door Noonlight, een softwareontwikkelaar die achter vergelijkbare knoppen zit voor Tinder, de alomtegenwoordige dating-app en de app voor de fabrikant van slimme huisbeveiliging Canary.

De nieuwe noodknop, die vandaag wordt uitgerold, verschijnt in de Wyze-app op het scherm met de livestream voor een bepaalde Wyze-cam. Als je iets verdachts ziet in de livestream, zoals rook of een inbreker, kun je op de knop tikken om contact op te nemen met een Noonlight-agent, die de situatie kan beoordelen en contact kan opnemen met de juiste autoriteiten.

screenshot van de hulpdienst

De Noonlight-aangedreven noodknop zal beschikbaar zijn voor alle Wyze-gebruikers in de VS en zal “voor de nabije toekomst” gratis zijn, zei een Wyze-vertegenwoordiger.

Wyze’s goed aangeschreven Cam v2 en Cam Pan behoren met respectievelijk $ 20 en $ 30 tot de goedkoopste slimme beveiligingscamera’s op de markt. Wyze biedt ook 14 dagen cloudopslag voor opgenomen videoclips voor $ 1,49 per maand per camera.

Tot voor kort bood Wyze gratis personendetectie aan voor zijn beveiligingscamera’s, maar eerder dit jaar heeft Wyze de service “tijdelijk” teruggetrokken nadat Xnor.ai, het bedrijf dat de functie mogelijk maakte, zijn contract abrupt opzegde. (Later bleek dat Xnor.ai was overgenomen door Apple.) Een nieuwe versie van Wyze’s persoonsdetectiefunctie is nu in bèta.

De Wyze-cams hebben concurrentie van onder meer de $ 35 Blink Mini, de $ 40 Eufy Indoor Cam 2K van Anker en de $ 40 Xiaomi Mi Home Security Camera, onze huidige Editor’s Choice voor goedkope slimme beveiligingscamera’s.

0 Shares:
You May Also Like