Wink’s overstap naar verplichte abonnementen wordt een week uitgesteld

Wink Relay primary

Wink, het omstreden smarthome-bedrijf dat vorige week abrupt aankondigde dat het binnen enkele dagen zou overschakelen naar een verplicht abonnementsmodel, geeft zijn gebruikers nu nog een week de tijd om te betalen of te springen.

Wink-gebruikers, van wie velen woedend waren dat ze slechts een week van tevoren op de hoogte waren gesteld van de plotselinge verandering, ontvingen dinsdag een e-mail van Wink met de nieuwe deadline: 20 maart in plaats van 13 maart. Als gebruikers zich niet aanmelden voor tegen die tijd het abonnement van $ 5 per maand, zullen hun Wink-hubs donker worden.

“We begrijpen dat dit een plotselinge verandering is in een moeilijke tijd voor velen en we betreuren het als deze verandering voor enig ongemak heeft gezorgd”, luidt de e-mail, die werd verkregen door MacRumors. “We kunnen begrijpen dat sommigen van jullie misschien extra tijd nodig hebben om zich te abonneren of alternatieve overwegingen te maken.”

Wink zei dat het “extreem dankbaar” was dat “velen van jullie” waren overgestapt op het nieuwe abonnement, volgens de e-mail.

Als er “veel” Wink-gebruikers zijn die overstappen naar het nieuwe abonnement, waren er maar weinig aanwezig op de Wink-subreddit, waar gebruikers bitter bleven klagen over de plotselinge verandering terwijl ze hun migraties naar andere smart home-platforms plannen.

“Ik heb vandaag mijn Wink Hub losgekoppeld”, schreef een gebruiker. “[Wink is] snel leren dat klanten opties hebben en gedwongen worden tot een abonnement staat erg laag op de lijst met keuzes die we hebben.” Een andere gebruiker vatte het heersende sentiment mooi samen: “Too little, too late.”

Het ooit veelbelovende Wink smart home-platform is – in ieder geval nog een paar dagen – gratis te gebruiken zodra je de Wink Hub 2 van $ 100 koopt.

In de oorspronkelijke e-mail waarin de overstap naar een abonnementsmodel werd aangekondigd, zei Wink dat “lange termijnkosten en recente economische gebeurtenissen” de plotselinge verandering hadden gedwongen, en dat gebruikers die de nieuwe abonnementskosten niet betaalden “geen toegang meer hebben tot uw Wink-apparaten uit de app.”

Wink heeft sinds 2017 geen substantiële nieuwe hardware- of softwarefuncties meer uitgebracht, terwijl het moederbedrijf, het door Will.I.am beheerde i.am+, naar verluidt in oktober vorig jaar nog geld aan het verliezen was.

0 Shares:
You May Also Like