WiSA SoundSend streamt audio met hoge resolutie naar draadloze luidsprekers

wisa soundsend

CES is dit jaar volledig virtueel, waardoor de home audio-industrie zijn belangrijkste jaarlijkse locatie wordt ontnomen om te pronken met zijn consumentgerichte waren. Maar de innovatieve technologie die meerkanaals audio met hoge resolutie levert zonder kabels, zou de WiSA SoundSend bij elke show doen opvallen als een felrode roos.

soundsend-app 3

Als je niet bekend bent met WiSA (het acroniem staat voor Wireless Speaker & Audio Association), lees dan onze uitgebreide inleiding op deze link, of je kunt onze recensie van de Enclave CineHome Pro lezen.

De SoundSend is een kleine, op wisselstroom werkende puck die kan worden aangesloten op elke smart-tv met een ARC- of eARC-poort en de audio van de tv draadloos doorstuurt naar WiSA-gecertificeerde luidsprekers die intern zijn uitgerust met bijpassende signaalontvangers en versterkers.

Het apparaat is gericht op het vergroten van de markt voor WiSA-gecertificeerde draadloze luidsprekers met hoge resolutie van WiSA-licentiehouders, waaronder Bang & Olufsen, Enclave, Klipsch, Harman en anderen. Naar verwachting worden later in de eerste helft van 2021 nog meer licentiehouders bekend gemaakt.

Het is belangrijk op te merken dat WiSA-technologie draadloos tot acht kanalen ongecomprimeerde audio met hoge resolutie kan streamen: 24-bits resolutie met een bemonsteringsfrequentie van 96 kHz. Bovendien kan de SoundSender de meeste soorten Dolby decoderen, waaronder Dolby Digital, Dolby Digital+, Dolby TrueHD en Dolby Atmos. Er is echter geen ondersteuning voor een van de DTS-surroundsound-indelingen.

wisa klinkt

WiSA zegt dat zijn technologie beeld en geluid nauw synchroon houdt – met signaallatentie van de bron van slechts 5,2 milliseconden en de synchronisatie tussen luidsprekerkanalen binnen 1 microseconde – en onze ervaring met het bovengenoemde Enclave-systeem ondersteunt dat. Het volume wordt geregeld met de afstandsbediening van de tv, maar de mobiele MyZone-app van WiSA bevat tools voor luidsprekeregalisatie en sweet-spot-kalibratie.

De SoundSend kwam medio december op de markt voor een vraagprijs van $ 179, maar kan ook worden gekocht in een bundel met WiSA-compatibele luidsprekersystemen, inclusief met de 5.1-kanaals Platin Audio Monaco ($ 899 bij Amazon).

0 Shares:
You May Also Like