‘Wonder Woman 1984’ wordt de eerste 4K-titel van HBO Max

wonder woman 1984

Toen we voor het eerst hoorden dat de nieuwe Wonder Woman-film op kerstdag zou verschijnen, zowel op HBO Max als in de bioscoop, was onze opwinding getint met teleurstelling. Waarom? Omdat HBO Max een van de weinige grote streaming-videoservices is die geen 4K-weergave ondersteunt.

Nou, maak je klaar om gelukkig te zijn, want het blijkt dat degenen onder ons die thuis kijken, het toch in 4K kunnen streamen.

regisseur Patty Jenkins kondigde op Twitter aan dat de lang uitgestelde titel op HBO Max zal verschijnen als de eerste 4K HDR-titel van de dienst, compleet met ondersteuning voor Dolby Vision, HDR10+ en Dolby Atmos.

HBO Max-abonnees kunnen de film in 4K streamen op apparaten en settopboxen zoals Apple TV 4K, Amazon’s Fire TV Stick 4K, Fire TV Cube en 4K Fire TV Edition smart-tv’s, Google’s Chromecast Ultra, AT&T TV, en ondersteunde Android TV-apparaten, volgens een persbericht van WarnerMedia.

zal vanaf 25 december beschikbaar zijn voor alle HBO Max-gebruikers, en in tegenstelling tot sommige andere Hollywood-tentpoles die vroeg online debuteerden – we kijken naar jou – hoeven kijkers geen extra vergoeding op te hoesten. Een HBO Max-abonnement kost $ 15 per maand.

Hoewel het de eerste 4K-titel is die op HBO Max wordt gestreamd, zal het niet de laatste zijn. WarnerMedia belooft volgend jaar “deze mogelijkheden uit te breiden naar nog meer films en tv-series”. Geen woord over welke HBO Max-shows als eerste de 4K-behandeling krijgen, hoewel hopelijk (en vooral die beruchte “te donkere” aflevering) bovenaan de lijst zal staan.

De streaming-thuisbasis van populaire HBO-shows zoals en , evenals dergelijke gesyndiceerde shows als en , HBO Max werd voor het eerst gelanceerd in mei.

Hoewel de streamingdienst arriveerde met een indrukwekkend arsenaal aan tv-programma’s en films, ontbrak het opvallend aan 4K HDR-ondersteuning. Netflix, Amazon Prime Video en Disney+ bieden al 4K HDR-streaming. Hulu ondersteunt ook 4K, maar geen HDR.

HBO Max kwam ook langzaam op verschillende streamingplatforms terecht, waarbij de service vorige maand pas debuteerde op Amazon Fire TV-apparaten na maanden van gespannen onderhandelingen tussen Amazon en WarnerMedia.

HBO Max is nog steeds niet beschikbaar op Roku, hoewel je HBO Max-video’s via AirPlay op Roku-apparaten kunt casten.

0 Shares:
You May Also Like