Wyze Bulb Color review: zo dicht bij onze favoriete slimme lamp

wyze bulb color

Het heeft zeker lang genoeg geduurd voordat Wyze Labs een slimme kleurlamp uitpakte, maar de Wyze Bulb Color was het wachten waard. Verkrijgbaar in een four-pack voor $ 35, de Wi-Fi- en Bluetooth-enabled Bulb Color heeft geen hub nodig, en het bevat functies die de meeste slimme kleurenlampen in deze prijsklasse niet hebben, inclusief slaap / waak-routines en een vakantiemodus. De nieuwe Wyze-lamp is ook ongewoon helder gezien zijn prijsklasse, terwijl de gelikte, intuïtieve Wyze-app het gemakkelijk maakt om meerdere lampen samen te groeperen.

Ons enthousiasme wordt getemperd door het feit dat een van de meest aanlokkelijke functies van de Bulb Color – de mogelijkheid om van kleur te veranderen afhankelijk van triggers van de Wyze Cam, Wyze Lock en andere Wyze Labs-apparaten – een werk in uitvoering is. Je kunt ook niet slechts één Bulb Color kopen, of in ieder geval nog niet.

Specificaties:

Hoewel Wyze agressief is overgestapt op smarthome-categorieën als deursloten, videodeurbellen, thermostaten, sprinklercontrollers en – natuurlijk – beveiligingscamera’s, is het verrassend traag geweest om de markt voor slimme verlichting te betreden. Wyze’s enige andere lamp, de afstembare witte Wyze Bulb, kwam uit in 2019 en heeft nog geen tip gegeven over toekomstige lampen of verlichtingsproducten.

Voor $ 35 voor een four-pack (of ongeveer $ 8,75 per lamp), is de Wyze Color Bulb (karakteristiek voor Wyze) een van de goedkoopste slimme kleurenlampen op de markt, passend bij de budgetprijs van recente inzendingen als Sylvania’s A19 Smart+ kleurenlampen . Net als bij de Sylvania-lampen is de Wyze Bulb Color echter alleen verkrijgbaar in een verpakking van vier. Wyze merkt wel op dat een two-pack mogelijk over “een paar maanden” beschikbaar is.

De Wyze Bulb Color is een A19-lamp met een klassieke Edison-vorm en een E26-voet, waardoor hij in een standaard fitting past. Het witte licht van de Wyze Bulb Color heeft een nominale levensduur van 25.000 uur en kan worden afgestemd van een zeer warme 1.800 Kelvin (de meeste slimme kleurenlampen worden niet warmer dan ongeveer 2.500 K) tot een koele 6.500 K, wat overeenkomt met daglicht op een wazige dag. De lamp kan ook in maximaal 16 miljoen kleuren gloeien, vergelijkbaar met andere slimme kleurenlampen.

Wyze zegt dat de lampkleur tot 1.100 lumen kan schijnen, waardoor het een van de helderdere A19 slimme lampen is die we hebben getest; over het algemeen zijn concurrerende slimme lampen in Edison-stijl dichter bij ongeveer 800 lumen. Hoe dan ook, een enkele Wyze Bulb Color verlichtte gemakkelijk de slaapkamer van mijn dochter, terwijl een paar perfect waren voor het verlichten van de hoofdslaapkamer.

Opstelling

Als je al een Wyze Cam of een ander product hebt dat de Wyze-app gebruikt, is het instellen van een Wyze Bulb Color relatief eenvoudig. Zodra je de lamp in een fitting hebt geschroefd, druk je op de knop “+” in de Wyze-app om een ​​nieuw apparaat toe te voegen (je moet een Wyze-account maken als je dat nog niet hebt gedaan), selecteer Wyze Bulb Color, kies uw Wi-Fi-netwerk en voer uw netwerkwachtwoord in.

Zoals met vrijwel elke slimme lamp die we ooit hebben getest, is de Wyze Bulb Color niet compatibel met 5GHz Wi-Fi-netwerken; daarom moest ik mijn router overschakelen naar de 2,4 GHz-modus voordat de Wyze-app de verbinding kon maken. Nadat de lamp met mijn wifi was verbonden, kon ik mijn router zonder problemen terugschakelen naar de dual-band-modus.

Naast Wi-Fi kun je de Wyze Bulb Color ook via Bluetooth bedienen, hoewel dit betekent dat je in dezelfde kamer moet zijn als de lamp, en alle schema’s of apparaattriggers die je hebt ingesteld (meer over die in even) zal niet werken.

