Wondery+ wordt de eerste in de VS die Dolby Atmos-podcasts aanbiedt

Wondery with Dolby Atmos

De podcasts , , en zijn net een beetje meer multidimensionaal geworden voor Wondery+ abonnees. Vanaf vandaag zullen die series beschikbaar zijn in Dolby Atmos, het surround-formaat ontwikkeld door Dolby Laboratories dat ruimtelijke wachtrijen toevoegt die zijn gekoppeld aan hoogtekanalen.

“Dolby Atmos tilt het vertellen van audio naar een hoger niveau door luisteraars onder te dompelen in het verhaal voor een betere luisterervaring”, zegt John Couling, Dolby’s senior vice president entertainment.

Wondery, eigendom van Amazon, wordt het eerste streamingplatform voor podcasts in de Verenigde Staten dat Dolby Atmos aanbiedt. De podcasts zijn alleen beschikbaar via de advertentie-free abonnementsniveau, Wondery+, dat $ 5 per maand of $ 35 per jaar kost.

Wondery zegt dat de wekelijkse podcastserie en aankomende miniserie de komende maanden beschikbaar zullen zijn in Dolby Atmos. Wondery werkt ook met twee podcastplatforms die Dolby Atmos ondersteunen, Earshot (India) en Anghami (Midden-Oosten).

“Het audiolandschap evolueert snel en luisteraars raken steeds meer gewend aan podcasts die de grenzen verleggen van de manier waarop verhalen worden verteld”, zegt Marshall Lewy, Chief Content Officer van Wondery.

Wondery werd in 2020 gekocht door Amazon, niet lang nadat de podcasts voor het eerst op Amazon Music verschenen. Meer dan 15.000 podcastafleveringen zijn beschikbaar op de Wondery-app.

0 Shares:
You May Also Like