Withings laat op CES een schaal zien die laat zien waar je lichaam vet opslaat

withings body scan scale and app

De nieuwste slimme weegschaal van Withings wil dat je letterlijk grip krijgt op je gezondheid. De Body Scan, die maandag op CES 2022 in Las Vegas werd geïntroduceerd, heeft een intrekbare handgreep die is uitgerust met extra sensoren die veel meer kunnen analyseren dan de traditionele slimme weegschaal. De lancering staat gepland voor dit voorjaar.

Vier gewichtssensoren, 14 elektroden in de basis van de weegschaal en nog eens vier elektroden in het handvat zorgen ervoor dat de Body Scan zes-leads ECG’s (elektrocardiogrammen) en “segmentale lichaamssamenstellingsanalyse” kan uitvoeren. In gewoon Engels vertelt de weegschaal je precies waar je lichaam vet opslaat.

Segmentale analyse van de lichaamssamenstelling is populair in de sport- en fitnessindustrie. Het geeft vroegtijdige waarschuwingen voor mogelijke gezondheidsproblemen en geeft atleten en bodybuilders een beter idee op welke gebieden ze zich moeten concentreren tijdens de training.

Withings bodyscan vrouw op schaal verticale foto

De techniek werkt net als de huidige vetgevoelige weegschalen, waarbij de weerstand wordt gemeten tegen een kleine niet-detecteerbare elektrische stroom die van de basis van de weegschaal door het lichaam wordt gestuurd. Hoewel over het algemeen nauwkeurig, is er een aanzienlijke foutenmarge bij het gebruik van een enkel ingangspunt voor deze stroom. Door meer toe te voegen, wordt de techniek veel nauwkeuriger.

Naast de vet- en ECG-functionaliteit kan de Body Scan de zenuwactiviteit monitoren door zweetklieren in de voeten te stimuleren en de vaatgezondheid te bepalen op basis van de ECG-gegevens.

Withings zal ook een abonnement van drie maanden op zijn gezondheids- en welzijnsdiensten opnemen. Gegevens van de weegschaal worden naar een medische professional gestuurd, die op basis van deze gegevens gepersonaliseerde coaching- en wellnessplannen zal maken, zegt Withings.

Het apparaat moet nog wettelijke goedkeuring krijgen voordat het later dit jaar in de verkoop gaat. Er werd geen prijs aangekondigd; het is echter veilig om te veronderstellen dat het net zoveel, zo niet meer zal kosten als de bestaande Body Cardio-schaal van Withings, die momenteel voor $ 150 wordt verkocht.

Of er zin is in een weegschaal die zo duur is, valt nog te bezien. De markt is gevuld met goedkope opties – de slimme weegschaal van Wyze kost slechts $ 30, net als Eufy’s Smart Scale C1. De Body Scan van Withings kan een waardevolle investering zijn voor mensen die op zoek zijn naar bruikbare manieren om hun gezondheid te verbeteren op basis van actuele lichaamsgegevens.

0 Shares:
You May Also Like