Functies en functionaliteit

Met de Wyze-app kun je je verschillende lampen groeperen, dus ik ging door en maakte een “Master Bedroom” -groep voor twee van de lampen, terwijl ik een derde lamp alleen liet in de kamer van mijn dochter. Voorlopig kun je een Bulb Color echter niet groeperen met de oudere, wit-afstembare Wyze Bulb, hoewel Wyze zei dat het in de toekomst “nieuwe groepeermogelijkheden” zal toevoegen.

wyze bulb kleurgroepering

Of je nu een Bulb Color-groep of een enkele lamp bestuurt, je krijgt dezelfde eenvoudige, intuïtieve interface, inclusief een schuifregelaar voor helderheid en een kleur/wit-temperatuurkiezer die je kunt wisselen door op een tabblad te tikken. Als je met een groep te maken hebt, kun je de kleur en helderheid voor elke afzonderlijke lamp binnen de groep selecteren en je instellingen vervolgens opslaan als een lichtscène. U kunt ook kiezen uit een verscheidenheid aan vooraf ingestelde wittemperatuur- en kleurscènes, variërend van “Nachtlicht” en “Gezellig” tot “Energie” en “Gaming”.

U kunt de lampkleur plannen met behulp van regels in de Wyze-app. Je kunt de lamp op een dag- of weekschema zetten en je kunt een specifieke helderheid of witte kleurtemperatuur kiezen. Dat gezegd hebbende, je kunt een geplande lamp nog niet op een kleur instellen, en je kunt ook geen lichtscène kiezen; aan die functionaliteit wordt “actief gewerkt”, kreeg ik te horen, met eerst kleurselectie gevolgd door scèneondersteuning.

wyze lamp kleur app

Dezelfde beperking geldt voor het instellen van de Bulb Color om in te schakelen op basis van een trigger van een ander Wyze-apparaat, zoals de Wyze Cam of Wyze Lock. U kunt bijvoorbeeld een regel maken die de lampkleur inschakelt wanneer uw Wyze Cam beweging detecteert, maar u kunt het licht niet instellen op rood of een andere kleur; in plaats daarvan kunt u alleen de kleurtemperatuur een tijdje instellen. Zoek naar kleur- en scène-opties om in mei tot op triggers gebaseerde regels te komen, zei Wyze.

De Wyze-app ondersteunt een aantal belangrijke verlichtingsfuncties voor de Bulb Color, waaronder slaap- / waakroutines en een vakantiemodus.

Met de slaap- en waakroutines kun je bepalen hoe lang het duurt voordat de lamp helemaal naar beneden dimt of langzaam oplicht, en je kunt een “eind”-helderheid kiezen, evenals een witte kleurtemperatuur. Ondertussen is de instelling voor de vakantiemodus een eenvoudige, niet-aanpasbare schakelaar die de lamp op willekeurige tijden in- en uitschakelt, handig om potentiële indringers af te schrikken.

Helaas is er geen circadiaanse ritmemodus om de kleurtemperatuur van de lamp automatisch te wijzigen op basis van het tijdstip van de dag. Als we echter moesten kiezen, zouden we de slaap / waak-routines en de vakantiemodus over een circadiaanse ritmemodus nemen.

Smart home-integraties

Zoals met de meeste Wyze-apparaten, is de Wyze Bulb Color compatibel met zowel Alexa als Google Assistant, evenals IFTTT. Ik had geen moeite om de Wyze Bulb Color toe te voegen aan zowel de Alexa- als de Google Home-apps, en ik gebruik de spraakopdrachten van Alexa en Google Assistant om de lampen aan en uit te zetten en om hun kleuren te veranderen. Er is geen Apple HomeKit-ondersteuning, maar dat is geen verrassing gezien de prijs van de Bulb Color.

Ik kon de lamp ook toevoegen aan Alexa- en Google Assistent-routines, wat betekent dat bijvoorbeeld de lampkleur in de kamer van mijn dochter uitgaat (samen met alle andere lichten in haar kamer) wanneer je zegt: “Alexa, ga slapen. ” Dat gezegd hebbende, noch Alexa noch Google Assistant konden de vooraf ingestelde of gekleurde lichtscènes van Wyze bedienen, dus je moet je houden aan standaardkleuren en wittemperaturen (zoals “rood” of “zacht wit”) bij het gebruik van spraakopdrachten om de lamp te controleren.

Waar het op neerkomt:

De Wyze Bulb Color is bijna onze favoriete goedkope slimme lamp, maar hij moet eerst een paar “i’s” en een paar “t” oversteken; namelijk als het gaat om het specificeren van kleuren en lichtscènes tot schema’s en triggers van andere Wyze-apparaten. Anders tikt de Wyze Bulb Color een indrukwekkend aantal vakjes aan, gezien het prijskaartje.

0 Shares:
You May Also Like