Wink-gebruikers komen in opstand na de plotselinge verschuiving naar een abonnementsmodel

Wink Lookout

‘Lies’, ‘losgeld’, ‘class action’ en ‘refund’ waren enkele van de meer beleefde woorden die donderdag in de Wink-subreddit werden rondgegooid, na de aankondiging van het bedrijf dat vanaf volgende week gebruikers zouden moeten gaan betalen $ 4,95 per maand om te voorkomen dat hun Wink-hubs donker worden.

“Gooide mijn Wink waar het hoort, adios”, schreef een gebruiker op de subreddit, die een foto plaatste van hun Wink-hub zittend in een toilet. “Dus het was een leugen”, schreef een ander, direct naast een screenshot van Wink’s originele “geen vereiste maandelijkse kosten” belofte. “Zeven dagen om het losgeld te betalen of ze maken onze slimme huizen kapot”, klaagde weer een ander.

De woede die te zien is op de Wink-subreddit is gemakkelijk te begrijpen. Een e-mail van Wink op woensdag kondigde abrupt aan dat vanaf 13 mei het slimme thuisplatform dat oorspronkelijk gratis te gebruiken was nadat je de Wink Hub 2 van $ 100 had gekocht, zou overschakelen naar een maandelijks abonnementsmodel. Gebruikers die de abonnementskosten niet betalen, hebben “geen toegang meer tot uw Wink-apparaten vanuit de app” en “uw automatiseringen worden op 13 mei uitgeschakeld.”

In de e-mail karakteriseerde Wink de verhuizing als een poging om te overleven. “Langetermijnkosten en recente economische gebeurtenissen hebben ons bedrijf extra onder druk gezet”, zegt de e-mail. “Dankzij uw steun kunnen we u de functionaliteit blijven bieden waarop u bent gaan vertrouwen, en kunnen we ons concentreren op het versnellen van nieuwe integraties en app-functies.”

Hoewel Wink’s plotselinge verschuiving naar een abonnementsmodel enigszins een verrassing was, is het schrijven al lang aan de muur voor het ooit veelbelovende smart home-platform, dat sinds het debuut van de Wink Hub in 2017 geen noemenswaardige hardware- of softwarefuncties heeft uitgebracht 2.

The Verge meldde afgelopen oktober dat i.am+, het bedrijf dat eigendom is van Will.I.am en Wink in 2017 overnam, geld aan het verliezen was en zijn werknemers al meer dan een maand niet had betaald.

Natuurlijk is het niet ongebruikelijk dat technologiebedrijven draaien in het licht van financiële tegenspoed, en als het gaat om slimme thuisplatforms, blijven gebruikers vaak in de lunch. Dat gezegd hebbende, krijgen ze over het algemeen een opzegtermijn van meer dan een week. En er is vaak een gratis niveau dat

Zo maakte de slimme lampenmaker Osram onlangs bekend dat het de stekker uit zijn cloudservers trekt, maar had het de goede genaden om zijn gebruikers meer dan een jaar de tijd te geven om naar een nieuw platform te migreren.

In schril contrast hiermee hebben Wink-gebruikers die de abonnementskosten niet willen betalen (en het is moeilijk om degenen die weigeren de schuld te geven), minder dan een week voordat hun Wink-hubs de geest geven.

Het goede nieuws is dat Wink-gebruikers genoeg alternatieven hebben, waaronder Samsung’s SmartThings-platform, het lokale Hubitat-platform en de open-source Home Assistant- en OpenHAB-platforms. Migratie-instructies voor elk platform zijn handig vastgemaakt aan de bovenkant van de Wink-subreddit.

0 Shares:
You May Also Like