Wink-gebruikers gaan naar de uitgangen na een weeklange storing

Wink Hub 2 on a bookshelf

Storingen zijn niet ongewoon als het gaat om smart home-services; ach, zelfs Google’s Nest gaat af en toe uit. Maar Wink, het omstreden smarthome-bedrijf dat afgelopen zomer begon met het in rekening brengen van zijn voorheen gratis service, is al een stevige week down en woedende gebruikers springen van het schip.

Zoals voor het eerst gemeld door Android Police, toont de statuspagina van Wink over de hele linie rode waarschuwingen voor “grote uitval”, inclusief alle integraties (zoals Alexa, Google Assistant, Nest en Ring), de Wink-hub en kern-API, e-mailondersteuning , en zelfs de startpagina van Wink.com.

De meest recente update van het bedrijf is afgelopen donderdag geplaatst. “We hebben het probleem geïdentificeerd en zijn bezig met het implementeren van een oplossing”, leest de update, terwijl een update van de dag ervoor zegt dat Wink “onze gebruikers aanmoedigt om hun Wink Hubs niet los te koppelen, aangezien Local Control niet wordt beïnvloed.” Ook de Facebook-pagina van Wink en de Twitter-feed liggen sinds vorige week stil. We hebben contact opgenomen met Wink voor commentaar.

Sommige Wink-gebruikers zeggen in ieder geval dat de lokale controle voor hun verbonden slimme apparaten niet beschikbaar is, evenals de cloudfunctionaliteit, waardoor Wink-gebruikers op zoek gaan naar alternatieven.

Een paar dagen na de storing ontvingen Wink-gebruikers die de Wink-vaardigheid voor Alexa hadden ingeschakeld een e-mail van Amazon met instructies over hoe ze hun smart home-apparaten naar een nieuwe hub, zoals de Amazon Echo of Echo Show, konden migreren. De e-mail bevatte zelfs een kortingscode voor maximaal 20 procent korting voor een vierde generatie Echo slimme luidspreker.

Ondertussen staat de Wink-subreddit vol met berichten van boze, gefrustreerde en gelaten Wink-gebruikers die zeggen dat ze verhuizen naar andere smart home-platforms, zoals Hubitat en Samsung SmartThings.

De langdurige serviceonderbreking is slechts de laatste tegenslag voor de zesjarige Wink, die zijn gebruikers afgelopen mei verblufte toen het abrupt aankondigde dat het zijn gratis smart home-platform zou overschakelen naar een betaald abonnement.

Aanvankelijk gaf Wink gebruikers slechts een week om te beslissen of ze voor de service wilden betalen, en als ze dat niet deden, zouden hun Wink-hubs, inclusief de $ 100 Wink Hub 2, in feite in presse-papier veranderen.

Maar Wink stelde uiteindelijk het abonnementsplan van $ 4,95 per maand uit tot juli 2020, en het bood gratis gebruikers de kans om bij Wink te blijven als ze genoegen namen met “beperkte functionaliteit” en lokale controle over “geselecteerde” apparaten.

0 Shares:
You May Also Like