Wyze Basic-abonnement verliest evenementopnames na Cam Plus Lite-debuut

Wyze Cam v2 sitting on a shelf.

Wyze maakte woensdag furore toen het Cam Plus Lite aankondigde, een nieuw “betaal wat je wilt”-abonnement voor zijn beveiligingscamera’s, inclusief detectie van mensen, en je kunt zo weinig als niets betalen voor het privilege. Maar tegelijkertijd verliest het gratis basisplan van Wyze een belangrijke functie.

Eerst het goede nieuws. Wyze zegt dat het vanaf 15 februari het nieuwe Cam Plus Lite-abonnement zal uitrollen, en naast andere functies omvat het accountbrede, cloudgebaseerde gebeurtenisregistratie en detectie van mensen voor wat je bereid bent te betalen, inclusief nul dollar.

Cam Plus Lite cloudgebaseerde gebeurtenisopnames worden beperkt tot 12 seconden met een afkoelperiode van vijf minuten en een voortschrijdende videogeschiedenis van 14 dagen. Voor het opslaan van evenementen zonder de tijdlimiet, moet je betalen voor het bestaande Cam Plus-abonnement van $ 2 per maand, dat huisdier-, pakket- en voertuigdetectie toevoegt terwijl de cooldown wordt verwijderd. Cam Plus Pro gooit 24/7 professionele monitoring in voor $ 4 per maand. (De duurdere abonnementen zijn per camera, hoewel je kunt mixen en matchen met het accountbrede Cam Plus Lite-abonnement.)

Het Cam Plus Lite-abonnement is compatibel met de Wyze Cam v2 en v3, de Cam Pan v1 en v2 en de Wyze Cam Outdoor, waarbij Wyze eraan toevoegt dat het “iets meer tijd” nodig heeft om zijn videodeurbellen aan de compatibiliteitslijst toe te voegen . Ondertussen blijft de originele Wyze Cam achter vanwege de verouderde hardware, zegt Wyze.

Wyze kon niet garanderen dat Cam Plus Lite op toekomstige Wyze-camera’s zou worden aangeboden. “We gaan de resultaten van dit experiment evalueren voordat we [a] beslissing, maar op dit moment zijn we van plan om het beschikbaar te maken op toekomstige apparaten, ervan uitgaande dat we voldoende kosten kunnen dekken met gebruikersbijdragen, “zei Wyze.

Over het algemeen klinkt het goed, maar hier is het addertje onder het gras: het gratis basisplan van Wyze, dat vroeger cloudopslag bood van 12-seconden video-opnames van bewegingsgebeurtenissen (Basic-gebruikers krijgen geen detectie van mensen), zal die gebeurtenisopnames vervangen door snapshots, een vrij grote downgrade ten opzichte van de videoclips van 12 seconden.

Natuurlijk zijn er verzachtende factoren, te beginnen met het feit dat Cam Plus Lite – als je wilt – gratis is.

Je kunt ook altijd bewegingsgebeurtenissen of continue opnames lokaal opslaan op een microSD-kaart, waarbij Wyze zegt dat het de 32GB-limiet voor lokale video-opslag verwijdert nu het een licentie heeft verkregen voor het exFAT-schijfformaat.

Toch geven Wyze’s frequente verwijzingen naar het “betaal niets-als-je-wil” ​​Cam Plus Lite-plan als een “experiment” ons een pauze, evenals de “waarschijnlijke” belofte voor toekomstige camera-ondersteuning.

Voor wat het waard is, Wyze lijkt oprecht toegewijd aan het idee en stelt dat “we geloven dat een Name Your Price-model kan werken.” Maar het verlies van op de cloud gebaseerde gebeurtenisregistratie in het gratis Basic-abonnement is opmerkelijk voor Wyze-gebruikers, zelfs als de Cam Plus Lite – voorlopig in ieder geval – het voor de hand liggende alternatief lijkt te zijn.

Ben schrijft al meer dan 20 jaar over technologie en consumentenelektronica. Ben levert sinds 2014 een bijdrage aan PCWorld en kwam in 2019 bij TechHive, waar hij werkt aan slimme luidsprekers, soundbars en andere slimme en thuisbioscoopapparaten. Je kunt Ben volgen op Twitter.

0 Shares:
You May Also Like